Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: XCOM: Enemy Unknown - Thin Man
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Thin_Man_2_%28EU2012%29.pngThin_Man_1_%28EU2012%29.pngThin Man
Thin Men'ler atik,hızlı ve de tanımlanması zor uzaylılardır. İnsan gibi görülmek üzere tasarlanmış bu uzaylılar toplum içine son derece rahat bir şekilde sızabilmektedir. Thin Men'ler uzaylı istilasının daha gizli operasyonlarını -ki bazıları o kadar da gizli sayılmazlar örnek vermek gerekirse şehir merkezlerine bomba yerleştirmek gibi- üstlenmekle sorumludurlar. İnsanımsı görünümleri XCOM birliklerine onları tanıma anlamında sorun çıkarmazlar.

Thin Men'ler erken oyunda ki en ölümcül düşmanlardan birisidir. İsabet yeteneklerinin yüksek oluşu ve mobil olmaları ile birlikte uzun menzilden askerlerinizi avlama yada etraflarını çevirme konusunda imkan sahibi kılıyor. Onların ''Leap'' özelliği çok yüksek seviyelere zıplayabilmelerine olanak sağlıyor. Bu özellikleriyle bütün bir yapının tepesine yada yüksek bir noktaya çıkma şansına sahipler. Bu durum takımınızda ki Sniper'ların onlara ateş edememelerine sebep olabilir. Güçlü siperler arkasında bulunan askerlere karşı Poison Spit özelliklerini kullanabilirler. Bu özellik askerlerinizin zehirlenerek isabet yeteneklerinin azalmasına, hareket kapasitelerinin kısıtlanmasına ve de yüksek ihtimalle panik olmalarına sebep olabilir. Ölmüş olsalar bile Thin Men'ler yaydıkları zehir bulutu ile etraflarında bulunan askerlere hala tehlike yaratabilirler.

Bilgiler
Thin Man Özellikleri

SectoidCanHedeflemeDefansİradeHareket
Kolay36501515
Normal36501515
Klasik47501515
İmkansız67501515

Thin Man Ekipmanları

SilahAna HasarKritik HasarıKritik ŞansıÖzelliği
XEU_Light_Plasma_Rifle.pngThin Man Light Plasma Rifle4-67 yada 9%10Yok

Thin Man Yetenekleri

ÖzellikAçıklamalar
ALIEN_POISON.pngPoison SpitUzun menzilden muharebe alanında kalacak zehirli bir bulut gönderir.
HEAVY_SUPPRESSION.pngSuppressionTekil bir hedefe reaksiyon atışı yapma şansı sunan baskı ateşidir. Hedef -30 aim penaltısı alır.
ALIEN_LEAP.pngLeapHareket ederken yüksek noktalara dikey sıçrayışlar yapmalarına olanak sağlar.
Notlar

Kolay ve Normal zorluklarda Thin Men'ler vurmaları gerekenden 2 daha az hasar verirler.

Poision Spit askerlere %20 hasar verir ve her tur bir can puanı daha kaybetlemelerine sebep olur. Bu etki 3 tur boyunca devam edebilir. Titan Armor yada Medikit ile teçhizatlandırılmış askerler buna bağışıklıdır. Diğer askerler de Medikit kullanımı ile iyileştirebilirler.

Ayrıca öldükleri zaman Thin Men'ler patlarlar. Ve arkalardında zehirli bir bulut bırakırlar. Bu bulut içinden geçen askerler zehirlenirler.

Eğer başarılı bir görev sırasında öldürülürlerse Thin Man Cesedi elde edilir.

Thin Men cesetlerine otopsi yapmak Improved Medikit Foundry projesinin açılmasını sağlar. Enemy Within DLC'sinde Muscle Fiber Density gen modunu ve de Gaz Bombalarına olanak sağlar.

Bir görevde yakalanıp sorgulanırlarsa tümr UFO teknolojilerinde zaman kısaltması sağlarlar. (Alien Navigation Computer and UFO Power Source). Ayrıca yakalanmış Thin Man'in Light Plasma Rifle'ı gerekli teknoloji araştırıldıktan sonra kullanılabilir hale gelir.
Xcom 2 de ki gerçek formları ciddi bela olan bir tür. Enemy Unknown için pek zorlu bir düşman olduklarını dusunmuyorum. Özellikle silahlar gelistirildikten sonra bu ture tek atmaniz mumkun.
(28-10-2018, 17:53)Aeschyli : [ -> ]Xcom 2 de ki gerçek formları ciddi bela olan bir tür. Enemy Unknown için pek zorlu bir düşman olduklarını dusunmuyorum.  Özellikle silahlar gelistirildikten sonra bu ture tek atmaniz mumkun.

Zaten tehlike yaratma sebebi yüksek zorluklarda oyunun erken aşamasında çok yüksek hasar kapasitelerine sahip olmaları. Notlar kısmında da belirtildiği gibi Kolay ve Normal zorluklarda hasarları 2 düşüyor bu da hasar aralıklarını 2 -4 e düşürüyor. O zaman ciddi bir düşman olmaktan bence de çıkıyorlar. Ancak Klasik ve İmkansız zorluğunda sayıca da kalabalık olan uzaylı grubunda 4-6 vuran bir kaç düşman birimi sorun yaratabilir.