Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hearthstone - Year of the Dragon Öncesi Tavsiyeler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

Her yıl olduğu gibi bu yılın ilk eklentisi geldiğinde Hearthstone'da yeni yıla gireceğiz. Yeni yıla girdiğimizde birçok değişiklik olacak. 2 yıl önceki kartların yani Journey to Un'Goro (Un'Goro), Knights of the Frozen Throne (KFT) ve Kobolds and Catacombs (KnC) kartlarının wild moda geçmesi, bazı kartların Hall of Fame'e taşınması bunlardan bazıları. Bu rotasyon değişikliklerinden etkin biçimde yararlanmanın birkaç yolu var ve bu konuda ejder yılına en avantajlı nasıl girilir onu inceleyeceğiz. Aynı zamanda belirli tarihlerde yapılacak etkinliklerden de bahsedeceğiz.

1- KFT Prologue'unu bitirdiğinizden emin olun.

Prologue'u bitirdiğinizde bir tane Legendary Death Knight kazanırsınız. Ek olarak tüm macerayı oynarsanız, First Wing, Second Wing ve Final Wing, 3 taneye kadar KFT kart paketi kazanabilirsiniz.

2- Eğer henüz hiç Knc kart paketi almadıysanız en az bir tane alın.

Satın alacağınız bir adet KnC kart paketi sizi Legendary Marin the Fox ile ödüllendirir. Bu kart ne craftlanabilir ne de dustlanabilir.

3- Bir arenayı oynayabildiğiniz kadar oynayarak 2 kayıpta bırakın.

Rotasyon gerçekleştiğinde mevcut arena oyununuz ''illegal wild kartlar'' içerdiği için otomatik olarak sonlanacak ve size 1 adet bedava arena bileti verecek. Böylece oynadığınız arenanın parası çıkmış olacak ve o arenada kaç win aldıysanız onun ödülleri size kar olarak kalacak. 0 winde bile bırakmanız size 1 paket ve cüzi miktarda altın/dust verir.

4- Hall of Fame'e alınacak kartları craftlayın.

Hall of Fame'e alınan kartlara sahip olanlara onların tam dust bedelleri verilecektir. Bu da bu kartlara bedavaya sahip olabilirsiniz demek. Hatta wild oynamıyorsanız bu kartları dustlayıp fazladan dust elde edebilirsiniz ama bu pek önerdiğim bir tavsiye değil. Buradaki diagramı inceleyerek ne şekilde bir yol izleyebileceğinize karar verebilirsiniz.

5- Year of the Mammoth Etkinlikleri'nde aktif olmayı unutmayın.
  • 25 Mart ile 2 Nisan arası oyuna giriş yapanlara 3 tane kart paketi verilecek.
  • 1 Nisan'da yapılacak olan Tavern Brawl'da Rise of Shadows'da paketi kazanma şansınız var.
  • 5 Nisan'da giriş yapanlara Rise of Shadows'dan bedava bir Legendary kart verilecek ve hemen oynanabilir olacak.
  • 9 Nisan'da yani eklentinin geldiği tarihte özel görevler aktif olacak ve onları yaparak normalden daha fazla ödül kazanabilirsiniz.

6- Pity timerları lehinize kullanın.

Herhangi bir setten açacağınız ilk on tane paketin içinden %100 ihtimalle bir adet Legendary (daha fazla da olabilir) açarsınız. O yüzden eğer Un'Goro, KFT veya KnC setlerinden on adet paket açmadıysanız ve legendary bulamadıysanız bunu yapmanız tavsiye edilir.

7- Wild moda giden kartları dust etmek. (Önerilmez!)

Eğer wild modda oynamayı sevmiyorsanız ve hep standartta oynuyorsanız wild moda geçen kartları dust edebilirsiniz ancak yapacağınız bu hareket sizi ileride pişman edebilir. Daha sonraki yıllarda wild modda oynamayı düşünürseniz büyük zararda olursunuz.

8- Adventure için altın biriktirmeyi unutmayın. (Opsiyonel)

Rise of Shadows çıktından 1 ay kadar sonra tek oyunculu oynanacak macera içeriğini satın alabilmeniz için şimdiden altın biriktirmeye başlayabilirsiniz. 5 bölümden oluşacak olan macerayı altın ile satın aldığınızda (her bölüm 700 altın olmak üzere toplamda 2800 altın, ilk bölüm bedava) kazanacağınız paket sayısı normalden çok daha az olacaktır (bölüm başı 3 paketten 15 paket). O yüzden bu seçeneği yapmanız size kalmış, biriktirdiğiniz altınları ister paketlere harcayın ister macerayı satın alın.
Buradaki çoğu maddenin geçerliliğini koruduğunu hatırlatmak isterim. O yüzden her yılın ilk eklentisinde bu konuya göz atmakta fayda var.