Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Warhammer II - The Prophet & The Warlock Soru Cevap
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
WH2_PW_Desktop_1200-x-270x2-1024x230.jpg

Warhammer II - The Prophet & The Warlock Duyurusu ile birlikte Total War tarafından hem eklentiye hem de eklentiyle birlikte çıkacak ücretsiz yamaya dair bir soru cevap metni yayınlandı.

https://www.totalwar.com/blog/total-war-...rlock-faq/ :Eklenti ne zaman çıkıyor?
Eklenti 17 Nisan Çarşamba günü çıkmış olacak. İngiltere'de o hafta Belfast Antlaşmasının yıldönümü neticesiyle tatil, bu sebeple gözden kaçmış herhangi bir problemi daha erkenden tespit edip düzeltebilmek için eklentiyi normal çıkış tarihinden 1 gün erken çıkartıyor olacağız.

Ön sipariş indirimi mevcut mu?
Steam üzerinden ön sipariş edenler eklentiyi %10 ucuza elde edebilecek.

Yeni efsanevi lordlar Vortex senaryosunda bulunacak mı?
Hem Tehenhauin hem de Ikit kendilerine has ülkeler ve mekaniklerle hem Vortex senaryosunda hem de Mortal Empires senaryolarında oynanabilirler.

Eklentide yeni birimler mevcut mu?
Hem Lizardmen hem de Skaven için çok sayıda yeni birimlerimiz mevcut.

Eklentiyle birlikte çıkacak ücretsiz bir içerik var mı?
Total War: Warhammer II'ye sahip olan oyuncular, bu eklentiyi almasalar bile çok sayıda yeni içerikle karşılaşacaklar. Bu içeriklerin ilki eklentiyle birlikte çıkacak olan Doomsayer Yamasıyla birlikte oyuna eklenen yeni bir efsanevi lord olacak. Skaven ve Lizardmen ülkelerinde farklılıkların yanı sıra, Mortal Empires senaryosunda Bretonnia tamamen yenileniyor. Bu yama bu zamana kadar çıkarttığımız en büyük yamalardan birisi.

Bu yamaya dair önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgiler paylaşacağız, ancak gelin yeni Skaven Under-Empire adını verdiğimiz mekaniği tanıtalım.

Vampire Coast eklentisinin ardından çok sayıda oyuncumuz benzer bir mekaniğin Skavenler için de olabileceğini dile getirmişti. Curse of the Vampire Coast'taki korsan koyu mekaniği daha derin bir biçimde Skavenlere uygulanarak Skavenlerin Under-City olarak bilinen şehirlerin altında kendilerine yerleşimler kurabilmelerine olanak tanıyor. 

Bu şekilde bir yeraltı yerleşim alanı kurduğunuzda kaynak edinmekten ekonomiye, yozlaşmadan daha birçok şeye çeşitli seçenekleriniz var. Bu yeraltı şehirleri ile ordular çıkartabilir ve altında olduğunuz şehre saldırı düzenleyebilirsiniz veya Skryre klanıyla oynuyorsanız Doomsphere patlarak şehri bir harabeye dönüştürebilirsiniz.

Yeraltı şehirleri için en önemli unsur gizli kalmak. Eklediğiniz her yeni tünel şehrin tespit edilme ihtimalini daha yukarıya taşıyor. Eğer şehriniz tespit edilirse ortadan kaldırılabilir, aynı şekilde eğer şehrinizin altında bir yeraltı şehri olduğundan şüpheleniyorsanız belli binaları inşa edip kahramanlarınızla aramalar yaparak bunun kontrolünü yapabilirsiniz.

Kroak_1.jpg

Tüm bunlara ek olarak Lizardmen efsanevi lordları Lord Kroak'ı aramak üzerine bir görev zinciri açabilecek. Kendisi teknik olarak ölü olsa da, ruhu hala hayatta ve yaşayanlar dünyasında önemli bir güce sahip. Kroak'ı bulmanız durumunda oyuncu ülkesine ölümsüz bir kahraman olarak katılacak. Kendisi özel bir yetenek ağacına ve yıkıcı harita yeteneklerine sahip.

Yamada Eski Dünyayı neler bekliyor?
Bretonnia için çok sayıda mekanik güncellemelerimiz mevcut. Bunlardan birisi Ant mekaniğinde, tüm Bretonya efsanevi lordları yenilenmiş sistemde bir ant içerek bağlılıklarını çeşitli şekillerde gösterecekler. Ant içtikten sonra katettiği ilerlemeye göre bir kişilik özelliği elde edecekler. Bu düşmana muharebe alanını dar etmekten tutun da sahip oldukları bölgelerde çeşitli inşaatlar yapmaya kadar değişiklik gösterebilir.

Antlarını tamamlamaları takdirde karakteriniz bir bonus alacak ve bir sonraki antını seçebilecek. Bu şekilde karakterlerinizle belli birimleri daha ucuza alabilir, zırhını güçlendirebilir ve hatta ölümsüz olabilirsiniz.

Yeni Ant mekaniğinin dışında Bretonya'yı aşağıdaki maddelerde yenilikler bekliyor:
  • Yeni teknolojiler.
  • Alberic için yeni Trident of Manann silahı.
  • Yeni konfederasyon ikilemi.
  • Tüm Bretonya Lordları artık varsayılan şekilde bineğe sahip bir biçimde başlıyor.
  • Bretonya garnizon güçlendirmeleri.
  • Green Knight için tur süresi yükseltmesi.
  • 5. seviye Chivalry ile sınırsız Green Knight kullanabilmek.
Bedava yama ne zaman çıkacak?
Yamayla birlikte 17 Nisan 2019'da çıkıyor.

Eklenti MacOS ve Linux için çıkacak mı?
The Prophet & The Warlock çıkışından bir süre sonra farklı işletim sistemlerinde de oynanabilir olacak.