Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Attila mı Rome 2 mi Alayım?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Birbirlerinde çok mu farklılar bilmiyorum ama bana çok benzer geliyorlar. İndirimdeyken birini alayım bari dedim.
Attila Total War ile Rome 2 Total War karşılaştırıldığında sizlere göre bariz ve ince farklar nelerdir, oyunlar hangi özellikleri ile ön plana çıkmaktadırlar?
Attila Total War daha düzene oturmuş bir oyundur hem sistemsel hem oynanış bakımından son roma güncellemeleri ile rome 2 de güzel diyorlar ama deneme fırsatım olmadı Attila Total War'ı öneririm özellikle charlemagne dlc si son yılların en iyi dlc si arasında.
Hangi dönem daha ilgini çekiyorsa onu al bence. Yaklaşık olarak oynanışları birbirine benzer. Şahsen Roma cumhuriyet dönemi ilgimi çektiği için ben Rome 2'yi daha çok seviyorum.
Grafikleri haricinde pek farkları yok gibi aslında. Romayla yükselmek istersen Rome2yi, çöküşünü yaşamak istersen Attila’yı alabilirsin. Bunların dışında dlclerle birlikte en fazla oynanabilir ülke Rome2’de mevcut.
Attilanın ciddi optimizasyon sorunları var tavsiye etmem
2 oyun ufak tefek mekanikler dışında nerdeyse aynı.
Sadece konu farkı var. Bu 2 oyundan hangisinin tarihi ve konusu daha çok ilgini çekiyorsa onu seçmeni tavsiye ederim.
Konu olarak hangisi daha çok ilgini çekiyorsa onu almanı öneririm.
Hangi dönem senin için daha ilgi çekici ise onu al. Benim tavsiyem Attila 'yı al.
İkisi arasında en göze çarpan farklılıklar olarak Attila'da göçebe devletler var, ve yerleşik hayata geçmeden de gelişmeleri mümkün. Yine Attila'da bir yerleşim yerini tamamen yakabiliyorsun, bölge kimsenin olmuyor; tekrardan oraya yerleşmek isteyen bir devletin bir miktar para vermesi gerekiyor. Rome 2'yi çok oynamama rağmen Attila'yı o kadar oynamadım, aslında sadece bir kaç haftadır oynuyorum. Attila'da birimlerin sen teknolojik olarak ilerledikçe gelişiyor. Eski birimleri basamaz hale geliyorsun, yani ordun sürekli gelişmeye devam ediyor. Genel olarak ben Attila'yı daha bunaltıcı ve zorlayıcı buldum. Dönemi yansıtıyor, kolay kolay güçlenip gelişemiyorsun. Göçebe devletler bir anda 3-4 orduyla sınırlarına girebiliyorlar. Tam emin değilim Attila'da denk gelmedim ama Rome 2'de iç savaş yaşaman mümkün. Yine Attila'da yok sanırım, Rome 2'de aynı kandan geldiğiniz devletlerle diplomasi üzerinden birleşebiliyorsun. Konfederasyon kuruyorsunuz ve o ülkenin tüm askerleri ve şehirleri bir anda sana geçiyor. Böylece kardeş kanı dökmeden, kendine toprak katabiliyorsun, ama bu iş sadece barbarlarda var.
Öncelikle sevdiğin döneme bağlı. Roma'nın çöküş dönemini seviyorsan Attila, kuruluş dönemini seviyorsan Rome II tavsiye ederim. Eğer senin için dönem fark etmiyorsa: Küçük devletçiklerden devasa imparatorluklar kurmayı seviyorsan Rome II; büyük imparatorlukları yöneterek tam bir hayatta kalma mücadelesi vermek istiyorsan ve göçebe devletlerle taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmak istemiyorsan Attila almanı öneririm. İngilizce biliyorsan bunun gibi birkaç tartışma konusu okuyarak karar verebilirsin.
ya bu oyunların fiyatları niye böyle coşmuş, Attila yı 20 liraya almıştım ta 4 sene önce. birkaç dlc alayım dedim o da ne.

Attila biraz daha strateji ve planlama içeren ve zor bir oyun. Public order dengesini kurmak oldukça zor, dinlerin yayılma mekaniği zor, fertility olayı, ülke çapında değil bölge çapında food surplus olması gerekliliği vs. ikisini de oynamadıysan bence Rome II ile başla. Direkt Attila soğutabilir seni.
(28-11-2019, 20:38)Vivec : [ -> ]ya bu oyunların fiyatları niye böyle coşmuş, Attila yı 20 liraya almıştım ta 4 sene önce. birkaç dlc alayım dedim o da ne.

Attila biraz daha strateji ve planlama içeren ve zor bir oyun. Public order dengesini kurmak oldukça zor, dinlerin yayılma mekaniği zor, fertility olayı, ülke çapında değil bölge çapında food surplus olması gerekliliği vs. ikisini de oynamadıysan bence Rome II ile başla. Direkt Attila soğutabilir seni.

Bir süre önce Total War oyunlarının fiyatlarını değişen kurlara göre "yeniden düzenlediler". Bayağı bir zam geldi anlayacağın.
Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Forum dışında Türkçe kaynaklar cidden az. Forum için de gerekli bir başlık olduğunu düşündüm.
Ve evet yenilenen fiyat politikası cidden çok büyük farklar içeriyor, ancak el mahkum TW yalnız ve ciddi bir müessese :)
Rome 2 daha aydınlık, Attila daha karanlık bir oyun.
Rome 2 Attila'ya nazaran daha kolay bir oyun.
Rome 2 piyade Attila süvari oyunu.
Rome 2 medeniyet oyunu iken Attila yakıp yıkma oyunu daha çok.
Atlı birimler daha çok hoşuna gidiyorsa Attila seni doyuracaktır. Ancak piyade birimlerini daha çok seviyorsan Rome 2 daha iyi denebilir.
Oyun motorları aynı yanlış bilmiyorsam yani grafik,eyalet sistemi, yemek sistemi, başlangıçta genel olarak kötü olan mutluluk ikisindede karşılaşacağın şeyler. Ve oyunlar ile ilgili bazı videolar izleyip karar verebilirsin. Tabi benim tavsiyem Rome 2'dir.