Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Anno 1800 - Hikaye Modu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
anno_1800_gunluk.png
Anno 1800 geliştirici günlüklerinde bu yazıda oyuna eklenen hikaye moduna dair bilgiler veriliyor.

https://www.anno-union.com/en/the-birth-...oken-line/ :19. yüzyılın ikinci yarısına hoş geldiniz. Zayıflayan aristokrasi, gelişimin getirdiği değişiklikler dünyayı sarsarken halkın üzerindeki sıkı hakimiyetini güçlendirmeye çalışıyor. Sürekli genişleyen şehirlerin, makinelerin devrimini beslemeye can atan kara dumanlı fabrikaların, aynı zamanda eski ideolojilerin parçalanan prangalarının dönemi. Monte Cristo Kontu gibi klasik hikayelerden esinlenilmiş, yıkılmakta olan bir ailenin trajik bir hikayesi bu... Babanızın işini aklayıp art niyetli, durumdan mesul kişilere adil hükmü getirmek size kalmış durumda.

Bu günlükte Anno 1800 oyununda tecrübe edebileceğiniz bir içerik ve hikayeye göz atacağız. Birçoğunuz, küllerden kendi emekleriyle doğup yükselen bir ailenin hikayesini tecrübe etmek istediğiniz için bu günlük "spoiler" vermekten çok gelenler için bir ön gösterim olarak sayılmalıdır. Ayrıca sizlere hikaye oyununun Anno 1800 sandbox oynanışına nasıl uyarlandığında dair bazı genel bilgiler vereceğiz.

an1.jpg

Anno 1800 Seferi Hakkında Bilgiler
Anno 1800'de sandbox oyununda özelleştirilebilir oynanışının sunduğu yüzlerce saat oynayabilme şansına rağmen, Anno oyunlarında, sefer oyunu yeni oyuncuların ve eski tecrübelilerin oyundaki ilk limanı olarak gözüküyor. Dört sefer oyunu bölümümüz kapsamında, yalnızca ana oyun ve gelişmiş oyun mekaniği ile ilgili temelleri öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda sizi uzun süredir devam eden sosyal huzursuzluk ve bilimsel ilerleyiş dönemine taşıyacağız. Ayrıca tüm sefer, büyüyüp imparatorluğunuzu genişlettiğiniz bir oyun içinde ilerleyeceğinden sürekli baştan başlamanıza gerek kalmayacak. Hatta sefer oyunundaki son bölüm olan 4.bölümü geçtiğinizde oyun sandbox oyuna dönecek ve bu dünyada istediğiniz kadar oynayabileceksiniz.

Sefer oyununun birçok kısmı hikayeye uyarlanmış durumda ve bu dramatik öykünün yer alacağı bazı özel bölgeler oluşturduk. Fakat yine de başlangıç parasını ayarlamaktan ada verimliliğine ve dünyada bulunmasını istediğiniz ikincil YZ karakterlere karar vermeye kadar bütün ayarları yapabileceksiniz. Ayrıca tabiki aşağılık amcanız Edvard ve gizemli Acolyte (Anno Union'da bulunmasından hatırlayabileceğiniz üzere) gibi sefer hikayesine özel birçok yeni karakterlerle de karşılaşacaksınız.

Sefer oyununu oynarken şehrinizin doğal ilerleyişdeki bazı kilit noktalar hikayenin spesifik noktalarında açılarak, şehrinizde sanayi devriminin olmasına sebep olan olay gibi birtakım önemli olaylarla karşılaşmanızı sağlıyor. Bu durum şehrinizin ilerleyişini sandbox oyunlardaki önemli anlarla birleştirebilmemizi sağlıyor.

Oyuncu özgürlüğü, Anno 1800'ün ana hedefi. Bu yüzden oyunu nasıl isterseniz öyle oynayabilirken aynı zamanda bir hikayenin tadını çıkarmanızı da istiyoruz. Bu yüzden yenilikler; iki adet sefer oyununa özel görev, tamamı seslendirilmiş oyun arası videoları ve Sandbox oyundaki bazı NPC'ler için özel sesler barındırıyor. Ayrıca özel durumlardaki hikayenizin önemli kilometre taşlarını ölümsüzleştiren aile albümü olarak "gazete" var.

Peki Hikaye Ne?
Anno 1800'de, 19.yüzyıldaki bir ailenin trajik bir ölüm, intikam ve alınmayı bekleyen bir miras hakkındaki dramatik hikayesini yeniden yaşıyorsunuz.

Mirasınız elinizden alındıktan sonra kızkardeşiniz Hannah'ın ve güvenilir yoldaşınız Aaehant'ın desteği ile sıfırdan başlamak sizin elinizde.



Yakında babanızın ölümü hakkındaki sorular sıkıştırmaya başlayacak. Onun ölümünde art niyetli amcanız Edvard'ın eli olabilir mi? Yoksa o yalnızca ortalıkta gözükmeyen bir efendinin kuklası mı? Bu hikaye, eski monarşi ve sanayi devrimini kontrol etmek için yeni para mücadelesini barındıran karmaşık bir dönemin üzerinde gelişmekte.

Ayrıca sefer oyununun 4 bölümü boyunca 19.yüzyıl evrenimize ışık tutacak ve Anno 1800 NPC karakterlerinin hikayelerinin arka planları hakkında bilgiler de edineceksiniz.