Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Shogun 2: Fall of the Samurai - Jozai Klanı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
mon_256.png
JOZAI

Jozai Klanı Bonusları
Tüm birimler için %2 hareket hızı. 
Ajanlarla kundaklama ve düşman orduya yapılan eylemlerde düşmana %10 daha fazla asker kaybı.
Yugekitai birimleri için +6 üretim sayısı artışı.
Kış ayı hariç düşman topraklarında erzak ikmali.


Jozai Klanı, Hayashi Tadakata tarafından yönetilen Hayashi Hanedanının ana yurdu idi. Onlar konumlarını tamamen Tokugawa Şogunluğu'na borçlu büyük ailelerden biriydi ve onlar da bu borcu sarsılmaz sadakatleriyle geri ödediler. Önceleri Hayashi'liler, Aizu'ya hükmeden Matsudayra'lıların hizmetkarıydılar. Jozai büyük bir klan olmamasına ve aşırı zengin bir yer olmamasına karşın kendilerini daimyo olarak görmelerine yetecek bir geliri vardır. Ancak bu durum Şogunluğa olan sadakatinde herhangi bir sarsıntı yaratmaz. Bu da diğer klanlar gibi onları Japonya'nın eski usüllerine gönülden bağlı gelenekçilerinden biri yapar.

Ancak zenginliklerinin olmayışı savaş konusunda onları düşündürür. Paranın olmaması demek savaş konusunda kabiliyetinin de olmadığı anlamına gelmez. Hayashi hanedanı her türdeki gerilla savaşında uzmanlaşmıştır. Yetiştirebildikleri birimler ve görevleri bunu bir çok yönden yansıtmaktadır. Bir savaşı kazanmak için açık meydan muharebesi her zaman en iyi yöntem olmayabilir; bazen de düşmanın kendi gücünü kullanarak bozguna uğratmak fayda sağlayabilir.

boshin_traditional_inf_kyoto_police.pngboshin_traditional_inf_yari_kachi.pngboshin_traditional_inf_shogitai.pngboshin_traditional_inf_katana_kachi.pngboshin_traditional_inf_matchlock_kachi.pngboshin_traditional_inf_bow_kachi.pngboshin_ninja_inf_kisho_ninjas.pngboshin_traditional_cav_bow_ki.pngboshin_traditional_gen_hatamoto.png


Avantajları:
  • Hızlı büyümeye müsait iyi bir konumu olması.
  • Stratejik bölgelere ve potansiyel müttefiklere yakın bir konuma sahip olması.

Dezavantajları:
  • Tek bir toprak ile başlaması.
  • Savaş halinde başlaması.
  • Denizden çıkarma yapmaya müsait konumda olması.