Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: HoI4 - La Resistance'daki Küçük Değişiklikler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
hoi4-banner-2018.png

Hearts of Iron IV geliştirici günlüklerinde bu hafta La Resistance'daki küçük değişikliklerden bahsediliyor.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/ind...s.1308467/ :Merhaba millet! Ekip tatilden döndü. Şu anda La Resistance'ı cilalıyoruz. Bugün klasik bir "küçük değişiklikler" günlüğüyle karşınızdayız. Ana maddemiz ise hayat kalitesini iyileştirecek değişiklikler olacak.

MEFO Senetleri
Almanya olarak hiç MEFO senetlerini yenilemeyi unuttuğunuz oldu mu? Evet, benim de olmadı! Yine de unutan olursa diye bir el atalım dedik. Artık fikrinizi değiştirirseniz istediğiniz zaman senet ödemekten vazgeçebilir ve daha sonra ödemeye devam edebilirsiniz.

resistance1.png

İnşaat Kuyruğu
Varsayılan inşaat kuyruğu davranışında değişiklik yaptık. Atıyorum yeni bir fabrika inşası eklendiğinde artık onarım haricindeki son girdinin altına eklenecek (yani en alta eklenmeyecek). Böylece öncelik vermede fazladan uğraşmanız gerekmeyecek ve hala daha belli onarım işlerini sorunsuz bir şekilde kuyruğun başına geçirebileceksiniz. Bir de nadir durumlarda doğrudan sıranın sonuna göndermenizi sağlayan yeni kısayollarımız var.

resistance2.png

Tatbikatı Otomatik Durdurma
Tatbikat artık iki farklı ayarda gerçekleştirilebiliyor. Eski ayarı kullanabilir (son seviyeden sonra tatbikatı sürdürüp deneyim puanı kazanabilirsiniz) veya tatbikatı başlatırken Shift'e basıp yeni ayarı etkinleştirebilir ve tatbikatın son seviyeye gelindiğinde otomatik olarak sonlandırılmasını sağlayabilirsiniz. Bu durum gemi ve uçaklar için de geçerli. Deneyim puanı kazanmak niyetinde değilken birliklerinizin peşinden koşturmak zorunda olmamak insanı rahatlatıyor.

resistance3.png

Karar Bildirimleri
Waking the Tiger ile kararları eklememizden bu yana sayıları artmaya devam etti. Biz de kararları daha yaratıcı ve havalı şekillerde sunmayı sürdürdük. Yapabileceğiniz seçim sayısı artarken bildirimlerin oyunculara gerçekten yardımcı olabilmesi için bazı değişikliklerin yapılması gerekiyordu. Öncelikle, hem karar hem de istihbarat sekmesi için bildirim sayılarının görünürlüğünü ve netliğini artırdık. İkinci olarak ise artık mevcut sayıyı sıfırlamak için karar sekmesine sağ tıklayabilirsiniz. Tıkladıktan sonra sadece yeni kararlar sayı olarak görünecek. Elbette eskiden olduğu gibi tek tek açıp kapamanız da mümkün ama bu sayede onlarca tıklama yapmanız gerekmeyecek ve de bu durum artık hangi bildirimlerin gösterileceğini etkileyecek.

resistance4.png

Müttefik Çıkarma Uyarıları
Çıkarma uyarıları, düşmanınız bir yerde çıkarma yapmak üzereyken ve sizlerin de karşılık vermesi gerektiğinden kritik bir öneme sahipti. Eskiden müttefiklerinize yardım etmeniz zordu, zira uyarılar sadece kontrol ettiğiniz kıyılar için geçerliydi. Artık iki farklı uyarımız var. Eski uyarı müttefiklerinizi gösteriyor. Kısacası, gerektiğinde Mussolini'yi kurtarabileceksiniz.

resistance5.png
Görselde beni, Belçika ve Hollanda ile ittifak kurup kötülerin tarafında yer alan bir Fransa'yı oynarken görüyorsunuz. Müttefikler çıkarma yapmak üzereyken uyarı alıyorum.

İç Savaş Sürprizleri
Normal bir savaşta plan yapacak ve birlikleri hızlı bir şekilde sevk edecek zamanınız varken iç savaşlarda böyle bir şansınız olmuyor. İspanya İç Savaşı'na odaklanan bu eklentimizde, bu durumu oyuncular için daha az gergin kılmak istedik. Artık iç savaşla karşı karşıya kalmanız durumunda Yapay Zeka kısa bir süre bekleyip planlarını devreye sokacak, bu sırada oyuncu plan yapabilecek ve isterse oyunu durdurabilecek. Bu süre çok uzun olmasa da oyuncuların daha rahat hissetmesini sağlamaya yetecek.

Yakınlaştırılabilen ve Arama Yapılabilen Odak Ağaçları
Daha önce bu konuda ayrıntılı bilgi vermiştik. O günden bugüne ise filtreleme işlemini iyileştirmek için arayüzle oynadık ve aradığınızı bulmayı kolaylaştırmak adına eski ağaçlara da uyarladık. Aşağıda Meksika'nın ağacını görüyorsunuz. İsyanlar ve kilise otoritesiyle ilgili kısımlar aydınlatılmış durumda. En üstte ise sıradan filtrelerin yanı sıra özel filtrelerimiz yer alıyor.

resistance6.png

Bu haftalık bu kadar! Bugün canlı yayınlara da başlıyoruz. Ben ve Daniel TSİ 18.00'de Casusluk sistemini elimizden geldiğince göstereceğiz. O zamana dek hoşça kalın!