Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Warhammer 2 Dwarf `lar hakkinda yardim
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaslar Dalk elflerle Vortex bitirmemden sonra Dwarflar ile Mortal actim. Bana zor geldi acikcasi. Orklar bildigin tukenmek bilmeden hem kuzeyden hem guneyden geliyorlar. Birine ordu yollasam bu sefer kendi sehirlerim acikta kaliyor. Dwarf ile oynarken nasil bir strateji gidilmeli?

2v0bpfp.jpg

Hem yukaridaki pasajdan hem asagidan full stack ordular geliyor. Gimrock`u en az 4 kere oldurdum hala geliyor. Durduramiyoruz.



Bu arada oyun haritasi gercekten iyi. Nedense hep Yuzuklerin Efendisi cagristirmiyor degil bana.
Cuce sehri Karaz-a Arak, tabii ki ayni zamanda elmas madeni
29w0ow5.jpg

Hafiften andirmadi degil

latest.png
Öncelikle Warhammer2 ilk oyuna göre baya geliştirilmiş grafiklere sahip. Atmosfer gerçekten harika. Orklara gelirsek eğer. Kampanyanın ilk oyundan ne farı var bilmiyorum. İlk oyunda cüceler ile oynadım ben. Kuzeyde bir görev muharebesi olacak onu yaptıktan sonra kuzey sınırların hatrı sayılır bir süre güvende oluyor. Güneydeki şehirler Yeşilderililerin merkezi ve haarb yetenekleri mevcut. Sürekli savaşırlarsa yanlarında ikinci bir ordu geliyor. Ana ordunu mounta götür birkaç tur bekle. Saldırırlarsa savunması kolay olur cüceler ile acele etme savaşta üstüne gelene kadar menzilli birimlerinle kes liderlikleri fazla değildir orkların. menzillileri korumak için uçan birimleri ya da birkaç piyadeyi sağa ve sola koy. Ardından merkezde cephe savaşı yap ama menzilliler yine ateş etsin. Liderlerine önem ver onu yaraladıktan ya da öldürdükten sonra giderler. Savaşı kazandıktan sonra toparlanma şansı vermeden şehirlerine saldır.
Karaz-a Karak oyundaki en güzel şehir olabilir. Şehirlere garnizon/sur kurup kuzeydeki orkları temizlemen lazım acil. İki yönde savaşarak ilerleyemezsin. Vampirler geldiği zamanda büyük ihtimalle yok ederler.
Evet, Mortal Empires`in vortexten farkli oldugu nokta,her sehre sur dikmenin gerekli olmasiymis. Her sehre sur diktikten sonra guneye inip Yesil derileri temizledim. Birkac yeri aldiktan sonra cucelerin ekonomisi uctu,bayagi bir ordu basip Vampirlere girdim. Vampireler kesinlikle bayagi zorladi sayi farkiyla kazandim diyebilirim. Factionlarin neredeyse 3/4`yle allydim, chaos 150.tur civari geldi ve pek zorlamadi bile. Oyunun zorlugu Normaldi. O yuzden zorlamamis olabilir. Cok keyifli bir kampanya oldu diyebilirim. Cucelerin savas yonetimi cok basit. Atli birlikleri ve buyucu olayi yok. Birlikleri inanilmaz yavas ama asla pes etmiyorlar. Piyadeleri ve menzilli birlikleri cok guclu diyebilirim.
Cüceler sabır isteyen bir ırktır oyun başında. Öyle diger ırklar gibi fetihler yaptırmaz. Sebebi ise askerlerinin bakım masrafının çok olmasıdır. Tavsiyem Akcüce ile baslamandır. Nedeni ise gelen bonusla masrafları dusurur. Boylece 2.orduyu kurarsın. 2. ordu ana bölgeni savunsun , ak cüce kuzeydeki altın madenlerine ne kadar hızlı ulasirsa o kadar cok ekonomin güzelir. zaten ekonomiyi bir kere düzeltirsen cücenin önünde başka sorun kalmıyor.

Dipnot: Cücelerle oyun başında illede 20 full ordu yapmana gerek yoktur. 15 13 birimde gayet işini görür. sadece ordu komposizyonunu iyi ayarla