Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila: Age of Charlemagne - Asturias Krallığı Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
mon_256.png

ASTURİAS KRALLIĞI
Öncelikle Asturias Krallığı ile oynamak için Genişleme Paketi: Total War : ATTILA - Age of Charlemagne dlcsine sahip olmanız gerekmektedir. Şarlman Çağı zafer koşulları sadece imperium seviyenizi yükseltmek üzerine. Imperium seviyesini nasıl arttırıcağınızı detaylı bir şekilde öğrenmek için Attila: Imperium Rehberi ne göz atabilirsiniz. Rehberden ayrıca bu kampanyada imperium veren binalar ve araştırmalar mevcut bunları yaparak rahatça imperium seviyenizi arttırabilirsiniz.

20180716091933_1.jpg
İspanya'yı islam işgalcilerinden korumaya çalışan bir krallık Asturias Krallığı. Doğudaki dükler Emevilere karşı ayaklanmaya başlıyor. Tam bu zamanda sefere başlıyorsunuz. 5 şehir 1 casus ve 1 ordunuz bulunuyor. Şehirlerinizden dördünde ticaret malları bulunmakta. Bunları tur başı geliri olarak kullanmak için doğuda bulunan düklerle oyunun ilk turundan ticaret anlaşmaları yapılabilir. Ayrıca güneydeki şehriniz Braga'da bulunan Pazar Köyü binasını Malikane ile değiştirebilirsiniz. Malikane, Pazar Köyü'ne göre daha çok büyüme sağlıyor. Ayrıca sefere başlar başlamaz her şehrinizde asayişin kötüye gittiğini göreceksiniz. Bunu kısmende olsa azaltmak için Braga'da Üzüm Bağı'nı da geliştirebilirsiniz. Bu ikisini yaptığınız zaman size verilen 6000'lik başlangıç bütçenizden 5500'ünü harcamış olacaksınız. Geriye kalan bütçenizle asker üretebilir ya da direk turu geçebilirsiniz. Teknoloji olarak ilk tur kentselden Kral'ın Fermanları'nı araştırmanızı tavsiye ederim. 4 turluk bir bekleyiş ardından +2 asayiş vermesi şehirleriniz için yeterli olacaktır. Eyalet tebliğlerinde ise +20 gıda üretimi ve +10 büyüme veren 'Kırsal Bölge Gelişimi' adlı tebliği seçmenizi tavsiye ederim.
20180716095126_1.jpg
Oyundaki ana hedefimiz ne kadar imperium da olsa bunun yanında bize verilen 6 tane yan hedef bulunmakta.
Öncelikle stratejini belirlerken her oyunda olduğu gibi bu hedefleri dikkate alın. Çünkü hedefleri gerçekleştirdiğiniz zaman lacağınız ödüller sizi sefer süresince rahatlatacaktır.

20180716112958_1.jpg
İlk turu geçtikten sonra yapmamız gereken şeylerden biri en erken şekilde Santiago'da bulunan Avlu'yu Kraliyet Sarayı'na dönüştürmelisiniz. Leon Eyaleti'nin tamamıyla terk edildiğini görebilirsiniz. Buradaki terk edilmiş bölgeleri ele geçirebilirsiniz fakat ele geçirdiğiniz bölgeleri diğer şehirleriniz gibi gelişmiş hale getirmeniz zaman alıcaktır. Birkaç tur ilerledikten sonra Leon eyaletindeki birkaç bölgeye iskan etmenizi öneren bir görev gelicektir. Eğer bu görevi yaparsanız dini yönden çok büyük faydalar sağlayacaksınız. Asıl amacınız tüm İspanya'yı kendi topraklarınıza katarak Hristiyan yapmak olduğunu unutmayın. Lizbon'u almak için acele etmeyin. Ne kadar sıkıntılı da olsa Leon eyaletini topraklarınıza katmaya çalışın. Ardından ordularınızı güçlendirin ve Cordoba'ya savaş açın. Peki ordular nasıl olmalı ?
20180716114817_1.jpg
Ordumda fazla okçu bulundurmuyorum. Çünkü okçularımın yerine alacağım kılıçlı veya mızraklı piyade daha da işlevsel oluyor. Senaryoda şunu farkettim atlı birimi kullanımı fazla ve oldukça avantajlı hem saldırırken hem savunurken atlı birimleri gerçekten işinize yarıyor. 4 birim atlıda istediğiniz manevraları yapıp saldırıları düzenlemede oldukça kullanışlı. Şehir kuşatmasında ise menzilli piyadelerin yerine onager almanızı tavsiye ederim.

20180716120135_1.jpg
Teknolojiye geldiğinde öncelikle tabikide kentselden başlamalı ve ilerlemelisiniz. Askeri ve Kentsel teknolojilde yukarıdaki resimde de çoğu araştırılmış olan orta satırdaki teknolojiler size fazlaca imperium puanı verecektir. Ana hedefiniz onları tamamlamak olmalıdır. Ardından devletinizin ihtiyacına göre aşağıdaki ya da yukarıdaki teknolojileri seçebilirsiniz.