Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila - Frenk Krallığı (The Last Roman)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Map_bel_fact_franci.png

100px-Franks_flag.png
FRENK KRALLIĞI
Kavimler Göçü esnasında Almanya'dan uzaklaşıp Ren Nehri'ni öbür yanına geçen savaş meraklısı Cermen kabilelerinden oluşan konfederasyonlardan biri olan Frenkler, durumdan istifade etmekte gecikmemiştiler.

Batı'daki Roma İmpartorluğu'nun çöküşü esnasında Galya'dan toprak almak karşılığında Romalılar adına federatif olarak savaşmışlar, MS 5. yüzyılın sonlarında ise Galya'nın kuzeyinde birçok ufak tefek krallıklar kurmuştular. Nihayetinde ise Tournai'da, 1. Childeric'in yönetimi altında Roma'nın desteğiyle birlikte bölgeye hakim olmuşturlar. Fakat Batı Roma'nın artık tükenmiş olduğunun farkında olan oğlu 1. Clovis, MS 486 yılı civarında, Soissons Savaşı'nda Romalılara karşı savaşıp, onları mağlup ederek, MS 509 yılına doğru, Frenkleri kendi hükümdarlığı altında tek bir krallık olarak birleştirmiştir.

Şu an ise dört oğlunun birden hüküm sürdüğü krallıkta, böylesi yönetimlerin neden olduğu iç karışıkların ve tüm taraflar için ölümcül olan entrikların hepsi yaşanmaktadır. Fakat Frenk Krallığı buna rağmen gücünü korumaktadır; Clovis'in dördüncü oğlu Theuderic, tüm komşularını ve bir seferlik müttefikleri olan Burgundiyalaları ve Vizigot Krallığı'nın Galya topraklarındaki son yerleşimini gölgede bırakmaya hazırlanıyordu. Büyük Theoderic'in ölümün ardından çalkantılar yaşayan Ostrogotlar sorunu vardı bir de. Toprakları fethedilmeye uygundu; tabii oraya önce Romalılar ulaşmazsa. Ne olursa ol Theuderic'in damarlarıda asil Clovis'in kanı dolaşıyordu; halkını sadece o bir araya toplayabilir; yalnızca o, Frenkleri Galya'nın ve ötesinin hakim gücü haline getirebilirdi.

Ulus Vasıfları:
  • army_morale_positive.pngMuharebe Onuru: Muharebede oluşan zayiattan bütünlük için ceza yok. 
  • experience_positive.pngAlanlı Mirası: Süvari birlikleri için +3 muharebe deneyimi edinme hızı.