Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval II - Danimarka (Teutonic)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
denmark.png
Danimarka

map_denmark.jpg Avantajları
Her yönden iyi birimler ve mızrak yerine kılıç ve balta tercih eden askerler.
Zayıflıkları
Sınırlı ağır süvari.

Özel Birimi
denmark.jpg
Norse Axemen


Fatih Valdemar Danimarka'nın altın çağının son büyük kralı olarak sayılır. Baltık denizinin kıyılarındaki son pagan kabilelere haçlıları yönetmişti. Bir efsaneye göre bu savaş sırasında beyaz haç işaretli kırmızı bir elbise gökten düşmüştü. Bu sembol bundan sonra Danimarka ile bağdaşacaktı. 1241'deki ölümünden sonra Valdemar'ın yerine en büyük oğlu IV.Eric geçmişti. Fakat Eric'in kardeşleri Abel ve Christopher tahtı kendileri için istemişlerdi. Yakınlarda Kutsal Roma İmparatorluğuna karşı yaşanan mağlubiyetler ve rakip kardeşlerin taht kavgası sebebiyle Danimarka'yı zor zamanlar bekliyor.

Danimarka tüm uluslara karşı tarafsız bir tutum sergiliyor ve şu an İskandinavya'yı tek bayrak altında toplamaya odaklanmış durumda. Fakat şu sıralarda Toton Tarikatı Baltık Denizi etrafındaki güç dengesini tehdit ediyor. Danimarka'nın başarılı olmasının sırrı Kuzeydeki İskandinavya bölgesini fethetmesi ve birleştirmesinden geçiyor. Düşmana ait bu topraklar alınmasıyla Kuzeyde güçlü bir sınır olacak. Danimarka'nın düşmanları denizden saldırmayı deneyebilir fakat Baltık asırlarca Danimarka'nın Viking atalarının evi olmuştu. Danimarka'nın gelecekte başarılı olabilmesinin sırrı Baltık Denizinde ekonomik ve askeri hakimiyetine bağlı.

Yüzyıllarca inandıkları Paganizmden yeni çıkan Danimarkalılar hâlâ Viking askeri geleneklerini taşıyorlar. Savaşta ölmek için can atıyorlar ve denizin sunduğu tuzlu havayı koklamayı ve tenlerinde hissetmeyi seviyorlar. Danlar çift elli baltayı kimsenin sallayamadığı kadar iyi sallıyorlar ve hiç bir savunmanın bu savurmaya karşı duramayacağı bilinciyle gururlanıyorlar.

Acımasız savaşçıları taşıyan hızlı gemiler sebebiyle Baltık kıyılarında yaşayan her ulusun arkasını kollaması gerekiyor. Çünkü Danlar, hâlâ içlerinde küçüklüklerinden beri hayallerinde olan deniz yağmalama ve köy talan etme kana susamışlığıyla dolular.

%23viking_raiders.png%23norse_swordsmen.png%23dismounted_huscarls.png%23swordstaff_militia.png%23norse_axemen.png%23obudshaer.png%23sami_axemen.png%23gotland_footmen.png%23norse_archers.png%23hand_gunners.png%23svenner.png%23mounted_crossbowmen.png%23chivalric_knights.png%23huscarls.png%23armored_clergy.png

Tartışmalar
  1. İskandinavya'da nasıl bir yol izlenebilir?
  2. Estonyadayi toprakları korumak ve oradan ilerlemek için nasıl bir yol izlenebilir?
  3. Kutsal Roma karşısında neler yapılabilir?
  4. Tötonlara karşı nasıl davranılmalı?
  5. Hangi birimler tercih edilmeli?
  6. Hotseatlerde neler yapılabilir?
Danimarka'yla oynarken 2 parça gibi görünmesi sanki daha zor, her bölgeden saldırı alabileceği gibi bir izlenim yaratıyor ancak pek öyle değil. Önem vermeniz gereken şey özellikle denizi iyi kullanmak, aksi takdirde çok zaman kaybediliyor. Norveç üzerine herhangi bir saldırı düzenlemeye gerek yok, İskandinavya'daki topraklar alındığında Norveç Kralının ölmesinin ardından Kalmar Birliğini kurmak isteyip istemediğiniz soruluyor, evet derseniz ülke bayrağınız değişiyor ve bazı Norveç birimlerini üretebilir hale geliyorsunuz (bunla ilgili bir rehber yazmaya çalışacağım), Danimarka'nın öncelikli düşmanı Kutsal Roma, ondan sonrasında yine Danimarka'yı yakından ilgilendiren bir Hansa mekaniği var oyunda, oyundaki bazı bölgeleri elinizde tutarak puan kazanıyorsunuz ve bu puan belli bir oranda birikince Hanseatic League Headquarter binasını yapabilir hale geliyorsunuz.