Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: ülke seçimi kolay ülke
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
oynayabılecegım güçlü ve sakin bir cografyada olan bir ulke arıyorum guney amerika çok uygun bana ama ordakı ulkeler çok gucsuz acaba hile ile güçlendıremezmıyım mesela araştırma slotu eklesem veya başka bir hile veya başka ulke onerebılrımısınz

neden böyle oluyor ordum daha kalabalık donanmam var denız ustunlugum %100 havada 300 tane uçak gorev yapıyor ordum onarlın ordusunun 2 3 katı ve bir adım ilerlemek 5x hızda 2 3 dk nasıl suruyor ya biri bana açıklasın

8a3oWV.png

ve böyle bir şey buldum benım rakamlar çok dusuk diye boyle oluyor sanırım neden boyle benım defans attack dusuk

k9aRaA.png
Her divisiona birer birlik mi koydun?
Savaşmak için en berbat arazidir güney amerika. Yapacagin tek şey sürekli farklı yerlere çıkarma yapıp düşmanı bölmek ve ikmal hatlarını bozmak saldırarak boşuna manpower eritme. Birak o saldirsin zayiflarsa sen saldirirsin
İkmal jattı nedir

Butun ordularım bir komıtamda o komutanda mareşalin emrinde
Bu tarz bir coğrafya cephe savaşı için çok ideal değil. Rusya falan oynamalısın o şekilde savaşmak istiyorsan. Burada daha çok manevra kabiliyetini kullanarak üstünlük kurmaya çalışabilirsin.
İkmal hatta düşman ordusunun düşman topraklarıyla olan bağıdır kısaca. Arkalarına çıkartma yapabilirsin. Hem böylece iki cephe arasında kalacaktır.
Peki benim ordum daha kalabalik oldugu halde neden ben kaybediyorum cephede altyapim az oldugu
icin ikmalleemi gitmiyor ve 2. Resimde saldiri ve savunma degerlerim neden cok dusuk rakibin 100 200 benim 7 9. ??
Cephe şartları haldır huldur koşarak saldırmaya müsait değil. Güney Amerika'nın geçit vermez dağlarında savaşıyorsun. Doğru taktiklerle kendinden 10 kat daha güçlü orduları orada tutabilirsin. AI'nin seni kolayca tuttuğu gibi. Altyapı sebeplerden sadece birisi.

Bölüklere ne yerleştirdiğini görmem lazım.
evet ordularimda dag tugayi yok piyade ve atli var sadece onun disinda o yilin rkipmanlarini kullaniyorum acaba kendim ordu sablomumu olusturmaliyim mesela destek ekipmanlari arastirdim uretiyorum ama ordular istemiyor destek ekipmanlari ne ise yariuor
Tugayların templatelerini ss atarsan daha iyi olur. Ayrıca kendi şablonlarını yapmak oyunun kaçınılmaz bir mekaniği. Hazır şablonlarla çok ilerleyemezsin. Atlı da kullanma boşver.
Template nedir ? beni bilmediğim terim bombardımanı altında bırakıyorsunuz

fabrika çıktısı nedir ?
Oyunu öğrenmek istiyorsan Almanya gibi Rusya gibi Fransa gibi major devletlerle oynamalısın. Benim önerim Almanya ile oyun hızını 3'e alarak yavaş yavaş ilerlemen.

Güney amerika kıtasındak ülkeler oyunu öğrendikten sonra fantezi yapmak istersen oynayabileceğin tipte. Güçsüz, özel focusları yok oyunun tarihi yönü nedeniyle tarafsız kalmaya müsait.
anladım fabrika çıktısı nedir peki ?
Fabrika çıktısı diye çevirdikleri terimin ne olduğunu bilmiyorum açıkcası. SS atarsan nerede geçtiğini görüp hangi terimden bahsettiğini anlayabiliriz. Türkçe yama çok iyi değil.

Esasında oyunu anlamak için Türkçe yama kullanıyorsunuz ama oyun terimler üzerine kurulu. Yani terimi öğrenmek gerekiyor. Türkçe ya da İngilizce olması gördüğünüz üzere pek fayda sağlamıyor. Türkçe'sinden de anlayamazsınız bilmediğiniz terimleri.
Factory Output'u soruyor sanırım. Askeri fabrikaların bir üretim kapasitesi. Mesela bir askeri fabrika günde 10 silah üretiyor diyelim, fabrika çıktısını artıran teknolojiyi araştırısan bir günde 11 silah üretmeye başlar.
teşekkürler sorularımı bu konudan sorarım yardım olursanız

tüketim kaynakları nedir ? pazar içi kaynaklar nedir ? en verimli ekonomi şeklini seçmek istiyorumda
(08-03-2019, 17:56)KingHero6161 : [ -> ]teşekkürler sorularımı bu konudan sorarım yardım olursanız

tüketim kaynakları nedir ? pazar içi kaynaklar nedir ? en verimli ekonomi şeklini seçmek istiyorumda
Ürettiğin malların ne kadarını dış ülkelere ihraç ettiğini gösteriyor sanırım.
Alabiliyosan savaş ekonomisine al. Eksi özelliği yok, askeri fabrika inşaasını hızlandırıyor.
türkiye seçip hazır ordularla savşamadan ekonomimi filan geliştrimeye çalsıyorum top falan arastırıp uretıyorum ama ordularım kullanmıyor topları uçaksavarları vs onları kullanmak için yeni ordular mı uretmem gerek eger yeni ordular uretmem gerekıyorsa nasıl uretmelıyım bir bolukte hem topçu hem atlı hem piyade karışıkmı olmalı yoksa hepsi ayrı boluklerde bır komutanın emrındemı olmalı veya top hangı arazı şartlarında kullanılır ornegın ıraka saldırıcagım ne tur askerlerle saldırmam lazım çöl mesela orası veya daglık bır bolgeye topçu ve atlıları gondermelımıyım

ve destek ekipmanları ne işe yarıyor onları kullandırmak içinde yenı askerı bırlık uretıp ekıpmanlarına destek ekıpmanlarını eklemem gerekiyormu çunku kullanmıyor ordularım ürettigim halde
Atlıları cephede kullanmana gerek yok. Cephe gerisinde resistance bastırmak için kullan. Irak'a düşük cw'li ordularla ve özellikle dağcılarla girmekte fayda var. Destek ve top gibi ekipmanlar başlangıç templatelerinde bulunmuyor. Army exp harcayıp yeni templateler tasarlamalısın onlar için.
(09-03-2019, 11:48)KingHero6161 : [ -> ]türkiye seçip hazır ordularla savşamadan ekonomimi filan geliştrimeye çalsıyorum top falan arastırıp uretıyorum ama ordularım kullanmıyor topları uçaksavarları vs onları kullanmak için yeni ordular mı uretmem gerek eger yeni ordular uretmem gerekıyorsa nasıl uretmelıyım bir bolukte hem topçu hem atlı hem piyade karışıkmı olmalı yoksa hepsi ayrı boluklerde bır komutanın emrındemı olmalı veya top hangı arazı şartlarında kullanılır ornegın ıraka saldırıcagım ne tur askerlerle saldırmam lazım çöl mesela orası veya daglık bır bolgeye topçu ve atlıları gondermelımıyım

ve destek ekipmanları ne işe yarıyor onları kullandırmak içinde yenı askerı bırlık uretıp ekıpmanlarına destek ekıpmanlarını eklemem gerekiyormu çunku kullanmıyor ordularım ürettigim halde
Birim üretim sekmesinde birliklerin tasarımını değiştirebiliyorsun. Mesela asker üretmek için panele geldiğinde orda "eğit" butonunun yanında birde "değiştir" butonu vardır. O değiştir butonuna bastığında orda birliklerinin düzenini görürsün.

Örneğin bir piyade tümeninde genellikle 6 veya 8 tabur piyade taburu bulunur. Ve bunun yanında seçtiğin devletin gücüne bağlı olarak (kimi devlette başlangıçta 2 tane destek taburu olur kiminde hiç olmaz vs.) destek taburları bulunur. Destek taburları ana taburların sol tarafında gösterilir. Destek ekipmanları işte bu destek taburları tarafından kullanılırlar. Bazı destek taburları ek olarak motorize ister.

Piyade tümeninde ülkenin fabrika durumuna göre piyade taburları, topçu taburu ve gerekirse tanksavar taburu bulundurabilirsin. Bunları düzenlerken CW dediğimiz sayının (combat width - savaş genişliği) 20 ve 20'nin katları olmasına dikkat etmelisin.
Örnek bir piyade tümeni ==> 7 piyade taburu (14 CW) + 2 topçu taburu (6 CW) = 20 CW eder.
(Bu arada tümenlerin düzenini değiştirmek için "ordu deneyimi" kazanıyor olmalısın. Bu deneyimi biran evvel kazanmaya başlamak için ben ilk olarak Ordu deneyimi verip, kara doktrini araştırma zamanını %7 düşüren danışmanı alıyorum mesela. )

Atlı askerler ülkedeki partizanların etkisini bastırmak için kullanılır. Birkaç tane atlı asker taburundan kurulmuş atlı asker tümenlerini destek ekipmanı olarak MP (military police - askeri polis) koyar ve bunları işgal ettiğin topraklarda garnizon görevine atarsan işgal ettiğin yerlerde fabrikaların, altyapıların vs. korunmuş olur. Aksi halde sivil fabrikaların tamir işleriyle uğraşmak zorunda kalır.
işgal ettiğim topraklardaki halk isyan ettıgın atlıları oraya gonderecegım anladım peki savaş genişliğinin 20 olmasının sebebi nedir ve savaş genişliği nedir
Sayfalar: 1 2