Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Shogun 2: Fall of the Samurai - Tsu Klanı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
mon_256.png
TSU

Tsu Klan Bonusları
İkna (+%2 bağlılık değiştirme)
Tahammül (+1 birimler için yakın dövüş savunması)
Sinsilik (+3 el altındaki kişû nincaların sayısı)
Desise (-%10 Şinobiler için faaliyet masrafı)


Tsu Beyliği'nin yöneticisi olan Tôdô Boyu diğer büyük Japon boyları gibi onurlu samuray soyundan geldiklerini iddia edemez. Başlangıçları aslına bakılırsa mütevazıdır; Tôdô Takatora Savaşan Eyaletler Dönemi'nin büyük savaşları sırasında bir aşigaru yani köylü piyade askeriydi. Ne olmuş yani? Japonya'nın üç büyük birleştiricilerinden biri olarak sayılan kudretli komutan Toyotomi Hideyoşi de öyleydi! Tôdô Takatora Sekigahara'da Tokugava Boyu'ndan yana olmakla akıllılık etmiş olup karşılığında İga ve İse eyaletlerinin iyi kısımlarını içeren Tsu'nun yönetimi ile ödüllendirildi.Tarihî açıdan Tsu "uzun oyun" oynamayı tercih etmişti; görünüşte son ana kadar Şôgunluğu desteklemişti. Toba-Fuşimi Muharebesi'nde Çôşû ve Satsuma Beylikleri'nin, dolayısıyla İmparatorlukçu Birlikler'in tarafına geçtiler. Onlar İmparatorlukçuların Kiyôto'ya ilerlemeye devam etmeleri için stratejik bir yer sağlamış oldu. Edo ile Kiyôto arasında uzanan ve günümüzde Miye İli olarak bilinen anakaradaki merkezî konumu imrenilir esnekliklerine ve sadakat seçeneklerine olanak tanıdı. Bu tarz bir esneklik da komutaları altında neden bu kadar mükemmel Şinobilerin bulunduğunu açıklamakta yeterli olabilir.

boshin_modern_gen_generals_bodyguard.pngboshin_modern_inf_tosa_riflemen.pngboshin_modern_inf_red_bear_infantry.pngboshin_modern_inf_imperial_guard_infantry.pngboshin_modern_cav_republican_guard_cavalry.pngboshin_modern_cav_imperial_guard_cavalry.png

Avantajları:
  • Ninjalar ve diplomatik eylemleri açısından başarılı bir devlettir.
  • Merkeze yakın olması hem avantajdır hemde dezavantaj bu nasıl bir oyun oynadığınıza bağlı artık.
Dezavantajları:
  • Savaş halinde başlar.
  • Tek toğrağa sahiptir.
  • Oynanması Zor bir klandır merkezde başlar ve etrafında bitmek bilmeyen savaşların yanı sıra çok fazla cephesi olacaktır.