Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Multiplayer: Mayıs 2020
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Neyin kural ihlali olup neyin olmadığına GM karar veriyor, ne kural ihlali olduğunu iddia eden oyuncunun, ne de kural ihlal ettiği iddia edilen oyuncunun herhangi bir yönde ikna olması veya olmaması bir şeyi etkilemiyor. Tartışmanızın bir anlamı yok o yüzden.
2cmUBH.jpg
Mainz Başpiskoposluğu
330px-Mainz.png
Savaş Tarihimiz:
Mainz-Lorraine Savaşı : Büyük kayıplar. Dokuz bin asker -tüm kuvvetimiz- kaybedip barış imzalamak zorunda kaldık. Lorrain'e elli dukat kaybettik ve savaş vergisi sözü verdik.
Diğer bilgiler : Başkentimizi geliştirdik. Almanya Ren Bölgesi Ticareti'nin %10'undan fazlası bizim elimizde. Bohemya ve Milan'la müttefiklik yaptık, bir aksaklıktan dolayı müttefikliğimiz bozulsa da Milan'la dostça ilişkilerimizin devam edeceğine eminiz. İmparatorluğun düşmanı olan ülkelere hiddetliyiz, İmparatorluk varsa biz de varız, tek başımıza iken yıkılırız. Protestanız ve Protestanların yanındayız.
İskoçya vassal mı ?
Osmanlı olmak zordur, dünya ile savaşırsın. Osmanlı olmamak daha zordur, Osmanlı ile savaşırsın.
Ben, Etiyopya'nın İmparatoru, Afrika Boynuzunun Hakimi, tüm Kıpti'lerin lideri ve koruyucusu. Sözümü dinleyin, çünkü bu sözler 
önemlidir: 

  Kilwa Sultanına
 Son yıllarda Kilwa Devletinin yaptığı aşırı genişlemeden rahatsız olan bölge halkının isteği ile Kilwa Devleti'nin agresif genişlemeleri durdurdum. Amacım Kilwa Devletini tamamen yıkmak değildir, batıdan gelen yeşil bayraklı gemileri bir tehdit olarak görüyorum ve gelecekte bu yeşil bayraklı devletlere karşı birlikte savaşmamız gerekebileceğini bilincindeyim. 

 Ancak, Afrika Boynuzu halkına, yani halkımıza karşı bir genişleme girişiminde bulunursa ordularımın yine Kilwa başkentinde bir küçük geziye çıkabileceğinin unutulmaması gerekir. 

Memlük Sultanına
Sayın Memlük Sultanı, bakıyorum da  çaresiz ordularınızı mutlak bir yenilmeden ve yok oluştan kurtardığımı tamamen unutmuşsunuz. Bizi kışkırtan ve halkımıza karşı her türlü suçu işlemeye hazır olan Yemen devletini bize askeri geçiş hakkı vermeyerek korudunuz. Bu korumanın sonucu ülkemize binlerce dindar Kıpti'nin ölümü ve yüzlerce dukkalık kayıpla sonuçlandı. 

 Eğer gerekli diplomatik hamle alınmaz ise tek tehdidiniz kuzeyden geliyor olmayacak. Şu ana kadar Osmanlı-Memlük ilişkilerinde olabildiğince dengeli olmaya çalıştım. Ama bu denge bozulabilir. 


Tanrı tüm Kıpti'leri korusun, amen.
Etiyopya ile savaşma amacımız yoktur ancak kendi bölgesinde rahatca genişlerken bizim önümüzü kesmeye çalışması diplomatik ilişkilerimizi zedelemektedir.Etiyopya ile yaptığımız ilk savaşta müttefiğimiz yoktu ekonomimiz zayıf insan gücümüz azdı.Ancak bu durumların hepsinden kurtulduk ve büyümeye niyetliyiz.Etiyopyanın ''Ajuraan'' devletine verdiği garantiyi çekmemesi halinde vassallarım,müttefiklerim ve ben Etiyopya ile savaşmaya hazırız ancak bu garantinin kaldırılması halinde Etiyopya ile müttefikliğe hazırız.Etiyopya hükümdarından ülkesinin hali hazırda kaybediyor olduğu bir savaşta olduğu ve ülkesinde isyanların çıktığını gerçeğini göz önünde bulundurarak haklı taleplerimizi yerine getirmesini bekliyoruz.
Etiyopya İmparatoru olarak ülkemizin iç savaşlara, isyanlara ve kayıplara rağmen hala hem ekonomik hem idari hem de askeri açıdan güçlü olduğunu söyleyebilirim. Kilwa Sultanlığı, Etiyopya İmparatorluğu topraklarına doğru yaptığı genişleme politikasından vazgeçmediği sürece bizim için engellenmesi gereken bir devlettir. Bu genişleme politikası bir kenara koyulduğu zaman konuşabiliriz.
Etiyopya devleti topraklarına doğru genişlemek gibi bir politikamız yok.Ajuraan Marehan ve Oman(ismi tam böyle olmayabilir şuan marehanın yanında tek toprak bir devlet) devletlerini etki alanımız olarak görüyor o devletleri etki altına almak istiyoruz.Bu devletlerin olduğu yerlerden daha yıkarı çıkmak gibi bir niyetimiz olmadı,olmayacak.
RP Dışı: "Etiyopya topraklarına doğru" derken kastettiğim şey yön. Benim ülkemin olduğu yöne doğru bir genişleme yapılmasından bahsediyorum.
Tamam dediğim gibi oradan daha yukarıya çıkmak gibi bir niyetim yok sadece o üç devleti istiyorum.Zaten o bölgenin en az yarısı bizim regionumuzda.
Holland.png
                                HOLLANDA YÜKSELİYOR. BATI AVRUPADA İYİ BİR DİPLOMASİ SAYESİNDE YAPILMAYACAK ŞEY YOKTUR.

Bu memleketin başına geldiğimde agresif genişleme tavandaydı ve üzerimizde büyük bir koalisyon birikmiş durumdaydı. Fakat denizaşırı güçlerle yapılan diplomasi ile garantörlükler, dostluklar sonrası Hollanda rahat bir nefes almıştır. 

Fakat herşeyin bir bedeli vardır:
Benden istenilen ,memleketin başına geçtiğimde aldığım duyuma göre eskiden günümüze bana destek çıkan Fransayı bırakmamdır. Hollanda dostlarını yarıyolda bırakmaz , fakat eski hükümdarların yaptığı antlaşmalar da beni bağlamaz. Fransa ve benim üzerimde oluşan koalisyon son nokta olup bu kararı vermek bir hayli lehimize oldu. Amacımız olan topraklar yapılan antlaşma ile bir bir bize satılmakta ve arkamıza sıkı garantörler almış bulunmaktayız.

Peki Hollanda bununla yetinecek mi ?
Ekmek elden su gölden yaşayacak bir konumda olmadığımız gibi sırtını denizaşırı güçlere yaslayıp başka bölgede söz sahipliği kovalamamak yüz karalığı olurdu , biz de erkenden yanıbaşımızdaki Köln'ün dostu olan Brandenburg'a varıp Köln'ü bırakıp yerine bizimle daha çıkarlı bir diplomasi yapmasını önerdik. Böylece hem bizi tehdit edebilecek ittifaktan kurtulup hem de doğu avrupayla ilişkiler kurduk.

Bunlardan ayrı olarak 2 savaş savaşıp 4 küçük devleti mağlup ettik , güçlü bir ekonomiyle çok mühim işler başardık. Gelecekteki kolonizasyon dönemi için temelleri atmakla beraber kolonizasyon enstütüsünün Gelre'de baş göstermesi bizim için piyango oldu.
Önümüzdeki yıllar için çok ümit vadeden bir plan yürürlüktedir. Takipte kalın.
Persia.png

Yeni Pers İmparatorluğu olarak tüm İslam alemini gönülden selamlarız..
Timur'un zalimliği ile yönetilen Acem diyarına huzur ve refah getirmenin zamanı çoktandır gelmişti.
Eski yönetimlerin sonu gelmiştir, önümüze çıkana acımayacağız ve merhamet etmeyeceğiz.
Doğu'nun Aslanı uyandı...
330px-France.png
                            FRANCE
İngilizler'in biz Yüce Fransızlar'a Ticaret Savaşı ilan etmeleri üzerine parasal açıdan zarara girsekte limanlarımızdan gemileri çıkartıp ingiliz donanmasının bi kısmını batırdık ve gördüğümüz zararın karşılığını misliyle verdik.Hollandalılar'ın bizlerle ittifaklığını bozup İngilizler ile dost olması dikkatlerimizden kaçmadı ve bu duruma az da olsa kızgınız.Donanma konusunda ilerde güçsüz olacağız lakin karadaki ordularımız daha da güçlenecek ve fetihlerimiz sürecek ancak biz her zaman barıştan yanayız.Yüce Fransamız'ın hak ettiği toprakları almak için her askerimiz ölmeye hazırdır bu böyle biline.
Saat farkından dolayı multiden çekiliyorum. Pasai isteyen arkadaşlar alabilir

Pasai'ye talibim :)
330px-Bohemia.png
Bohemya Krallığı olarak bize nefes aldırmamaya yemin etmiş çakma imparatoru tahtından edip, kutsal makamını dünyevi hırsların hizmetine adadığını gördüğümüz Papalık
belasına karşı İtalyan kardeşlerimizle dik durduk. "Gerçek hristiyanlık bu değil" diyerek doğru yolu seçtik ve Protestan olduk. Polonya-Brandenburg zayıf anımızı kolladı ve Silesya şimdilik esir düştü. Diğer yandan Viyana kapılarına dayandık ve kazanımlarımız oldu. Papalığın üstün olduğumuz savaşta irademiz dışı elçilerimizi efsunlayarak kabul ettirdiği şartlar ilk savaşımızın emeğini boşa çıkardı. 

İtalya'da tanrı hükmünün bizim gibi koruyucusu olduğuna inandığımız Milan ile omuz omuza çarpışmamız Avrupa hanedanlıklarından tepki topladı.

Buradan Kutsal Roma'yı sırf Bohemya düşmanlığından Leh insafına bırakmaya razı olan "imparator"lardan, kendini kral sanan leh dostu "düka"lardan, imparatorluğun baş düşmanı Fransız bageti hayranı minörlerden ve dünyaca ünlü biralarımızdan fazla kaçırmışçasına bize sinsice kafa tutmaya kalkan flemenklerden özür diliyoruz. Özür diliyoruz çünkü tarihin karanlığına gömülmedik; mücadelemiz kayıplarla da olsa dik duruşumuzla sürecek ve rahatsız olmaya devam edecekler! Son neferimiz yıkılana dek bu kirli çukurda direneceğiz... AMEN


(14-05-2020, 17:59)Defterdar : [ -> ]
Pasai'ye talibim :)

Bol şans. Bu arada başkentin yanındaki şehre development basmıştım 1 tane daha basarsan enstitüyü benimseyebilirsin, söyleyeyim dedim :)
Sağ ol :)
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28