Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Three Kingdoms Dizi ve Oyun Karakterleri (3 Krallık Kahramanları)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
İyi günler arkadaşlar,

Yeni Total War oyununun çıkmasını beklerken bir nevi yeni haritamıza alışmak adına Çin tarihi açısından önemli olan "Three Kingdoms-Üç Krallık" dönemine dair film ve dizileri araştırıyordum. Aşağıda ön bilgi olarak sadece dizi ve film isimlerini sizlerle paylaşacağım. Ardından karakter karşılaştırmalarını ve döneme dair harita desteki bazı bilgiler sunmaya çalışacağım.

Dizi: Three Kingdoms - Üç Krallık
Konu: Luo Guanzhong'un "Romance of the Three Kingdoms" adlı eserinden televizyona uyarlanan dizinin maliyeti 100 milyon Renminbi (Çin'in resmi parası). Gao Xixi'nin yapımcılığını üstlendiği Üç Krallık, toplam 95 bölüm uzunluğunda.
Link: Türkçe Dublajlı

Film: Red Cliff - Kızıl Uçurum
Konu: Kızıl Uçurum izle, Kızıl Uçurum full izle, Kızıl Uçurum türkçe dublaj izle, Kızıl Uçurum hd izle, Milattan sonra 208 yılında Çin’de Han Hanedanı’nın son zamanlarında, Üç Krallık döneminin başlamasına sebep olan çok büyük savaşlar yaşanır. Çin Edebiyatı klasiklerinden olan ’Romance of the Three Kingdoms’tan uyarlanan film, Çin tarihinin dönüm noktası olan ve Üç Krallık döneminde meydana gelen en kanlı savaş olarak bilinen Red Cliff Savaşı’na dayanır.Hong Kong asıllı yönetmen John Woo’nun yönetmenliğini yaptığı Kızıl Uçurum, 80 milyon dolarlık bütçeyle Asya film tarihinde en büyük bütçeye sahip film olarak yerini aldı.

Film: Three Kingdoms: Resurrection Of The Dragon - Üç Hanedan: Ejderin Dirilişi
Konu: İç savaş yüzünden Çin düşman güçlere karşı üç rakip krallık arasında bölüştürülecektir. Zhao Zilong ülkesinin refahı barışı için savaşan ve üstün yeteneğiyle tüm Çin tarafından tanınan bir kahramandır.

Herkese iyi oyunlar.

Three Kingdoms - Üç Krallık TV dizisi ile TW Three Kingdoms oyunu karakter karşılaştırmaları:

3. yüzyılda Cao Cao, Liu Bei ve Sun Quan'ın yönetiminde Wei, Shu ve Wu adlı 3 krallık vardı. Bu 3 krallık arasında sık sık siyasi ve askeri çelişkiler ve mücadeleler yaşanıyordu. İşte, Üç Krallığın Öyküsü konu olarak, o dönemde meydana gelen bu çok karmaşık, fakat özgül özellikleri olan siyasi ve askeri çatışmaları alır. Roman daha sonraki nesilleri, siyaset ve askeri taktik açılarından derinden etkiledi.
  • Liu Bei - Shu Krallığı
Henüz kahraman posteri yayınlanmadı.

yzjwf0trtjxd.png   lhwrs65o342v.png    azc8361fxg32.png

  • Cao Cao - Wei Krallığı
Strategyturk Forum Sayfası

Dgm9DKNX0AA-CMG.jpg  MV5BYjdjYWMwYjctZWM1Ny00ZTg4LTk1NWMtMTUz...00_AL_.jpg

  • Xiahou Dun (Dizide 25. bölümde karşımıza çıkıyor)
Forum Sayfası


8619b3a1f787ad727be045c2cf12c121436887d3.jpg     X6zME5.jpg

  • Sun Jian (İmparatorluk mührünü bulan kişi) (sağda Sun Jian, solda ise oğlu Sun Quan)
Forum Sayfası


DkkISZhXcAAcxdx.jpg   latest?cb=20100608202713


  • Sun Quan (İmparatorluk mührünü bulan Sun Jian'in oğlu) - Wu Krallığı
Forum Sayfası

IMG_20180826_152842.jpg     639?cb=20100310181905
Bunun diğer oyuncuları var mı