Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval II - Kingdoms: Teutonic - Kalmar ve Hansa Birlikleri Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
kalmaren.jpg

Bu rehberde Medieval II: Total War - Kingdoms senaryolarından Teutonic senaryosundaki 2 birlik mekaniği olan Kalmar ve Hansa birliklerinden bahsedeceğiz.

Her ne kadar ikisi için de birlik tabiri kullansak da, bu birliklerden Kalmar Birliği Teutonic senaryosunda Danimarka tarafından belli şartların gerçekleştirilmesi durumunda kurulabilen ve Danimarka'ya çeşitli avantajlar sağlayan bir ülkeyi ifade ederken, Hansa birliği her devlet tarafından bundan yararlanabilmek adına girişimlerde bulunabilen çok daha farklı bir mekaniği ifade ediyor. Bu her iki mekanik de tamamen Teutonic senaryosuna has. Serinin çok sonraki oyunlarında kültür bazlı konfederasyonlar görsek de Kalmar Birliği Medieval 2'de oyun içerisindeki çeşitli eylemlerle kurulabilen yegane devlet. 

Kalmar Birliği
Danimarka bu senaryoda Kalmar Birliğini kurabilir, bunun için biri savaşçıl diğeri ise daha diplomatik olmak üzere 2 yol bulunur.

kalmari.png
Kalmar Birliğini kurmak için gereken bölgeler.
Goteborg, Abo, Kalmar, Uppsala, Visby

Yukarıdaki bölgeler ele geçirildikten sonra eğer Norveç ile dostane ilişkilere sahip değilseniz Norveç Kralını öldürmeye yönelik bir görev edinirsiniz, bu görevi tamamladıktan sonra kralsız bırakılan Norveç'in tahtında hak iddia ederek Norveç'i ilhak edebilir, ülkenizi Kalmar Birliğine dönüştürebilirsiniz. Eğer Norveç ile dostsanız bu durumda Norveç Kralının kendiliğinden ölmesini beklemeniz gerekir, Norveç Kralı öldüğünde yine aşağıda gördüğünüz "birlik kurmak istiyor musunuz" şeklinde bir eventle karşılaşırsınız ve buna evet demeniz durumunda ülkeniz Kalmar Birliğine dönüşür.

kalmarmar.jpg

Kalmar Birliğini kurmanız durumunda bir başka eventle karşılaşırsınız ve bunun ardından Norveç tüm topraklarıyla birlikte sizin kontrolünüze geçer. Bunun yanı sıra bu yeni ülkeyle Norveç'e has Svenner, Sami Axemen ve Gotland Footmen isminde 3 yeni birimi üretebilir hale gelirsiniz. Bu birimlerden özellikle Gotland Footmen birimi çok güçlü bir birimdir, ancak bu birimin üretilebilmesi için Swordsmith Guild gerekir.

Görsel
Görsel
Görsel
Hansa Birliği
Oyunda belli şehirleri yöneterek görünmeyen gizli bir puan biriktirerek Hanseatic League Headquarters binasının kilidini açabilirsiniz. Aynı zamanda Kalmar Birliğini de kurabilen yegane ülke olan Danimarka, bu birlikten faydalanabilen yegane ülke olmasa da, bu birlikten faydalanmak için en iyi konumda bulunan ülkelerden biridir. 

hansatic2.png
Hansa Birliği için puan veren bölgeler.
Hamburg, Visby, Novgorod, Riga ve Danzig.

Yukarıda gösterilen şehirlerin her biri, her tur size 5 puan sağlar. Oyun içerisinde toplamda 500 puana ulaşmanız durumunda Hanseatic League Headquarters binasını inşa edebilir hale gelirsiniz. Bu binayı inşa ettiğinizde tüm şehirleriniz yaklaşık %20 civarında bir ticaret bonusu elde eder.

hansa4.jpg
Eline sağlık. Bunları bilmiyordum, tatlı özelliklermiş.