Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: HoI4 - Man the Guns'daki Küçük Değişiklikler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
hoi4-banner-2018.png
HoI4 günlüklerinde bu hafta Man the Guns ve 1.6 yamasıyla gelecek 3 küçük özellikten bahsediliyor.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/ind...s.1113934/ :Umarım gününüz iyi geçiyordur. Bugün Man the Guns ve 1.6 Ironclad yamasıyla gelecek birkaç küçük özellikten bahsedeceğiz. Denizdeki değişiklikler ekibin çoğunu meşgul ediyor bu yüzden bu konu hakkında detaylar vermeye daha sonra başlayacağım. Bu sırada da küçük ama güzel değişikliklere bakalım.

Pakt Liderliği
Bir paktın lideri olmak büyük derecede kontrolü beraberinde getiriyor. İçinde bulunduğunuz paktı birisi kontrol ettiğinde bu kontrolü almanın yolu yok, pakttan çıkıp kendi paktınızı kurmak dışında tabi.

Man the Guns ile birlikte gerekli koşulları yerine getiriyorsanız kontrolü ele alabileceğiniz bir sistem getiriyoruz.

Bulundukları paktın kontrolünü ele almak için bir ülke bu koşullara uymalıdır:
  • Pakt liderinin konuşlandırdığı (aktif olarak haritada bulunan) insan gücü sayısının 2 katından daha fazla asker konuşlandırmak (vasallar sayılıyor ama otonomi derecelerine göre farklılık gösteriyor)
  • Pakt liderinin fabrika sayısının %150'sinden fazlasına sahip olmak
  • Pakt liderinin o anda bulunduğu her savaşta bulunmak
  • Teslim olmamış (capitulate) olmak

upload_2018-8-8_15-0-59.jpg

Yüksek miktarda politik güç harcadıktan sonra pakt sizin olur. Pakt lideri başka bir ülke bu koşulları sağlamaya yakın olduğunda uyarı alacak, böylece engellemek için gerekli önlemleri alabilir (YZ çoğunlukla bir şey yapmayacak). Pakt lideri adaylarını aynı zamanda savaş ekranında da görebilirsiniz. Pakt liderliği sadece 6 ayda bir değiştirilebilir.

upload_2018-8-8_14-56-6.jpg

İptal Edilebilir Odaklar
usa.jpg

Bazen yanlışlıkla istediğinizden farklı bir odağa tıklayabilirsiniz veya seçtikten hemen sonra durum değişebilir. Pek sık olmuyor ama olduğu zaman çok sıkıcı oluyor. Bu yüzden 1.6 ile bazı istisnalar dışında odağı iptal edip başkasını seçebilirsiniz. Event zincirleri başlatan veya yarısında iptal edildiğinde bozulabilen odaklar yine de değiştirilemeyecek. Bu odakları seçmeden önce oyun da sizi uyaracak. Yanlış tıklamaların sorun olmaması için birkaç günlük ilerlemeler değiştirdiğinizde diğer odağa da taşınıyor ama bunun ötesinde fikrinizi değiştirirseniz harcadığınız puanları geri alamayacaksınız, bu yüzden hangi odağı seçeceğinizi iyice düşünmeye devam edin.

upload_2018-8-8_14-40-30.jpg

Deniz ve Hava Talimleri
upload_2018-8-8_14-48-46.jpg

Yakıtın eklenmesiyle ve yeni gemi tamir sistemiyle (daha sonraki bir günlükte konuşulacak) deniz ve hava kuvvetlerinin talimi konusunu değerlendirmemiz gerekiyordu. Daha önceden talim maliyetini yansıtacak bir şey yoktu. Artık gemilerinize ve hava birliklerine talim emri verebileceksiniz. Kara kuvvetleri gibi çalışıyor, birlikleriniz biraz hasar alıyor, yakıt harcıyor ve tecrübe kazanıyor (ulusal tecrübe de dahil). Normalde olduğu gibi talim sadece belirli bir seviyeye çıkartabilir. Tecrübe değerleri gemilerde zaten vardı ama şimdi hava birliklerine de getiriyoruz. Tecrübeli hava birlikleri daha iyi savaşır ve uçak kaybedince tecrübe de kaybedersiniz. Ne kadar talim yapılacağı oyuncuya kalmış bir şey, sonuçta büyük miktarda yakıta erişim gerekiyor. Tabi beklediğiniz gibi hava birlikleri savaşlardan da tecrübe kazanıyor.

naval_train.jpg

Bugünlük bu kadar, gelecek hafta görüşmek üzere!
Boş kalmış buralar, bir şeyler karalayım madem;

Pakt liderliği alma fena değil,
SONUNDA ODAKLARI İPTAL EDEBİLİYORUZ BE. QoL gibi QoL.
Talim olayı pek gerekli değil gibi geldi ama olsun, güzel.
Pakt liderine biraz daha kontrol vermeliler hiç olmazsa spde. Misal ben İngiltereyim Abd savaşta ama bir operasyon yapmak istediğimde o ayrı telden çalıyor ben ayrı. Onlara komut verebilmem gerek.
Şu denizle ilgili gelişmeleri artık sunsalar sıkıldım ya :D
yeni gemi bulma sistemide gelmiş galiba sağda hafif bi gözüküyor
İyi Amerika'nin odak agacinda calismalar var.
Şu yama bayrama çıksaydı keşke tatilde oynardık.
Hava kuvvetlerini eğitme olayı güzel hoş bir özellik olmuş.
Onun haricinde boş bir geliştirici günlüğü. Şahsen odakları iptal etme olayı biraz gereksiz olmuş. Acaba kaç kişi yanlışlıkla farklı odak seçti...

Edit: Başlıkta küçük değişiklikler yazdığını Fark etmemişim.