Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Three Kingdoms - Genel Sohbet: İmparatorluk Sarayı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
threekingdoms.png

Total War: Three Kingdoms'tan ayrı konu açılmaya gerek görülmemiş iletiler ve genel sohbet.
Dolasan soylentilere gore oyun beklenilenin uzerinde rakam ve begeniye ulasinca warhammer icin planlanan sonraki 3-4 dlc iptal edilip oradaki ekip three kingdoms a kaydirilmis.Oyun suan %87 gibi yuksek bir skora sahip steamde ve redditte oldukca olumlu yorum kayniyor oyun hakkinda.
Yaklaşık 6 saati devirdim oyunda, şimdilik oldukça güzel gidiyor. Çoğu mekanik çok hoşuma gitti ama oyun genel olarak biraz zor olmuş galiba sürekli bir savaş halindesiniz dönem gereği. Oyunda tek beğenmediğim ya da henüz anlayamadığım şey, sınırımın bile olmadığı alakasız birinin bana savaş ilan etmesi ve saldırmaması. Madem savaş ilan ediyorsun, neden saldırmıyorsun? Bu arada casus sistemi müthiş olmuş, bence olması gereken buydu çok uzun zamandır.
Sanırım eski oyunlardaki gibi tarihi muharebeleri yapınca herhangi bir yıldız vermiyorlar artık. Tamamladım savaşı ve değişen birşey olmadı.
Alt tab sorunu var galiba. Alt tabı çok sık kullanıyorum diğer uygulamalar arasında geçiş yapmak için ve çoğunda three kingdomsı kapatmak zorunda kalıyorum.

Onun dışında yeni gelen mekaniklere tam hakim olamasam da kullanınca baya işe yaradıklarını gördüm. Şehri kuşatma altına aldığım zaman düşmanı aç bırakıyorum ve ardından teslimiyet talep ediyorum zaiyat vermeden şehir alıyorum.
v7jlhahrpm031.png

Hiç deniz muharebesi yapmadım fakat internette gördüğüm bu fotoğraf ve açıklamasına göre deniz muharebelerini sanırım sadece otomatik yapabiliyoruz.
Three Kingdoms 1 milyon satış rakamına 1 haftada ulaşarak serinin en hızlı satan oyunu oldu.
Oyunun haritasi oldukca buyuk ve oyun bilmiyorum bana mi oyle geldi diger tw serilerine gore zorlugu 1-2 gomlek yukarida gibi. Sonuc olarak amac tum uluslarda ayni oldugu icin yeniden oynanabilirlik acisindan ben endiseliydim ama 30 saati geride biraktim ve kampanyayi bitirmek icin bi 30 saate daha ihtiyacim var gibi. Sanirim ortalama kampanyayi bitirme surem 50 saati filan bulacak.
Açıkçası ben de oyunu zor olarak değerlendirenlerdenim, ancak belli bir noktada ekonomiyi oturttuktan sonra oyun akıyor gidiyor. Bütün Çin'i değil de sadece diğer hak iddia edenlerin başkentini almak yetiyor o yüzden biraz şans meselesi oyunun süresi. Yuan Shao ile 25 saat gibi bir sürede bitirebildim. Şimdi de Sarı Sarıklılar ile başlamayı planlıyorum, reform ağacı ve oyun ağacı farklı gibi duruyor, oynayan varsa yorumları merak ediyorum.
Oynamak istediğim bir seri ama bilgisayarım ne yazık ki TWW serisini bile kasa kasa oynatıyordu.Hiç o yüzden denemeye tenezzül bile etmedim. :/
Oyun güzel duruyor ve Aral ucuza satıyor çok enteresan. Ben de enerji kalmadı oynayacak, alanlara hayırlı olsun.
Haritasına hala alışamadım. Oyunun muharebe kısmı çok fazla hoşuma gidiyor, oynarken zevk alıyorum ancak kampanya haritası sadece bana mı berbat geliyor?
Oyunu sevdim. Benim hoşuma gitmeyen kısmı diplomasi ekranı oldu. Seçenekler yeterli sadece arayüz hoşuma gitmedi.
Oyun güzel ilerliyor bende. Warhammer evreninden daha çok bağladı beni. Yeniden oynanabilirlik kısmı, farklı zorluklarda farklı konumlarda güzel beylikler mevcut. Ayrıca gelen yeni dlcler ile bunu artıracaklardır. Bazı ufak hatalar var, genel manada ise doyurucu ve bağlayıcı nitelikte.
TK'de iki oyun attım şunu söyleyebilirim ki oyun sonu ünitelerine ulaşmak gerçekten vakit alıyor. Keşke TW oyunları, oyun sonuna daha hızlı geçiş yapabilse. Onun dışında yapay zeka biraz döküntü. Savaş açıp çok uzun bir süre sınırlarıma bir tane bile ordu yollamayan hatta imparatorluk şehrini kaybetme tehlikesinde bile ordularını şehirden uzaklaştıran bir yapay zeka var.
Total War'ın resmi hesaplarından hanedan modu ile ilgili istatistikleri paylaştığı görsel.


u4smh9wva0i31.jpg
Son zamanlarda Three Kingdoms oyununu çok fazla oynamaya ve bulabildiğim her içeriği okuyup izlemeye önem verir oldum. Bunların faydası olarak birkaç küçük ipucu öğrendim. Genel kampanyada elbet yararı olacaktır. Oyunun erken safhalarında en önemli savaş unsuru kahramanlar diğer askeri birimler tecrübeleri bir seviye iken işlevlerini tam yerine getiremiyorlar. Erken safhalarda savaşırken düşman okçularından kaçmak için askerlerinizi sürekli hareket ettirip geniş ve sık düzenlere sokabilirsin zaiyatı epey indiriyor. Oyunda çoğu kişininde bildiği üzere maksimum seviye 10 ancak asker birimlerinizi erkenden 4-5 seviye yaptığınız takdirde sefer oyununuzdaki diğer uluslara karşı daha başarılı olacaklarını göreceksiniz. Oyundaki kahraman türlerine ait asker çeşitleri mevcut fakat bu oyuncuya kalmış. Ancak gördüğüm kadarıyla kırmızı lordlara en güzel atlı birimler giderken mavi lordlara en güzel kuşatma ve okçu birimleri gitmekte. Yeşil lordlara ise kılıçlı ve mızraklı piyadeler gidiyor ancak kalkanlı mızraklı piyadeler yeşillerin favorisi. Şu ana kadar gördüğüm en güzel kompozisyon kırmızı yeşil ve mavi. Kuşatma birimleri kuşatma savaşı dışında normal savaşlarda daha çok iş yapmaktadır. Mavi generalleri menzilli piyadeler ile tutarken kırmızı generalleri atlılarla birlikte baskında kullanmak en doğrusu. Kırmızı generaller düello yerine direk düşman generale saldırılarda daha iyi. Oyunda daima elinizde fazla olan eşyaları diğer uluslara para karşılığı satmanızı öneririm. Bunun dışında binalara gelecek olursak ticaret binalarını hemen inşa etmekte fayda var. Hemen inşadan kastım inşa ettikten sonra bir tur bekleme süresini para karşılığı ile beklemeden hemen inşa etmek. Gördüğüm kadarıyla oyunda en şok gıda binaları dengeli ve değerli. Hem yiyecek hem gelir sağlıyor ve erken oyunda çok kullanışlı. Hangi lordla oynanırsa oynansın orduda okçu ve kuşatma birimleri bulundurulmalı. Dong Zhou ile savaşta başlayan lordlarla oynarken Dong Zhoudan korkmamalısınız. Hemen size saldırmayacaktır. Hazırlık yapıp diğer küçük düşmanlarınızı yenip görevleri yapıp ödüller alabilirsiniz. Askerlerinizi öldürtmemeye çalışın asker seviyeleri diğer tw pyunlarına göre çok daha fazla fark ediyor. Zaiyat verin ancak tüm bir biriminizi kaybetmekten her zaman çekinin.
Amazon'da indirimde Savaş Sanatı kitabını almıştım okuyunca gaza gelip Three Kingdoms tekrar yükledim :)

unknown.png?width=443&height=676
Oyuna uzun süredir girmiyordum resmen mandate of heaven dlcsini çok oynamadığımı farkettim. Sanırım 3 haftalık tatilde civ6'ya ek olarak tk'yı da aşırı derecede oynayacağım.
Total War: Three Kingdoms Soundtrack spotify'da. Dinlemek isteyenler için link: https://open.spotify.com/track/4sshOVTA3...5VvOiQ3xMg
Sayfalar: 1 2