Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sorularım...
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
1-Biz 3 arkadaş oyunu fetih moduyla oynamak istiyoruz ama olmuyor,sadece 2 kişi yapabildik. Bunun için bir mod veya başka bir şey var mı?
2-Bir klanla genişlerken,bir yeri ele geçirdikten sonra hızlı hızlı diğer şehirlere mi geçmeli? Yoksa o şehirde yapılması gereken şeyler var mı?
3-Muharebeler için taktik verir misiniz?
4-Biz 3 arkadaş muharebe yapmak istedik ama karşımıza tanımadığımız kişiler çıktı dağıldık. Kendi aramızda veya üçümüz bilgisayara karşı muharebe yapmamız mümkün mü?
2. Soruya yanıt vereyim. Ele geçirdikten sonra ilk başta asayişi sağlamak için gerekli onarımları yap ardından vergiyi düşür orduyu şehirden çıkarırkende şehir özellikleri kısmından bakıp asayişin tur başına artması için gerekli asker sayısına bakıp gerekli askeri bırak.

1. Soru için biraz araştırdım, anladığım kadarıyla oyun motoru desteklemediği için 3 kişi ile sefer/kampanya oynamak her hangi bir mod ile mümkün değil. İlla 3 kişi oynanmak istiyorsa hotseat yapılabilir.
4. soru için odayı şifreli kurduysanız karşınıza yabancıların gelmemesi gerekirdi. Tabi muharebede belli bir sayıda yz ekleyip isterseniz beraber isterseniz birbirinize karşı oynayabilirsiniz. Yazdıklarından çok gerekli olacağını sanmam ama gözünden bir şey kaçmıştır belki diye şunu buraya bırakıyorum.

Ben o rehberi okudum ama dediklerinizi yapmak yerine "Grup kur" isimli tuşa basmıştık. (Türkçe yamada böyle geçiyor veya yalnış hatırlıyor olabilirim.) Müsait olursak sizin dediğinizi yapmayı denerim. Teşekkürler.

Öncelikle teşekkür ederim ama hotseat ne?
Asayiş için asker bırakmak ve onarım dışında yapacak bir şey var mı?

Düzenleme:
Hotseat veya hot seat, sıra tabanlı video oyunları tarafından sağlanan çok oyunculu bir moddur, bu da iki veya daha fazla oyuncunun oyunu sırayla oynayarak aynı cihazda oynamasına izin verir.
Eğer Hotseat bu ise bunu yapamyız. Aynı evlerde değiliz.
(01-05-2020, 00:24)Defterdar : [ -> ]Öncelikle teşekkür ederim ama hotseat ne?
Asayiş için asker bırakmak ve onarım dışında yapacak bir şey var mı?

Hotseat’in olayı şöyle, herkes normal single player da oyunu açıyor turunu bitiren save’i diğerine atıyor o da o save’den devam edip hamlesini yapınca save’i diğerine atıyor, şeklinde ilerliyor süreç.

Asayiş meselesinde ise oyunu en son 1 yıl önce oynamıştım aklımda kalanlar bunlar.
(01-05-2020, 00:24)Defterdar : [ -> ]Hotseat veya hot seat, sıra tabanlı video oyunları tarafından sağlanan çok oyunculu bir moddur, bu da iki veya daha fazla oyuncunun oyunu sırayla oynayarak aynı cihazda oynamasına izin verir.
Eğer Hotseat bu ise bunu yapamyız. Aynı evlerde değiliz.

Birbirinize sıra ile save yollayabilirsiniz. Yani sen kendi turunu oynarsın. Sonra save alırsın. O save'i diğer arkadaşın save'lere atıp oradan kendi turunu oynayabilir. Hiç hotseat kurmadığım ya da katılmadığım için tam işleyişini bilmiyorum ama aynı evde olmanıza gerek yok.
Bu arada asayiş için karakter -misyoner ya da adını hatırlayamadığım memur adam- da geliştirmeleri yapınca bulunduğu eyalete asayiş veriyor. Daimyo onuru da bütün eyaletlere eksi ya da artı asayiş sağlıyor. Eyalet farklı bir dindense kendi dinine çevirmek de yediğin asayiş eksisini kaldıracaktır. Kumarhane ya da tapınak gibi binalar ya da kaleyi yükseltmek de yanlış hatırlamıyorsam eyalete belli bir asayiş bonusu veriyordu. Binaların özelliklerine oyun içinde bakıp bonusları iyice öğrenebilirsin.
Fetih modu dediğin eğer sefer ise Total War oyunlarında sadece 2 kişi çok oyunculu sefer oynayabilir. 3 kişi kendi aranızda ya da 3 kişi farklı kişilere karşı online muharebe yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim ama...Onla kim uğrasacak...

Tavsiye için tesekkürler. Ben ansiklopedisinden bir bakayım. Bu arada dediğin yol daha çok "Veraset oyunu" gibi...Bir dakika...Ben yukarıda kim uğraşacak dedim ama herkes 1 tur yerine herkes 10 turluk oynasa...Olur bu iş.

Peki teşekkür ederim.

Birde arkadaşlar,
Peki muharebelerde nasıl savaşalım? Okçuları,piyadeleri,atlıları,tüfekleri ve diğeleri. Bunları ne kadar üretelim,nasıl harp içinde kullanalım. Bildiğinizi aktarırsanız sevinirim.
Ben genellikle normal oyunu ve rotsu oynuyorum. Tüfek falan benim işim değil. Shogunda moral herşeyden önde geliyor. Moralini kaybeden birimin asker sayısı ne olursa olsun savaştan çekiliyor. Okçular bunun için biçilmiş kaftan. Mızraklı ve okçu kombinasyonlarına çalışmalısın. Bunun içinde sefer oynayıp kendini geliştirebilirsin. Burada başlıca dikkat etmen gereken unsurlar var. Bunlar maliyet, yetiştirme süresi, saldırı hasarı ve savunması gibi. Tabi kullanım şekilleri çok önemli oluyor. Herkes farklı taktik söyleyebilir ve bunların hepsi işe yarayabilir. Total War oyunlarında eğer kendini geliştirmek istiyorsan birim boyutunu küçült zor zorlukta özel muharebeler yap. Geliştikçe birim boyutunu ve zorluğu arttır.
Teşekkürler.
Son sorum var:
Bu "rotsu" galiba Rise of the samurai. Normal oyun dediğiniz 1500'lü yıllar varsayarak şunu diyecegim:
Zaten normal oyunda da tüfekliler yok mu?
(01-05-2020, 04:10)Defterdar : [ -> ]Teşekkürler.
Son sorum var:
Bu "rotsu" galiba Rise of the samurai. Normal oyun dediğiniz 1500'lü yıllar varsayarak şunu diyecegim:
Zaten normal oyunda da tüfekliler yok mu?

Şimdi Rise Of The Samurai Fujivara ,Minamoto ve Taira ailesi arasında ki iktidar savaşı sırasında geçiyor yanılmıyorsam 1100'lü yılları olması lazım bunun sonucu yanlış değilsem Gempei Savaşı oluyor ve sonrasında Kamakura Şogunluğu kuruluyordu. Normal Shogun 2 ise Sengoku Jidai dediğimiz Onin savaşıyla başlayan Segihara Meydan Muharebesi ile son bulan 140-150 yıllık bir dönem ki oyunumuz 1545'te filan başlıyor yanlış hatırlamıyorsam bu dönemde tüfekli birlikler var "Çakmak Tüfekliler" ROTS'ta ise yok. Shogunun Ana Kampanyasında ise ilerleyen yıllarda teknoloji ile açılıyor tüfekler. İşin özüne gelirsek Rots ve Shogun arası 400 yıllık bir zaman dilimi aslında.
Fall Of The Samurai Meiji Restorasyonu Döneminde geçiyor. Bu dönemde japonya batılılaşmaya başlıyor, batıdan eğitim için subaylar getiriyor. Eğitim, bürokrasi, askeri her alanda ıslahatlar yapılıyor. Shogun, kendi işlerine batılı ülkeleri fazlasıyla karıştırıp egemenliğini ve geleneklerini kaybettiğini düşündüğünden İmparatora savaş açıyor ve iç savaş başlıyor. Yalnız oyunun dengelenmesi için “Son Samuray” filminin aksine Shogun da burada batılı silahları kullanıyor. Oyunda şehirler arası demiryolları döşüyor, zırhlılar ile savaş alanına bombardıman yapıyor, topçuları ve makineli tüfek arabalarını efektif bir şekilde kullanıyor ve Sengoku Dönemin de geçen Shogun 2’ye göre daha modern silahlar kullanıyoruz.
Peki teşekkürler.