Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Civilization V - Unique Units (Özel Üniteler) Rehberi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Unique Units (Özel Üniteler)

Deniz Özel Üniteleri
Görsel


Unique Units veya kısaca UU'lar bir medeniyetin oynanışını belirleyebilir ve pek çoğu fazladan yükseltmeler veya o üniteyi özel kılan özel yükseltmelerle gelmektedirler. Bu rehber UU'lar hakkında temel bilgiler verecektir.

Antik Çağ ve Klasik Çağ Özel Üniteleri
Görsel


Genel olarak gözüküyor ki normal ünitelerin alabildiği yükseltmeler UU'yu geliştirdiğinizde kalıyorlar. Normalde olmayan yükseltmeler sıkıntılı. Örnek olarak Shock I ve II özelliğine sahip bir Roman Legion'unuz varsa onu Longswordsman yaptığınızda bu yükseltmeleri koruyacaklar fakat Roman Legion'a özgü Road ve Fort inşa etme özelliğini kaybedecekler. Bu oyunculara ne zaman birimlerini yükseltmeleri gerektiğini konusunda yardımcı olabilir.

Orta Çağ ve Rönesans Çağı Özel Üniteleri
Görsel


Bazı yükseltmeler birkaç geliştirildiklerinde savaş rolü değiştiren UU'larda işe yaramaz olabiliyor veya bazıları daha da güçlü olacak şekilde etki edebiliyor. Örneğin Arabian Camel Archer, bu ünitenin geliştirme ağacı yakıncı bir birim ile başlıyor sonrasında ise tekrardan Cavalry birimine yani yakıncı bir birime yükseltiliyor. Tekrardan yakıncı olduğunda +1 Menzil özelliğinden faydalanamayacak.

Endüstriyel Çağ, Modern Çağ ve Atomik Çağ Özel Üniteleri
Görsel