Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila - Vestfalya (Age of Charlemagne)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Total War: Attila - Vestfalya Türkçe Bilgi
Map_aoc_westphalia.png

100px-AOC_Westphalia_flag.png

VESTFALYA

Saksonlardan tarihte ilk defa milattan sonra 130 yılında Ptolemy tarafından yazılmış olan Geographia isimli eserde Elbe nehrinin kuzeyinde bulunan Saksonlar şeklinde sözedilmiştir. İsimleri kendileriyle özdeşleşmiş bir silah olan 'seax' türü hançerlerden gelir.

Roma İmparatorluğunun ilk dönemlerinde, Saksonlar bölünmüş bir yapıya sahiplerdi. Avrupa geneline yayılmışlardı ancak ortada onları yöneten bir hükümdar yoktu. Beşinci yüzyılın başlarında Romalıların Britanya'dan çekilmesiyle birlikte birçok Sakson Britanya'ya yerleşmeye başladı ve bugün İngiltere adını verdiğimiz krallığın temelini attılar. Anakarada kalmayı yeğleyenler ise Franklarla karşılaştılar, bu karşılaşma onların kaderlerini ciddi bir biçimde etkiledi. Kral Clovis'in otoritesi altında birleşmiş Franklar, Galya topraklarının büyük bir çoğunluğunu hakimiyetleri altına almışlardı, bu durum Saksonları da etkiledi ve Saksonlar da Frank hakimiyeti altına girse de içişlerinde bağımsız kalmayı sürdürdü ve Harz-Hesse dağları Franklar ve Saksonlar için sınır olarak kabul edildi.

Saksonlar, güçlü Hristiyan Frank Krallığının ilerlemesine rağmen kendi inançları olan paganizme hala bağlılar. Franklar Saksonlara 2 adet Hristiyan rahip gönderdi, ancak Saksonlar ikisini de acımasız bir şekilde öldürüp Rhine nehrine attılar. Saksonlar aynı zamanda bölge halklarına sürekli olarak yağmalar düzenleyerek batılı hükümdarların dikkatini daha da çok çekmeye başladılar.

Şimdi Charlemagne Frankların Kralı olarak taç giydi ve gözünü asi Saksonlara dikmiş durumda. Onların paganik inançlarını kabul edilemez buluyor. Saksonlar ise Kral Widukind'in emri altında inançlarından veya topraklarından asla vazgeçmeyecekler. Tanrı Tyr, halkını zafere ulaştıracak!

Vestfalya'nın Özellikleri
Entegrasyon : Yağmalarda +4 özellik
Gelir : Yağmalardan 2 kat gelir