Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Total War: Warhammer - Winds of Magic Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
xMieSDS.png

Büyüler, Total War serisi için tamamiyle yeni bir özellik olarak Warhammer'da karşımıza çıkar. Büyülerin eklenmesiyle ordularınızı kurarken hesaba katacağınız bir özellik daha olmuş oldu: İster büyüleri hiç kullanmayarak ordunuzun savaşma hünerlerini ön plana çıkarın, isteseniz büyüleri ordunuzun ana silahı haline getirerek ona göre şekillendirin.

Büyü yapabilmek için iki şeye ihtiyacınız vardır: Bunlar büyü yapabilme yetisine sahip olan bir birlik ve yeterli miktarda Winds of Magic kaynağıdır. Winds of Magic nedir diye soracak olursanız ona kısaca diğer oyunlardan alışkın olduğumuz ''mana'' da diyebilirsiniz.

Winds of Magic sayesinde büyüler yapılabiliyor. Winds of Magic, yapılan her büyüde kullanılan bir puan havuzudur. Bir birlik büyü yaptığında belirli miktarda Winds of Magic puanı havuzdan azalmış olur. Bu puanlar ve aynı zamanda büyülerin yapılabilirliği sadece savaş alanında olunduğunda mevcut olur, dünya haritasında iken büyü yapılamaz. 

Büyü yapma iki şeye bağlıdır: O anda mevcut olan Winds of Magic puanına ve rezervine. Savaşa girmeden önce (savaş öncesi ekranında küçük, açık mavi bar ile) ve savaş sırasında bunların durumu kontrol edilebilir. Savaş sırasında ekranın sağ altında bulunan küre ile o anda bulunan Winds of Magic puanını, yanındaki ufak bardan ise onun rezerve miktarını görebilirsiniz.

s7Xal5k.png

Büyüler, o anda sahip olunan Winds of Magic puanları kullanılarak yapılır. Yapılan her büyü ile azalan Winds of Magic puanları zamanla yenilenir. Yenilenme miktarını farenizi kürenin üzerine getirerek kontrol edebilirsiniz. Rezerve barı azaldıkça Winds of Magic puanlarının yenilenme hızı azalır. Rezerve barı tükendiğinde ise daha fazla büyü yapmak mümkün olmaz.

Rezerve puanını etkileyen birkaç unsur vardır. Bunlar:
  • Dünya haritası üzerindeki Winds of Magic durumu. Geçilen her turda haritada bulunan yere göre Winds of Magic güçlenebilir veya zayıflayabilir. Bunu, farenizi haritada bulunan herhangi bir yerin üzerine getirerek kontrol edebilirsiniz.
  • Kahraman ve Lord yetenekleri.
  • Kahraman ve Lord eşyaları.  

Savaş öncesi, rezerve barı az da olsa arttırılabilir. Büyü yapabilen Lord ve Kahramanlar'ın sahip olduğu bazı yetenekler ve eşyaları ile bu yapılabilir. Kullanılan bu tarz yetenekler ile rezerve puanları birkaç puan artar. Sahip olduğunuz rezerve Winds of Magic puanınızın rakibinizden farklı olabileceğini unutmayınız.
Eline sağlık. Büyü yapmadan savaşmak elbet mümkün oluyor fakat warhammerın iki oyununda da büyü havuzları o kadar geniş ki bir sebebi var diyor insan. Oyunun erken safhalarında zaiyat vermenizi önlerlerken ilerleyen safhalarda ise sizden daha donanımlı birimleri alt etmenizi ve bunlara karşı güzel bir savunma yapmanızı sağlıyorlar.
Eline sağlık. Faydalı bir rehber olmuş.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Total War Warhammer oynamaya ilk başladığımda Winds of Magic'in ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamam gereğinden fazla zamanımı almıştı. Bu yüzden benim gibi kafası karışanlar için ufak bir rehberi bulunsun dedim.