Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4
header.jpg?t=1448385962
Bu konu altından Total War : ATTILA oyununa dair sorularınızı sorabilirsiniz.
Ak hunlar ile oyun açtım ama tek bölgeli devletleri alınca bağlı devlet yapamıyoruz Hunlar ile yapardım. Yeni versiyonda iptal mi oldu?
Hunlar da var ama Akhunlardan Kalktı
(17-12-2015, 19:51)Semavi7 : [ -> ]Ak hunlar ile oyun açtım ama tek  bölgeli devletleri alınca  bağlı devlet yapamıyoruz Hunlar ile yapardım. Yeni versiyonda iptal mi oldu?

Sen muhtemelen Sasani vasallarının şehrini aldığın için bağlanmıyor.Adamların orduları şehirde yokken şehri yak, adamlar bağımsız oluyorlar sonrada şehri alıyorlar o zaman tekrar saldırır ele geçirirsen vasalın olurlar ama habire isyan ediyorlar dikkat et.
neyse sorunun cevabını aldık sanırım.. ben de denedim de aynen akhunlarda sadece talan ve tahrip var.. malesef sanırım akhunlar da göçebe olarak kalıyorlar.. yerleşime geçemiyorlar..


edit..arkadaşın dediğini ben yaptım ve aynen dediği gibi oldu..yokettiğim partya kalan ordusuyla yeniden şehir ele geçirdi.. bir daha saldırdım ve bu sefer boyun eğdirme görüldü..naptım ?tabiki eğdirmedim..direk şehrini yaktım :[]  peşimde düşman bırakamam :D
(17-12-2015, 22:10)çiftbaşlıkartal : [ -> ]
(17-12-2015, 19:51)Semavi7 : [ -> ]Ak hunlar ile oyun açtım ama tek  bölgeli devletleri alınca  bağlı devlet yapamıyoruz Hunlar ile yapardım. Yeni versiyonda iptal mi oldu?

Sen muhtemelen Sasani vasallarının şehrini aldığın için bağlanmıyor.Adamların orduları şehirde yokken şehri yak, adamlar bağımsız oluyorlar sonrada şehri alıyorlar o zaman tekrar saldırır ele geçirirsen vasalın olurlar ama habire isyan ediyorlar dikkat et.

O çok uzun iş yaaaa :)
Bence değer çünkü vasal ve savunma veya askeri ilişkin olan devletin topraklarında ordun daha hızlı yenileniyor her Hun oyunumda bir vasal edinirim savaşa yakın yerlerde baskın yap çık ordu yenile fazla zorlanmazsın :D
Evet bende o yüzden istemiştiim zaten vasalı. Şu an tüm obalarımda çok zaiyat var. Baya beklemem gerekicek. Yada vergiyi arttırıp eksik askerleri birleştirip hemen yenilerini yetiştiricem.
Şarlman krallığı ile oynarken papa ile ilgili bir görev geldi. Tamamlıyabilmem için papa yaveri bir karakteri roma bölgesine sokmam lazımmış nasıl yapıcam bunu?
Belki din adamı göndermeni istiyordur. Tahmin yürütüyorum daha Charlemagne oynayamadım.
Oyunun belli bir yıl sınırı var mı? Ben 498'e geldim ama oyun hiç bitecek gibi durmuyor. Kaç senesine kadar vaktimiz var? Yardım edebilir misiniz?
Oyunun yıl sınırı yok, oyunun bitmesi için yıkılman veya kazanman gerekiyor.
Teşekkür ederim. Ben de oyun bir anda bitecek yetişemicem diye korkuyordum.
Hun atlı okçuları tarihte önemli bir yere sahip, yani dönemine göre oldukça ölümcül birlikler fakat oyunda nedense bana çok işe yarar gibi gelmediler.Benmi yanlış kullanıyorum yoksa bu kadar az zarar verip çok fazla hasar almaları normal birşeymi?

Atlı okçuları kullanmanın herhangi bir taktiği varmı?
Merhaba herkese, oyunu yeni aldım daha prologue'dayım ama hiç beğenmedim ya. Her şey neden bu kadar çirkin görünüyor. Bayraklar uçmuş gitmiş, ikonlar berbat, şehirler campaign'de ayrı savaşta ayrı çirkin. Ülke sembolleri minicik, hangi ordu kimin anlamak mümkün değil. Binalara akıl edip resim eklemişler ama onlar da kocaman, bina açıklamaları vs. gereksiz büyük görünüyor. Şehir tabını bir açıyorum ekranın yarısını kaplıyor. Savaşlarda her şey birbirine geçmiş vaziyette, bayraklarla ne problemleri vardı da kaldırdılar anlayabilmiş değilim. Birimlerin üzerinde çıkan ikonlar çok amatör, çok kullanışsız. Ki ben ilk Rome'daki bayraklara bayılırdım Rome II'ye de o yüzden çabuk alışamadım. Savaşlar Rome II'den bile daha hızlı, normal hızda her şey çarçabuk kontrolden çıkıyor. Yine unit card eklemişler güzel olmuş, Rome II'de yok gibi bir şeydi. Aile ağacı, vali ekleme vs. gördüm ama her şey o kadar çirkin ki açıp inceleyesim gelmedi.

Yani bana çok kötü göründü,  Rome II'yi ilk oynadığım da beğenmemiştim hatta ilk campaignden sonra 6-7 ay oynamamıştım ama sonradan alıştım herhalde hoşuma gitmeye başladı. Özellikle campaignde vakit geçirmek eğlenceli onda. Bilemiyorum oynadıkça buna da alışır mıyım, ne dersiniz? (pek kısa bir soru olmadı :P ama yeni konu açmak istemedim)
Ben aldım 40 dakka oynadım ve iade ettim.O dönemi soluk renklerle anlatmışlar iyi olmuş ama bana göre açıklamalar yetersiz.Çok iyi de değil,çok kötü de değil ama parası etmez bence.
Total War için beklentileriniz her zaman maksimumda oluyor da ondan. Çöp firma kağıttan uçak sunsa oo harika yapmış oluyor, Total War pervaneli uçak sunsa oo bu ne böyle.
Attila güzel oyun (bende yok ama başka yerlerde oynadım) fakat Rome2 nin dönem değiştirilip biraz daha cilalanmış hali gibi geldi bana.
(28-11-2016, 01:52)Aytaç : [ -> ]Attila güzel oyun (bende yok ama başka yerlerde oynadım) fakat Rome2 nin dönem değiştirilip biraz daha cilalanmış hali gibi geldi bana.

M2TW ile M2TW üzerine kurulan lotr modu arasındaki fark,R2TW ile Attila arasındaki farklardan fazladır.
Bir Attila videosuyla insanları gaza getirip 80 tl yi yapıştırıyorlar :D
Sayfalar: 1 2 3 4