Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Mortal Empires oynamak için ilk oyunu almanın mantığı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Bugün indirimdeyken Total War: Warhammer II ve dlc'lerini satın aldım. Oyunu indirip, girince Mortal Empires seferini oynayabilmek için ilk oyunu da satın almam gerekiği uyarısı çıktı. Araştırınca gerçekten ilk oyunu da almam gerektiğini gördüm fakat olayın mantığını kavrayamadım. Neden birinci oyunu da almamız gerekiyor ? Hali hazırda 81 lira verip almışım zaten bir daha 45 lira verip niye hiç oynamayacağım bir oyunu satın alayım ? 

Bu durumun bir çözümü var mı ?

Bir ay sonra gelen düzenleme: İlk oyunu 14-21 Steam Sega indirimleri sırasında aldım yapacak birşey yok ama bu oyun hakkaten hakediyor.
Wh2`yi aldiginda yeni dunya olan Eye of Vortex senaryosunu oynayabiliyorsun. WH1`di satin alirsan 1.oyun haritasi ile 2. oyun haritasinin birlestigi Mortal Empires senaryosunu oynayabilir hale geliyorsun. Satin almak istemiyorsan Eye of Vortex senaryosuylan yetinebilirsin. Maalesef ilk oyunu satin almak disinda Mortal Empires senaryosunu oynayamazsin.
(08-02-2019, 19:00)Shades Of Black : [ -> ]Bugün indirimdeyken Total War: Warhammer II ve dlc'lerini satın aldım. Oyunu indirip, girince Mortal Empires seferini oynayabilmek için ilk oyunu da satın almam gerekiği uyarısı çıktı. Araştırınca gerçekten ilk oyunu da almam gerektiğini gördüm fakat olayın mantığını kavrayamadım. Neden birinci oyunu da almamız gerekiyor ? Hali hazırda 81 lira verip almışım zaten bir daha 45 lira verip niye hiç oynamayacağım bir oyunu satın alayım ? 

Bu durumun bir çözümü var mı ?

Mortal empires düşüncede muazzam keyifli olan bir kampanyadır. Tek eksiği turn olayıdır. İnanılmaz yavas sürmesi ve yapımcıların buna herhangi bir çözüm üretmemesi insanı çileden cıkartıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 3. oyun çıktıgında 1-2 ve 3. oyun elinizde varsa aynı Mortal Empires gibi kampanya gelecek. İndirimdeyken en yakın zamanda almanızı tavsiye ederim açıkcası.
Beyler benim de hesabımda bir miktar para var. İki oyundan birini alabilecek kadar diyeyim. Şimdi ben Warhammer 1 'i mi alayım yoksa 2 'yi mi? Bu mantığı çözmüş değilim. 1 ile 2 arasındaki farklılıklar nelerdir? Mesela ilk oyunun kan ve Grim dlc 'leri var. 2 Oyunun da sadece kan paketi var. Daha önce Sega vermişti. Elf hastasıyım. Daha önce benim için oyun çeşitliliği ve harita büyüklüğü önemli. İndirimler bitmeden cevaplarsanız sevinirim.

NOT: Can u Run sitesinde test ettiğimde Attila ve Rome 'yi oynayabiliyorum. Warhammer 1 'i de kaldırır gösteriyor sadece ekran kartında hepsi yeşil olmasına rağmen bir sıkıntı var. Warhammer 2 de ekranda kaldırır duruyor ama ram 'i 5 benim pc 4 gb.
şimdi ağır bir tw hastası olarak wh1 gerçekten güzel bir oyun wh2 ondan aşağı kalır bir yani yok wh 2 de oyun hikayesi elfler üzerine dönerken (vortex) mücadelesi var wh1 daha çok gelişip gelen kaosa karşı mücadeleyi anlatıyor tartışmasız wh2 daha iyi ama wh1 +wh2 olursa wh 2 mortal açılıyor öneririm ama sistem iyi değilse turnler çok uzun sürebiliyor öyleki sıkılırsın belli bir süre wh2(vortex) için on numara oyun wh1 de ise ana haritada sorunsuz oynarsın optimasyon iyi turn geçişleri hızlı umarım yardımcı olmuşumdur ağır elf hastası isen wh2 öneririm :)
Sistemden dolayıda bir korkum var 2 'ye karşı. 5 istiyor benimki 4 gb.