Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Civ6 - Multiplayer (PBC): Mart 2020
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
unknown.png

Civilization VI - Mart 2020 Etkinliği


Mart ayı içerisinde ''PlayByCloud'' oyun modu ile oynanacak olan multiplayer etkinliği, katılmak için yorumlara katılıyorum yazın. Oyun ayarları ile ilgili fikirlerinizi de yorumlara ekleyebilirsiniz.

Katılabileceğiniz Oyunlar: 

1-) Jadwiga's Legacy: 
Bu senaryoda oyuncular, Polonya'yı yabancı işgalcilerden korumaya çalışan üç asilzadeden birini kontrol eder. Her oyuncu iki Settler ile başlar ve haritanın çoğu zaten keşfedilmiş durumdadır.

Bu senaryoda standart puanlama sistemi kullanılmaktadır. Katılan üç oyuncu arasından 60 tur sonunda en yüksek puanı alan oyuncu kazanır.

Katılmak için gereken kod: 6oQM4
Katılanlar:[(Rzenma)-(Attila the Hun)-(Gurt)]

2-) Vikings, Traders, and Raiders!: Bu senaryoda oyuncular, Avrupa'ya yayılıp zengin ve güçlü bir imparatorluk kurmaya çalışan üç Viking lordundan birini kontrol eder. Ekonomi, keşif ve din de etkili olmasına rağmen, ağırlıklı olarak askeri bir senaryodur. Diğer iki Viking lordu ile ittifak halinde başlıyorsunuz ve geri kalan herkesle savaşıyorsunuz. Şehirler yıkılamaz, Tüccarlar ve Amiraller şehirler arasında aktarılamaz. Encampments ve Holy Sites aynı zamanda bilim ve kültür puanı da kazandırır.

Bu senaryoda Zafer Puanı(ZP) aşağıdaki durumlarda kazanılır.
Yağmaladığınız her tile için 10 zp.
Sahip olduğunuz her popülasyon için 10 zp.
Sahip olduğunuz her şehir için 25 zp.
Sahip olduğunuz her ticaret rotası için 25 zp.
Sahip olduğunuz her Great Person için 50 zp.
Şehirlerinizden yarısından fazlası aynı dine inanıyorsa, yağmaladığınız bölgelerden elde ettiğiniz inanç puanlarından 50 zp ayrıca şehirlerinizin popülasyonu her arttığında 50 zp.
Vinland (doğa harikası) çevresinde aktive edilen ilk general için 1000 zp, ikincisi için 500 zp, üçüncüsü için 300 zp, sonraki her general için 100 zp.
60 tur sonunda sahip olduğunuz her 10 altın için 1 zp, 5 inanç puanı için 1 zp toplam puanınıza eklenir. En yüksek zafer puanına sahip oyuncu oyunu kazanır.

Katılmak için gereken kod: b1xGY
Katılanlar: [(Rzenma)-(Attila the Hun)-(Gurt)]

3-) Red Death: Bu senaryoda en az bir sivil birime sahip son oyuncu oyunu kazanır.
Katılmak için gereken kod: 868b3
Katılanlar : [(Rzenma)-(Attila the Hun)-(Gurt)-()]

Etkinlik sırasında sizi oyuna davet edebilmem için steam üzerinden beni ekleyin.
https://steamcommunity.com/profiles/76561198027889317/


Bu ay içerisinde yapılan multiplayer etkinliklerine dair iletiler, paylaşımlar ve sohbet bu konu altında yer alır.
Katılıyorum. Hangi senaryonun oynanacağı fikrini arkadaşlara bırakıyorum çünkü daha önce senaryoları çok tecrübe etmedim. Yine de Red Death ilgimi çekmedi değil. En son yapılan Red Death multisine katılanlar fikirlerini beyan ederse memnun olurum.
Katılıyorum. Üçünü de katılacağım ancak daha önce red death deneyimim olmuştu bu sefer red deathte daha düzgün oynayacağımı düşünüyorum.
Ben de hepsine katılayım madem. Hazır tatil varken farklı senaryolar denemekten zarar gelmez.
Üç senaryoya da katılım sağladım.
Ekledim sizi katılmak için kodu kullanabilirsiniz. Red Death için hala bir oyuncu daha gerekiyor.
Ne zaman başlarız ilk turlara?
Red Death tamamlandığı anda başlarız aynı anda üç oyunada.
Red Death için hala oyuncu bekliyoruz. Bu akşam başlatmayı düşünüyorum.
Sanırım başka katılan olmayacak. Viking senaryosunu başlattım. Diğer iki oyunda lobi bozulmuş aşağıdaki kodlarla tekrar katılın lütfen.
6oQM4 (polonya)
868b3 (red death)
Vikingler çok karışık geldi. Kimin dost kimin düşman olduğu anlayamadım. Daha sonra üçümüzün de dost olduğu anladım. Gidip en sınırdaki düşmana en yakın devleti seçmişim.
(21-03-2020, 11:30)Gurt : [ -> ]Vikingler çok karışık geldi. Kimin dost kimin düşman olduğu anlayamadım. Daha sonra üçümüzün de dost olduğu anladım. Gidip en sınırdaki düşmana en yakın devleti seçmişim.

Ben de Vikings, Traders and Raiders'ı ilk defa oynadığım için internetten bir iki rehber okudum. Çoğu kişinin yorumu senaryonun çok zor olmadığı yönünde ve çoğu Danimarka'yı seçtiğini söylüyor. Düşmana yakın olsan da sıkıntı çekmezsin bence.
(21-03-2020, 12:36)Attila the Hun : [ -> ]
(21-03-2020, 11:30)Gurt : [ -> ]Vikingler çok karışık geldi. Kimin dost kimin düşman olduğu anlayamadım. Daha sonra üçümüzün de dost olduğu anladım. Gidip en sınırdaki düşmana en yakın devleti seçmişim.

Ben de Vikings, Traders and Raiders'ı ilk defa oynadığım için internetten bir iki rehber okudum. Çoğu kişinin yorumu senaryonun çok zor olmadığı yönünde ve çoğu Danimarka'yı seçtiğini söylüyor. Düşmana yakın olsan da sıkıntı çekmezsin bence.

Benim için sıkıntı düşmanın şehrine askerlerimi yolladım bile. Savaşmak güzel oluyor kaybedersem sizin askerler gelir en kötü.
Görsel


Kafa atmak hiç mantıklı değilmiş.
Adamlarını oradan çeksen ve asker basarak dikkatini İngiltere'ye versen iyi olur. Sen Güney İngiltere'yi alırsın, ben Kuzey İngiltere'yi alırım. İsveç de Doğu Avrupa'da takılır.
Tüm oyunları başlattım en eğlenceli olan Jadwiga haritası olacak gibi.
Polonya haritasında görebildiğim kadarıyla kuzeyde Teutonic Knights, kuzey doğuda Rus, doğuda Golden Horde, güneyde Moldovia scoutu görmüştüm ve daha Türkler gelecek.

A2AE1FC7BA722F58475D8B707D9CEB0CA3D69D6C
D6833C427689D705EBB29DA2CC2D27B6486D82A2
69DFE80A6F2A768A1C94248B59C9BFF8CDE068FB
Sıkı tutunun batıyoruz.

Görsel
'nın başına üşüştüler ama bize daha gelen yok. Şu Winged Hussar'ı bir türlü açamadım da asker basayım.
'un başına üşüştüler ben mavilerim. Başarabilirsin gurt sana inanıyoruz. (en azından moral desteği verelim)