Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: savaş genişliği
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
bölük oluştururken savaş genişliğini 20 yapıp o bolukten bır suru uretmekmı daha iyi yoksa 80 yapıp daha az uretmekmı
Savaştığın coğrafyaya ve altyapıya bağlı.
altyapılarım full coğrafya derken mesela engebeli olursa azmı tutayım
Aynen dağda bayırda çölde bataklıkta daha düşük tutmalısın. Avrupa'nın içlerinde 80cw yapabilirken Arabistan çöllerinde 10 cw'ye kadar düşmekte fayda var. Ama sen yine de hiç bi yerde 80 yapma. Onu kaldırabilecek bir sanayi olduğunu sanmıyorum hiçbir ülkede.
80cw tümen yapılmaz.
en iyisi 10 yapıp bır suru basayım o zaman ?
O zaman da 20 yapan bi düşmanla karşılaştığında güçsüz kalırsın. Bir komutanın alabileceği tümen sayısı 24. Sen 10cwlik yaparsan karşıdaki komutanın yarısı kadar askerle savaşıyor olursun. Eşit askerde savaşmak için iki tane komutan dolusu tümen gerekir. Efektif şekilde komuta etmen zorlaşır.
peki ne yapmalıyım şu tümen nasıl

alvVbd.png

man powerim aşırı dusuk askerlık yasasını yyuksellttım %10 asker alma var yınede 0 nasıl yuksletıcem bunu ve istikrarımda dusuk %42
Insanlari cepheye sürüp öldürürsen manpower biter tabi.
Manpower azlığı çeken ülkelerde ya daha defansif oynayarak kazanırsın yada teknolojini kullanırsın. Türkiye sanayisi çok gelişmiş olmadığı için defansif kalınabilir. Doğu sınırları dağlarla dolu, bir defans savaşında karşıya ağır hasarlar verebilirsin.
Aynen ben İran'a saldırdığımda oturup dağlara yatmıştım. Bikaç yıl sonra İran kendi kendini tüketince ilerleyip rahatça işgal ettim.
Yapay zeka bu konuda aşırı dandik. Düzgün bir savunma yaparsanız kendinizin 20-30 katı kayıp verdilerebiliyorsunuz. Yapay zeka umarsızca saldırıyor.
Peki attigim tumen asyayi fethetmek icin uygunmu asya ve sovyetlere ilerlicem

peki fotografını attıgım bolük nasıl sovyetlerı ve asyayı fethetmek için uygunmu
Çok fazla destek var. Organizasyonu çok düşürür destekler. 3. sütuna koyduğun şeyler de baya gereksiz duruyor. Organizasyonu yüksek tut. Daha fazla piyade ekle.
Destekteki polis çok gereksiz olmuş. Onun yerine lojistik veya bakım destek birliği koyabilirsin.
3. sutundakıler top ve hava tank savunamaları bırde roket baya bır hafıf saldır falan verıyorlar destekteki polisde aynı şekılde atılımı falan arıtrıyor birde şimdi piyade eklersem savaş genıslıgı bozulcak 20 nın katları olması lazım degılmı 40 yaparsam çok fazla oluır dedınız
Organizasyon çok düşük ama onu artırman lazım. Her birliğe her şeyden koycaksın diye bi kaide yok.
kaç olmalı organızasyon nasıl artıracagım ornek bır ordu soylermısınız
3'ten fazla destek birlik kullanma. 20 cw için 3. sütuna 2 arty koy yeter. Piyade sayısıını artırmalısın organizasyon için özellikle.
savaş genişliği 20 de kalsın yani 2 arty kalırsa en fazla 2 piyade keleyebılrım yeterlimi
Yani tam bilmiyorum ama tank tümenlerine arty konuluyor mu emin değilim. Tank+mekanize ve piyade+arty ayrı tümenlerde yapmak gerekebilir.
(17-03-2019, 17:57)altnkurt : [ -> ]3'ten fazla destek birlik kullanma. 20 cw için 3. sütuna 2 arty koy yeter. Piyade sayısıını artırmalısın organizasyon için özellikle.
Tankçı birlikte piyade yerine motorize ve mekanize kullansa daha iyi olmaz mı? Daha hızlı giderler.
Sayfalar: 1 2