Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Three Kingdoms - Ordu Örnekleri
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Total-War-Three-Kingdoms-online-multipla...40x360.jpg

Ordu Örnekleri

Bu rehberde çoğunlukla çok oyunculu savaşlarda kullanılabilecek fakat tek oyunculu kampanyanızda da kullanabileceğiniz ordu düzenleri ve örnekleri yer almaktadır. Öncelikle lord özellikleri ve türleri hakkında bilgi almak için Savaş Lordları rehberini okumanızı tavsiye ederim. Genellikle multiplayer savaşları geniş sermaye seçeneğinde oynandığı için aşağıdaki düzenler geniş sermayeye göre ayarlanmıştır. 

Atlı birim ağırlıklı ordu

20190624115625_1.jpg

Bu ordu düzeninde en önemli unsurumuz atlı birimlerimizdir. Bu düzende birer adet öncü, koruyucu ve şampiyon seçiyoruz ve bu şampiyonlarımızı para harcayarak üçüncü seviyeye çıkarıyoruz. Oyun diziliminde okçularımız merkezde yer alırken isteğe göre sağlı sollu ya da tam arkasına düz bir hizada atlılarımızı diziyoruz. Lordlarımızı bir grup içerisinde birleştiriyoruz ve üçüncü seviye olan bu lordlar gerek yüksek nitelikleri ve gerekse de yeni açılan aktif yetenekleri ile hem düşman lordlarını kolayca kesebilmekte hem de düşman askerlerine karşı rahatlıkla mücadele edebiliyorlar. Hareket kabiliyeti çok fazla olan bu ordu düzeninde istediğiniz gibi yer değiştirebilir ve kolayca mesafe kapatabilirsiniz. Okçularınız ile düşman yakın piyadesinden ziyade düşman sırıklı piyadelerini hedef almanızı tavsiye ederim. Sırıklı piyadeler okçulardan gelen hasara karşı en fazla zaiyat veren piyade türüdür. Atlılara karşı en etkili piyade türü olduğunu da hatırlarsak okçularınızla ilk hedef almanız gereken birimler bunlardır. 

Şampiyon ağırlıklı ordu

20190624121932_1.jpg

Bu ordu düzeninde 3 lordumuzda şampiyon türünden ve şampiyon türünün en değerli üç lordu. Ordumuzu dizmeden bu üç lordumuzu da üçüncü seviyeye çıkarıyoruz. Bu sayede savaş alanında menzilli ve yakın muharebe direnci neredeyse son safhada moralleri yüksek 3 şampiyonumuz olmuş oluyor. Askerlerimizden bahsedecek olursak eğer tam manasıyla dengeli bir ordumuz bulunmakta. Sırıklı piyadelerimizi her zaman atlılara karşı kullanmalıyız. Bunun nedeni yakın piyade birimlerinin tecrübe farkı veya arazi koşulları dışında aynı koşullarda sırıklı piyadelere karşı zafer alıyor olmasıdır. Okçularımızla piyadelerimize karşı öncelikli tehdit olan düşman ön cephesini ya da okçularını hedef almalıyız. Bu durum muharebeden muharebeye değişeceği için oyuncuya kalmıştır. Atlılarımızla düşman arka cephesine sarkabilmeli ya da düşman atlılarını kesmeliyiz. Lordlarımız ile düello yapmaktan çekinmemeli hatta düello teklifini biz sunmalıyız.

Kaliteli birimler barındıran ordu

20190624123329_1.jpg

Bu ordu düzeninde birer adet öncü, koruyucu ve bilgin lord bulunmaktadır. Bu lordları üçüncü seviye yaptığımız zaman daha önce kilitli olan birliklerin açıldığını göreceksiniz. Ordumuzun sol cephesine yakın alı birimlerimizi ve arkasına bir birim sırıklı piyade yerleştiriyoruz. Merkezde bilgin ve koruyucu lordumuzu en öne yerleştiriyoruz. Arkasına okçularımızı ve onlarında arkasına yakın piyadelerimizi yerleştiriyoruz. Sağ cephede ise atlı okçularımızı ve öncü lordumuzu yerleştiriyoruz. Genellikle çok oyunculu savaşlarda rakip bizden 600-700 asker fazla orduya sahip olacaktır. Ancak askerlerimizin kalitesi onunkilerden yüksek olduğu için sadece zaman alacaktır. Rakip ordusunu bölmek için atlı okçularınızla öncü lordunuzu sağ taraftan ayrık bir şekilde rakibe yavaşça yaklaştırın bu sırada ordunuzun kalanını düşmana karşı harekete geçirin. Sabredin fazla yaklaşmayın okçularınızın ok atmasına ve düşmanın zaiyat vermesine müsade edin. Ardından saldırıya geçin. 
iyi güzel ama keşke birim kartlarını gösterseydin de hangi birimleri kullandığını görseydik :)
Birim kartlarını yukarıdaki gibi yaparak yine aynı birimleri alabilirsin. Genel kullanıma göre ekran görüntüsü aldım.
Selamlar karakterlerin levelini para ile arttıracağımızı söylemişsiniz peki nereden yapacağız hiçbir şekilde bulamadım yardımcı olur musunuz? Şimdiden çok teşekkür ederim bu arada online değil campaign oynuyorum
(11-08-2020, 13:52)TRDiricanTR : [ -> ]Selamlar karakterlerin levelini para ile arttıracağımızı söylemişsiniz peki nereden yapacağız hiçbir şekilde bulamadım yardımcı olur musunuz? Şimdiden çok teşekkür ederim bu arada online değil campaign oynuyorum

Multiplayer savaşlarda ya da özel muharebelerde karakterlerinizin seviyesini para ile arttırabilirsiniz. Kampanya oynuyorsanız eventlerden gelen tecrübe puanları ya da savaşlarda kazandığınız tecrübe puanları ile karakterinizin seviyesini arttırabilirsiniz.