Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Oynamaktan En Fazla Keyif Aldığınız Lider ve Sebebi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
civ6.png
Civilization VI oyununda oynamaktan en fazla keyif aldığınız lider hangisidir? Neden bu lideri seviyorsunuz? Tekrar tekrar oynadığınız oldu mu? Eğer tekrar tekrar oynadığınız bir lider varsa sebebi nedir?
Çok fazla oynamadım fakat oynadığım uygarlıklar arasında favorim Almanya. Genel olarak alman endüstrisi güzel yansıtılmış ve potansiyeli çok yüksek bir uygarlık. Başındaki Friedrich Barbarossa ise farklı bir hava katıyor.
Şu ana kadar en çok keyif aldığım lider Frederick oldu. Maliyeti yüksek yapıların bile kısa süreler içinde inşa edilmesi çok yönlü bir oynanışa olanak tanıyor. Ben bilim zaferine gitmiştim ama diğer zafer türlerine de müsait. Kültür ve diplomasi zaferi için önemli olan harikaları diğer uygarlıklardan önce yapabilmeyi sağlaması, Frederick'i esnek bir lider yapıyor.
Ben mısır uygarlığını çok seviyorum sürekli oynuyorum 30 35 kez oynamışımdır. Bence askeri birimlerde oyun başı gelenleri fark yaratıyor ve oyunu kartopu etkisine bağlamanızda çok işe yarıyor.Oyun başı için birimleri çok erken ve çok güçlü ekstra üretim hızı alınca atlılar için 3 4 turda yapıyorsunuz ve verimliliği harika birde yüzde 25 askeri üretim veren pantheonu seçtiyseniz oyunda hiç bir sorun olmadan ilerliyorsunuz.Kültürel zafer için sadece 1 kaç toprak alıp yaşamalarına izin veriyorsunuz oyun başı için belki bir kaç şehir devleti alıyorsunuz işinize yaramayanlarını gerçekten çok güçlü oluyorsunuz. Ben genelde çok commerical hub basmadan oynamayı seviyorum mısırda bir kaç ticaret rotası ile gerçekten oyunu domine edebiliyorsunuz. askerlerinizin maaşlarını karşılamak adına ve başka devletlerde sizden ticaret yapıyor sürekli yolunuz oluyor başka devletlere o sayede fetihleriniz de hızlı oluyor ve en önemlisi nehir kenarına yapılan wonderlar ve districtler yüzde 15 daha hızlı oluyor ve genel olarak taşma hasarı yemediği için districtler çok verimli olabiliyor. Özel yapılarıda turizm zaferi için birebir eğer deniz kıyısında şehirleriniz çoksa 1 tane sfenks 1 tane tatil yeri koyuyorsunuz ağaç dikiyorsunuz ve gerçekten bunları yaparken o kadar zevk alıyorum ki ben anlatamam sırf gelen turizmi böyle katladığım için çok iyi bir devlet bence. Tavsiye ederim oyun başı barbar sıkıntısından bıktıysanız güzel bir seçenek. :)