Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval II - Milan
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Milan.png
Milan

Map_milan.png
Avantajları
Güçlü piyadeler, arbaletli birimler ve geç dönem teknoloji.

Zayıflıkları
Zayıf ofansif süvariler.

Özel Birimi
Fu_milan.png
Famiglia Ducale

Milan hem problemler, hem de fırsatlar şehri. Milan baş rahibi uzunca bir süre Kuzey İtalya'nın en önemli isimlerindendi. Her ne kadar hala Katolikliğin sıkı birer parçası olsalar da Milan nihayet kilisenin etkisinden kurtuldu ve bir şehir devleti olarak yayılmaya başladı. Milan'ın etrafı potansiyel müttefikler ve potansiyel düşmanlarla dolu. Alp dağları Milan'a kuzeydeki Kutsal Roma İmparatorluğu ile arasında doğal bir bariyer görevi görüyor. Eğer Milan Alp dağlarının geçitlerini savunmayı başarırsa, kuzeyinde onu tehdit edebilecek bir güçten endişelenmesine gerek yok.

Güneyde Ceneviz limanı Milan için Akdenize ve dünyaya açılma kapısı görevi görüyor. Diğer İtalyan devletlere oranla Avrupa'da genişlemek için daha iyi bir konumda olan Milan, aynı zamanda Kuzey Avrupa'nın güçleriyle daha erken bir şekilde karşılaşma riskine sahip. Milan etrafında Fransa ve Kutsal Roma İmparatorluğu'nun henüz ele geçirmediği topraklara genişleyerek kendisine bir güç merkezi oluşturmaya çalışabilir.


%23famiglia_ducale.png%23italian_cavalry_militia.png%23mounted_crossbowmen.png%23peasant_crossbowmen.png%23genoese_crossbow_militia.png%23musketeers.png%23sergeant_spearmen.png%23armored_sergeants.png%23italian_spear_militia.png%23dismounted_broken_lances.png

Tartışmalar
  1. Sizce Milan'la ilk olarak hangi yöne odaklanmalı?
  2. Fransa ve Kutsal Roma gibi büyük güçlere karşı nasıl bir yol izlenmeli?
  3. Milan oyunlarınızda öncelikli olarak yararlandığınız askeri birimler hangileri?
  4. İtalya toplarken nasil bir yol izlenebilir?
  5. Diplomatik olarak Milan'ın seçenekleri neler?
  6. Hotseatlerde Milan ile nasıl bir strateji izlenebilir?
Pata küte Bologna ve Venedik alınmalı. Sonrasında zaten ekonomi tavan yapacaktır. Fransadan Marsilya alınır. Sonrasnda Floransa ve Roma alınır. Venedikten Ragusa alınabilir veya İnsbruck Viyanaya gidilebilir. Yine batıdan Bern alınmalıdır. İtalyan Spear Militia birimleri bayağı op oldukları için bu avantajı sonuna kadar kullanın. Bolognayı kaleye çevirerek Feudal basabilirsiniz. Genose crosbowmenler hoş birimlerdir.

Kaleden çıkan armored sergeants birimleri feudal basana kadar sizin işinizi görür. İtalyan spear militialardan bir kat iyidirler.

İspanya, Portekizden biri ile müttefik olunabilir. Moors genoa veya adalara çıkartma yapacaktır. Bizans doğal Müttefiktir. Polonya, Danimarka ve İngiltere müttefik alınabilir.

Hotseatte de diğer İtalyalar ile iyi geçinmek güçlenene kadar işe yarar bir taktiktir. Sonrasında bam bam bam zaten.