Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: AoW: Planetfall - Orbital Relay
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
aow-planetfall-gelistirici-gunlugu.jpg

Age of Wonders: Planetfall'un bu geliştirici günlüğünde Orbital Relay adlı yeni eklenti anlatılıyor.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/ind...s.1257542/ :Herkese merhabalar ve Planetfall’a ait geliştirici günlüğüne hoş geldiniz! Şu anda yeni Expansion paketi üstünde çalışıyoruz ama bir kaç adet bedava yeni özellik üstünde de planlarımız var. Bunlardan birincisini bugün ortaya çıkarıyoruz: Orbital Relays

Orbital Relays, imparatorluğunuzun altyapısını geliştirir ve kendisi birimlerin sektörler arası transferini hızlandırır bu sayede de orta oyundaki ve oyunun son aşamasındaki hareket problemini çözmüş olacak. Bu binalar koloni merkezlerinin (colony centers) dışına Sektör Sömürgesi (Sector Exploitation) olarak inşa edilmektedir ve bu yeni ekonomik geliştirmeler sunmaktadır. Koloni merkezlerinin dışına kurulmaları onların düşmanlar tarafından ele geçirilebilecekleri anlamına gelmektedir.

Orbital Relay Araştırması
Yeni derece 5 Ekonomi Teknolojisi ‘’Orbital Relay Development’’ açtıktan sonra oyuncular bir sektörü ‘’Orbital Relay Exploitation’’ haline geçirme özelliğine sahip olurlar.

Orbital_Wmap.jpg

Orbital Relay İnşaası
Bir kez açıldıktan sonra tüm kara sektörleri diğer ekonomik tiplerin yerine ‘’Orbital Relay’’ durumuna geçirilebilirler.

Orbital relay, diplomasiyi, operasyonları ya da defasnı destekleyecek şekilde özelleştirilebilir. Orbital Relay’in geliri, gelişmiş sömürgeler için daha büyük ekonomik faydalar sağlarken, çatışma kolonileri üzerindeki yapısını teşvik etmek için Garnizon bakım indirimi şeklinde iyi bir ek fayda sağlamaktadır. Lütfen geliştirme detaylarını aşağıdan kontrol ediniz:

Orbital_Res1.jpg

Relay’i Ulaşım İçin Kullanmak
İnşa edildiğinde Orbital Relay ve yanındaki altıgenler diğer Orbital Relay’lere ve onların komşu altıgenlerine ışınlanma aracı olarak kullanılabilirler. Orbital Relay’ler, ona sahip olan fraksiyonun birimleri ya da sahibiyle arasında ‘’Open Relay Agreement’’ olan müttefikleri tarafından kullanılabilir.

Oyuncular manüel olarak varış yerini liste kutusunu kullanarak kararlaştırabilirler. Oyuncuların orduları ‘’Teleporter’’’ın içinden geçermiş gibi -bir orduya bir noktadan başka bir noktaya daha yakın olan Orbital Relay’i kullanarak gitme emri vererek - Orbital Relay’lerden de geçebilirler. Bu durumda varış noktası hareket maliyetinin en düşük olduğu altıgen olarak seçilecektir.

Orbital Relay’i kullanarak hareket eden bir ordu kalan hareket puanlarının hepsini öbür tarafta belirdiği anda harcamış olur. Her Relay oyuncu ve tur başına sadece bir orduyu hareket ettirebilir bu sayede biriktirilmiş orduların aniden ortaya çıkması ve düşmanın çözümsüz kalmasının önünde geçtik. Bu kurallar ayrıca orduların anında bir koloninin merkezine ışınlanamayacağı anlamına da geliyor (AoW:Shadow Magic’teki Wizard Towers gibi). Relay’ler merkezden ayrı bir noktada olduğundan dolayı bu onların daha kolay ele geçirilebileceği anlamına geliyor.

Orbital Relay’i Geliştirmek
Derece 5 Relay’in yanı sıra oyunda bir de ‘’Advanced Relay Infastructure’’ adlı Derece 7 bir teknoloji bulunuyor ve bu teknoloji diğer şeylerin yanı sıra ilerideki merkezlere ulaşımı mümkün kılıyor:

Orbital_Res2.jpg

Orbital Relay’ler sayesinde büyük imparatorlukların yükünü azaltmak adına iyi bir yol bulduğumuzu düşünüyorum. Hem yeni şehir geliştirmeleri eklemiş bulunduk hem de düşmanlara onu defetme fırsatı vermiş olduk.

Bu planladığımız dolusuyla ekleme ve düzeltmeden bir tanesi. Planetfall haberleri için PDXCon’u takip edin. Ekim 18-20 tarihlerinde Berlin’de ve Paradox Twitch kanalı yoluyla canlı yayınlanmakta olacak.