Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Haftanın Ülkesi #56 : Malacca
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
EUROPA UNIVERSALIS IV
Europa Universalis IV Haftanın Ülkesi Etkinliğinde bu haftanın konusu Malacca.
330px-Malacca.png
Malacca
Kültür: Malayalı (Malay)
Başkent: Malacca (596)
Yönetim Biçimi: Despotik Monarşi
Devlet Dini: Sunni
Teknoloji Grubu: Çinli

Malacca Kısa Tarihi
Malezya, 13'üncü yüzyıla kadar 500 yıl süreyle Srivicala Hindû ve Budist Krallığı'nın bir parçası olarak Sumatra'dan idâre edildi. Malezya daha sonra Cavalılar ve Malakka'nın Malezyalı hükümdarlarının egemenliği altına girdi. 15. yüzyılda Malakka'da İslam yayıldı ve bütün yarımadayı kapladı. Portekizliler 1511'de Malakka'yı ele geçirdiler. Ancak Hollandalılar ile Portekizliler arasında sürekli bir mücadele başladı. 1641'de Portekizliler Malakka'dan çekildi. Hollandalılar 1795 yılına kadar buraya egemen oldular. Penang'da 1786'da ve Singapur'da 1824'te yerleşmeye başlayan İngilizler giderek ticari ve siyasi etkinliklerini artırdılar. Bu arada çeşitli Malezya devletleri üzerinde hak iddia eden Tayland'la mücadeleler yapıldı. Malakka'yı Hollandalılar 1826'da tekrar işgal ettiler. Ancak 1826'da İngilizler Boğazlar Hükümeti'ni kurdu ve 1914'te son Malezya eyaleti olan Johore İngilizlere boyun eğdi.

II. Dünya Savaşı sırasında Malezya, Japonya tarafından işgal edildi. 1948'de Malezya Federasyonu hükümetine karşı gerillalar bir ayaklanma başlattılar. 1956'da yapılan İngiltere-Malezya konferansından sonra 1957'de Malezya'nın İngiliz Milletler Topluluğu içinde kalması şartı ile bağımsızlığı kabul edildi.

Malacca'nın Oyundaki Durumu
Oyuna 9k ordu 18 parça donanma ile başlayan Malacca konumu itibariyle oldukça avantajlı bir devlettir. Diğer bölge devletlerin aksine Ming koruması altında başlayan devlet ticaret olarakta oldukça avantajlı bir bölgede başlar. Başlangıç aşamasında Brunei ve Pasai devletleri genel rakiplerdir. Bölgesinde egemen olduktan sonra ilerleyebileceği çok çeşitli coğrafyalar vardır. İzole bir bölgede kaldığından dolayı çoğu multiplayer oyunlarda lanetli devlet olarak geçer.


20191203232825_1.jpg

Malacca'nın Ulusal Fikirleri
Genel olarak ekonomik bir fikir setine sahip olan Malacca donanma basmak içinde oldukça ideal devletlerden birisidir. Tradition olarak -%10 gemi maliyeti ve +%10 ticaret yönlendirme bonuslarını alan Malacca tüm fikirlerini tamamladığında +%50 savaşlardan donanma geleneği bonusunu alır.
  • Indian Ocean Trade: +1 tüccar
  • Sufi Legacy: +2 kafirlere tölerans
  • Spice Islands: +%10 üretim verimi
  • Classical Malay: -%5 fikir maliyeti
  • Trading Fleets: -%20 donanma bakım maliyeti, -%10 denizci bakım maliyeti
  • Heirs of Pasai: +%1 yıllık prestij
  • Settle the Islands: +20 yerleşimci
Malacca Olayları ve Kararları
Malacca oyun sürecinde belirli hedefleri yerine getirerek Malaya devletini kurabilir.

Malacca'nın Görev Ağacı
Malacca kendisine özel bir görev ağacına sahip değildir.

Malacca Başarımları
Malacca devletine özel bir başarım bulunmamaktadır. 

Malacca Tartışmaları
  • Malacca ile oyunun başında yapılması gereken hamleler ne şekilde?
  • Malacca ile bölgesel güç olduktan sonra hangi bölgeler hedeflenmeli?
  • Malacca devleti ile kolonicilik yapılmalı mı? Yapılacaksa hangi bölgeler hedeflenmeli?
  • Malacca ile seçilmesi gereken idealar ne şekilde?
  • Malacca ile daha önce multiplayer deneyiminiz oldu mu? Olduysa devletle ilgili tecrübeleriniz nelerdir?
Etkinlik ana konusundan bu etkinliğe dahil tüm konuları inceleyebilir, bir sonraki haftanın konusu için ülke önerisinde bulunabilirsiniz.
Haftanın Ülkesi etkinlik konuları güncelliklerini yitirmez, dilediğiniz vakit bu konulara katılımda bulunabilirsiniz.
Endonezyada oynayan bir arkadaşınız olarak şunu diyebilirim.Oynaması zevkli olan bir ülke ama bir o kadar da sıkılabilirsiniz.Minge vergi verdiğiniz için biraz kafanız rahat çünkü o civardaki herhangi bir devlet size savaş açamaz(Yukardaki devletler hariç) Endonezya tarafından savaş yemezsiniz.Klasik bir oynanışı var.Civardaki devletleri ortadan kaldırıp Endonezya ya koloni yapmanızı tavsiye ederim.
Coğrafya belli süreye kadar izole olduğundan büyümeye elverişli fakat bana sıkıcı gelmişti. Malaya kurup tüm endonezya'ya oturduğum gibi alt f4 attığımı hatırlıyorum.