Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Anno 1800 - Ben Anarşi Olmak İstiyorum
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
anarchist.png

Anno 1800 geliştirici günlüklerinde bu yazıda, The Anarchist DLC'si ile gelen içerikler hakkında bilgiler veriliyor.

https://www.anno-union.com/en/devblog-i-...e-anarchy/ :19. yüzyıldaki sınıf mücadelesi, sermaye ve emeğin çatışmasıydı. Kar arayan para aristokrasisi ile sürdürülebilir bir yaşam tarzına ve bireysel haklarına hasret kalmış çalışan insanlar arasında bir çatışma idi. Yönetici sınıfın zincirlerini kırmak için pek çok işçi sendikalarda örgütlendi ve zihinlerini yeni fikirlere açtılar, toplumun daha insancıl ve ilerici dönüşümü için vaazlar verdiler. Doğal olarak bu yeni ve daha iyi dünyanın neye benzeyebileceğine dair görüşlerden bazıları diğerlerinden daha radikaldi, özellikle dilleri bir kılıç kadar keskin olan ve yangına körükle giden kışkırtıcıların…


Kötü şöhret ile tanınmış bir Anarşist olan Dr. Hugo Mercier, Anno 1800’ün kalabalık karakter kadrosuna eklenecek en yeni karakter. Von Malching gibi acımasız soyguncu baronlar veya Gasparov gibi vizyoner mimarlar muhteşem Metropollerini halkın sırtına inşa ederken, Anarşist, halkın gerçek bir adamıdır. Kasıtlı kölelik zincirlerini kırıp vatandaşlarını kapitalist baskıdan kurtarır. En azından manifestosunu dinlemeye geleceklerin ve onun mutlu bir şekilde sana diyeceği şey bu.

Diğer yandan, biz mütevazı oyun geliştiricileri olarak, Anarşist'in eklediği bir ton içerikle yazıyı bitirmeden önce, Anarşist karakterinin diğer karakterlerden tam olarak nasıl farklı olduğunu ve oyuncu olarak sizin için ne anlama geldiğini söylemekten mutluluk duyuyoruz.


Düşünce dili yozlaştırırsa, dil de düşünceyi yozlaştırabilir

Anno 1800'deki diğer NPC'lerin aksine, Hugo Mercier kapitalizmin kurallarına boyun eğmez ve politik düşüncelerinin çoğu da oyununa yansır. Diğer NPC'lerin (ve insan oyuncuların) mal vb. üretimi konusunda sahip olması gereken genel oyun kurallarına uyacak olsa da adaları bazı önemli açılardan rakiplerinden ayrılacaktır. Böyle keskin bir istisna, kapitalizmin yeminli rakibi olarak Anarşist'in hiçbir yatırımcının adasına ayak basmasına izin vermeyecek ve bunun yerine mühendis düzeyine gelince ilerlemeyi sonlandıracaktır. Ayrıca para sistemi ve din hakkında güçlü hisleri vardır, bu yüzden imparatorluğu boyunca herhangi bir banka veya kilise bulmayı beklemeyin.

Aynı şey turizm için de geçerlidir. Mercier, fikirlerine yeni inananların, adasında yaşamasını memnuniyetle karşılarken, ütopik şehirlerinin etrafında dolaşan aylak turist orduları hakkında pek iyi şeyler düşünmüyor.

Anno1800_AnarchistDLC_Tower_Protest-1024x576.png

Tüm bu eksik binalarla, Dr. Mercier'in vatandaşlarını nasıl mutlu ettiğini ve parti çizgisini takip ettiğini merak ediyor olabilirsiniz? Bu sorunlar biraz propagandanın düzeltemeyeceği şeyler değiller. Bu amaçla Anarşist’in adaları, vatandaşlarının davaya olan sevgisine ilham vermek üzere binalarını çok sayıda afiş, bayrak ve poster ile donatacağı için benzersiz bir görünüme sahip olacak. Bunu başarabilmek için –görsellerin de ötesine geçerek- ayrıca, öğretilerinin ses kayıtlarını sadık tebaasına dinletecek birçok hoparlör kulesi inşa ettiğini göreceksiniz. Elbette siyasi eğilimlerine katılıp katılmadığınızı görmek için onları kendiniz dinleyebilirsiniz.


Devrim kendi çocuklarını yiyip bitiriyor

Anlaşıldığı üzere, tüm vatandaşları Dr. Mercier ile aynı fikirde değil, bu da bize sığınmacı özelliğini getiriyor. Dr. Mercier’in adalarındaki baskısı arttıkça, sadık olmayan halkının birçoğu yaşadığı anarşist deneyimini geride bırakmak isteyecek. Bunun sonucunda size, adalarınızda sığınma teklifleri (bunlar aslında görev) sunacaklardır. Bunu yapmayı seçerseniz, yeni eşyalar veya para gibi ödüller ile minnettarlıklarını ifade edeceklerdir.

Bununla birlikte bir noktadan sonra, Dr. Mercier artık tüm bu sığınmacıları şehirlerinize almanızı kabul etmeyecek. Ajanları ile şehirlerinizdeki vatandaşlarınız arasında huzursuzluk yaymaya başlayabilir. Bu tehdidi yönetmek için çok dikkatli olmalısın, anarşi ve huzursuzluk hızla sahip olduğun adaları yutabilir! Bu problemi oyunda temsil edebilmek için yeni bir görev türü sunuyoruz. Bunlar için vatandaşlarınız size taleplerini bildirecek, size taleplerine karşı ne vermek isteyip istemediğiniz seçimini bırakacak veya şehrinizdeki yangınlar ve ayaklanmalar gibi (bazen çok daha korkunç) sonuçlarla yüzleşeceksiniz. Sığınmacılar mekaniği, oyuncuların imparatorluklarında anarşik kargaşanın yayılması riskleri ile ödüllerini almanın avantajlarını sürekli olarak dengelemelerini isteyecektir. Uzun zamandır Anno fanı olanlar, Anno 1404'teki (veya birçok bölgede bilindiği gibi Dawn of Discovery) dilenciler ile olan kavramsal benzerlikleri farkedebilirler.

Anno1800_AnarchistDLC_Flags-1024x576.jpg


Dost yada düşman?

Tabii ki, sığınma mekaniği oyuncuların orta zorlukta bir rakip olan (tamamen seslendirilmiş) Anarşist ile etkileşime girebilmelerinin tek yolu değildir. Diğer NPC rakiplerimize benzer şekilde, oyunculara üstlenecekleri bir dizi gönüllü görev sunacak ve bu sırada onun davranışlarının arkasında yatan sebepleri, karakter özellikleri ve inançları hakkında daha fazla bilgi edinecekler.

Bunun bir parçası olarak, bazen sizin adınıza gazetenizde özel propaganda yazıları bastırmanızı isteyebilir. Bu özel işaretli metinleri bastırmak herhangi bir nüfuza mal olmayacak ve size güçlü alımlar sunacaktır, ancak bunlarla birlikte gelen dezavantajlar da olacaktır.

Onu emsallerinden ayıran bir diğer unsur da ticaretten ne kadar mutlu olduğudur. Bir ticaret anlaşması yapmak çok zor olmadığı gibi, aynı zamanda Madame Kahina gibi üçüncü taraf karakterler için ayrılmış olan ürünleri satmayı da teklif edecek. Ondan alabileceğiniz bu eşyalardan biri, savunma odaklı doğasıyla yeni deniz mayınlarıdır.

“Anarşist” içeriği ve “Oyun Güncellemesi 3”ün (Sürüm Notları önümüzdeki hafta yayınlanacak) 5 Haziran'da piyasaya sürülmesi planlanıyor. Digital Deluxe ve Pioneers Edition'ın sahiplerinin kullanımına sunulacak. Standart Edition'ı oyunun ilk çıkış sırasında satın aldıysanız şimdi Digital Deluxe Edition’a yükseltebilirseniz piyasaya sunulduktan sonra Anarşist'e değil, aynı zamanda dijital sanat kitabı, dijital film müziği ve 4 benzersiz şirket logosuna erişebilirsiniz.


Bir bakışta “Anarşist”

  • Oyuncuları bir ip üstünde yürütecek yeni Sığınmacı mekaniği
  • 50'den fazla yeni görev
  • 50'den fazla yeni eşya
  • Kendi profiliniz için açılabilir Dr. Mercier portresi ve logosu
  • Oyunculara meydan okuyacak 6 yeni başarım
  • Şehrinizde süslemek için dikebileceğiniz ve Ubisoft Club ile kilidini açabileceğiniz 2 yeni süs