Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval II - Mayalar (Americas)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
mayans.png
Mayalar

map_mayans.jpg Avantajları
Cesur ve sayıca kalabalık birimler.


Zayıflıkları
Zırhlı birimlerin ve silah teknolojisinin eksikliği.

Özel Birimi
mayans.jpg
Hornet Throwers

Yeni kıtada yer alan Mayalar herhangi bir aristokrat sınıfa sahip değildir. Bunun yerine küçük şehir devletinden oluşurlar ve bu şehir devletlerinin her biri kendi soylularına sahiptir. Bu şehirlerin her biri devasa tapınaklara ev sahipliği yapar. 

Mayalar, komşuları Azteklere oranla çok daha derin bir geçmişe ve tarihe sahiptir. 600 yıl kadar önce, altın çağlarını yaşadıkları dönemde dünyanın en kalabalık ve büyük şehirlerine sahiplerdi, bilimde ve mimaride ileridelerdi. Tüm bu ilerlemenin neden kaybolduğu kendileri için bile bir gizemdir, bu ihtişam kaybedildikten sonra Mayalar uzun bir süre eski güçlerinin yanına bile yaklaşamadı - ta ki bugüne kadar.

Mayalar artık yükselişteler. Itza Maya, Kowoj Maya ve K'iche Maya gibi güçlü şehir devletlerine sahip Mayalar, daha önceleri terkedilmiş yerleşim alanlarına tekrardan yerleşiyor ve etkilerini arttırıyor. Quetzal kuşunun tüylerine sahip yılan biçimindeki bir tanrı olan Kukulkan'ın da desteğiyle Mayalar artık tekrar kaderlerinin kendi ellerinde olduğunu düşünüyor. Mayalar artık etraflarındaki küçük kasabalardan, uzaktaki yüce Tenochtitlan şehrine kadar etkilerini yayabilecek konumda.

Mayalar Jaguar Warrior ve Hive Thrower gibi cesur savaşçılara sahip, atlı eksikliklerini piyadelerinin kalabalıklığıyla dengeliyorlar.

Görsel
Görsel
Görsel
Görsel
Görsel
Görsel
Görsel
Mayalar yerliler arasında bence ekonomik olarak en güçlü devlet. İngilizler güneyinizden çıkartma yapacaktır. Parça parça gelecekleri için 1 full ordu ile onları rahatça yok edebilirsiniz. Güneybatınızdaki maden geliri olan rebel şehirleri alın. Sonrasında kıyı şehirlerinize İspanyollar çıkartma yapabilir. Takviye menzilini iyi ayarlayın.

Güneydeki şehirleri hallettikten sonra Azteklere kafa göz dalabilirsiniz. Aztekler zaten İspanyollar, Tlaxcala ve Tarascaran ile savaşacaktır. Onlarla savaştıkları sırada saldırırsanız rahat kazanırsınız.

Ordunuzda bol bol Jaguar Warriors ve Temple Guard kullanın.