Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Anno 1404 - Vergi Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
dt7muz.png

Anno 1404'te para kazanmanın temel yolu halkınızdan aldığınız vergidir. Amaç harcamalarınızı karşılayacak hatta cebinizde hazır bulunacak sıcak paraya sahip olacağınız kadar vergi gelirine sahip olmaktır.

Oyuna ilk başladığınızda vatandaşlarınız fakir Peasantlardan oluşmakta ancak onlara daha iyi ürünler ve hizmetler verdikçe onlar da ilerleyerek daha da varlıklı olacak ve daha yüksek vergiler verebilir konuma gelecek.

Vergi gelirinizi ve tüm ana giderlerinizi(Bina-Gemi-Ordu-Dilenciler) küçük haritanın sağ üstünde bulunan butondan inceleyebilirsiniz.
latest?cb=20110423071445

Her seviye vatandaş için 5 vergi dilimi bulunmakta.
latest?cb=20110425025645

Koyu Yeşil/Çok Mutlu: En düşük vergi oranı, vatandaşlarınız sadece koyu yeşil vergi alırken seviye atlayabilir ayrıca açık yeşile göre evler daha hızlı dolar.

Açık Yeşil/Mutlu: Vatandaşlarınız evlerdeki boşlukları doldurur ancak seviye atlayamaz.

Sarı/Sakin: Halkınız evleri doldurmasına ya da seviye atlamasına ihtiyaç duymadığınız zamanlardaki en iyi vergi oranıdır. Nüfusunuz düştüğünde ya da ileriki seviyelere ilerlemek istediğinizde tekrar yeşil oranlara dönmeniz gerekmekte.

Turuncu/Huzursuz: Bu seviyede vatandaşlarınız evleri terk etmeye başlar. Paraya sıkıştığınız acil durumlar haricinde kullanmamanız gerekmekte. Her ne kadar iyi bir miktar gelir kazansanız da evler boşaldığında elinizde vergi alacak hiç kimse kalmayacaktır.

Kırmızı/Öfkeli: Vatandaşlar turuncuya oranla çok daha hızlı bir şekilde evleri terk eder ve evlerin seviye düşme riski vardır.

Vergi Oranı İpuçları
  • Koyu yeşil vergi sadece hem insanların seri bir şekilde evleri doldurduğu hem de yükseldiği çok hızlı büyüme hedeflediğiniz dönemlerde kullanılmalı.
  • Açık yeşil vergiyi herhangi bir seviye için vatandaşa ihtiyacınız olduğunda ancak alttan gelecek vatandaşların yükselme bedelini karşılamak istemediğinizde kullanabilirsiniz. Örneğin oyunun başında Peasant -> Citizen geçişinde 1 Odun ve 1 Alet harcanmakta ancak bu dönemde alet önemli bir kaynak olduğu için aletlerinizi harcamak yerine vergilerinizi açık yeşil seviyesine çekerek Citizen sayınızı arttırabilirsiniz.
  • Sarı vergi büyümesi gerekmeyen her vatandaş seviyesinden alınması gereken vergidir. İnsanları huzursuz etmeden alınabilecek en üst seviye vergi oranıdır.
  • Turuncu vergi ile para ihtiyacınızı karşıladıktan sonra evleri terk eden vatandaşlarınızı geri kazanmak için açık/koyu yeşil seviyesine düşmeyi unutmayın.
  • Peasantlar ve Nomadlar uzun süre huzursuz kalırsa evleri harabe hale gelerek boş kalırlar. Kaybettiğiniz Peasant/Nomadlari evleri yıkıp tekrar yaparak hızlıca ya da vergiyi koyu/açık yeşile getirip yavaşça geri kazanabilirsiniz.
Vergilerinizi Yönetme
  • Oyunun başında vatandaşlarınız seviye atlayamayacağı için Peasantlarınızdan açık yeşil vergi alabilirsiniz.
  • Şehrinize yeni evler diktiğinizde vergilerinizi açık yeşile almayı unutmayın. En çok yapılan hatalardan birisi vergi oranının sarı olmasından dolayı yeni evlerin hep 1 kişi kalmasına sebep olmaktır.
  • Evlerinizin tamamen dolup dolmadığına herhangi bir pazar yerine tıklayarak gidebileceğiniz "Inhabitant Overview" sekmesinden bakabilirsiniz. Evleri tamamen dolan seviyelerde vergileri sarı yapmayı unutmayın.
  • Vatandaşlarınızın seviye atlama zamanı geldiğini düşündüğünüz aman vergileri koyu yeşil oranına getirin. Bunu yaptıktan sonra vatandaşlarınız seviye atlamaya hazır hale gelmesi biraz zaman alacaktır.
  • Turuncu ve kırmızı vergi oranlarını kullanmanız asla önerilmez. Bu kadar çok vergiye ihtiyacınız varsa ekonominizde düzeltmeniz gereken daha büyük sorunlar var demektir.
Eline sağlık.
Teşekkürler. Faydalı oldu.
Eline sağlık. Güzel bi rehber.
Eline sağlık, casusluk rehberi de bekliyoruz.
(08-07-2018, 15:08)Duman : [ -> ]Eline sağlık, casusluk rehberi de bekliyoruz.

Yok, sırada savaş rehberi var :)