Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Warhammer II - The Warden & The Paunch Soru Cevap
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
WP_Blog_Header_2400x540.jpg

Total War: Warhammer II'nin yeni lord paketi The Warden & The Paunch oyuna birbiriyle olan rekabetiyle tanınan iki efsanevi lordu ekliyor. Bu lordların ikisi de kendisine has bir ülkeye, görevlere, mekaniklere, birimlere ve oynanış stiline sahip. Hem Eye of the Vortex hem de Mortal Empires senaryosunda seçilebilen bu lordlar aynı zamanda custom ve multiplayer muharebelerde kullanılabiliyor.

Gaddar Eltharion Yvresse'ye liderlik ederken, Göbekli Grom Kırık Balta Kabilesine liderlik ediyor. Ne Yvresse ne de Kırık Balta Kabilesi Vortex yarışınja dahil değil, ancak birbirleriyle ölümcül bir rekabet içerisindeler ve bu rekabetten sadece biri canlı çıkabilir.

The Warden & The Paunch aşağıdakileri içeriyor:
  • Yüce Elf Yvresse ülkesine liderlik yapan Gaddar Eltharion
  • Yeşilderili Kırık Balta Kabilesine liderlik yapan Göbekli Grom
  • Yüce Elfler ve Yeşilderililer için çok sayıda yeni birim ve kahraman.
  • Yeni Regiment of Renown birlikleri.
The Warden & The Paunch ne zaman çıkıyor?
Eklenti 21 Mayıs 2020'de çıkacak, bu süre zarfında Steam üzerinden ön sipariş yaparsanız %10 indirimle alabiliyorsunuz.

ss_420a0afbcdfd05676cd3bc35a1a4d100d4967...1588863410

Yvresse'nin ne gibi özel mekanikleri var?
Yvresse'nin hakimiyetindeki dağlarda Eltharion'un üssü konumunda Athel Tamarha bulunuyor. Burası Grom'un önceki istilasından bu yana harabe halinde ve Eltharion'un önceliklerinden birisi burayı eski ihtişamına kavuşturmak. Eltharion ile oynarken Athel Tamarha'yı yeniden inşa etmeniz size özel bonuslar sağlıyor. Eltharion Warden's Cage özelliğini düşman kahraman ve lordlarına karşı kullanabiliyor, bunu yaptığında mevzubahis lordlar sorguya çekilmek üzere Athel Tamarha'da tutsak hale geliyorlar.

Athel Tamarha iki özel bina zincirine sahip, her biri Tor Yvresse'nin savunmasını güçlendiriyor ve aşağıdakileri sağlıyor:
  • Sessiz Muhafızlar zinciri Tor Yvresse'nin savunmasını güçlendirip elit Mistwalker birimlerini geliştiriyor, Eltharion'a özel bazı birliklerin daha fazla üretilebilmesini sağlıyor.
  • Yvresse'nin Gözcüleri zinciri ele geçirilmiş Kahraman ve Lordların sorgulanabilmesini sağlıyor, Eltharion'un nüfuzunu güçlendiriyor.
  • Sorgulama sayesinde Eltharion önemli bilgiler ve faydalar elde edebilir.
Tor Yvresse'nin etrafında beliren sis Eltharion'un birliklerini güçlendiriyor, bu sise yakalanan düşman birliklerine zarar veriyor.
  • Nüfuzu dahilinde savaşan ordular için özel "Sis Örtüsü" yeteneği.
  • Athel Tamarha sisin gücünü arttırır.
  • Sisin gücünü arttırmak bir yerden sonra tüm Ulthuan'ın koruyucu sisle örtülmesini sağlar.
Eltharion'un özel ritüeli Yvresse Sisini güçlendiriyor.

Kırık Balta Kabilesinin ne gibi özel mekanikleri var?
Grom'un bitmek tükenmek bilmeyen iştahı dünyanın dört bir köşesinden yemek malzemeleri bulabilmenizi sağlıyor. Grom'un kazanında bu malzemeleri harmanlayarak Grom'a ve adamlarına bir ziyafet düzenleyip onlara çeşitli özel güçler verebiliyorsunuz.
  • Haritayı açarak ve Troll Hag Yemek Tüccarı sayesinde yeni malzemeler keşfedin.
  • Bu malzemeleri harmanlayarak yemekler yapın, Grom'a ve ordusuna özel bonuslar sağlayın.
  • Bazı yemekler Grom'un ordusuna özel briimler kazandırabilir.
  • Belli sayıda yemek yapmanız Grom'a kalıcı bonuslar sağlar.
Grom'un dillere destan istilası esnasında en güvenilir Şamanı Blacktoof Elf Waystoneların gücünü çekerek Ulthuan'ı yerlebir etmek üzereydi - ta ki kader Eltharion biçiminde olaya müdahale edene dek. Eltharion Blacktoof'un kafasını gövdesinden ayırmış olabilir fakat bir Şaman'ı öldürmek o kadar kolay iş değil, kendisinin gövdesiz kafası sahibine hizmet etmeye devam ediyor.
  • Baş danışman Niblet olduğu müddetçe Blacktoof Grom'a çeşitli görevler sunacak.
  • Blacktoof'un kafası özel bir eşya olarak oyunda bulunuyor, bir Şaman'a verilmesi durumunda muharebede Rogue Idol çağırılabilecek.
ss_2d0499364e4c52e6ebe33ef6d13b45fd44d89...1588863410

Bu eklentiyle eş zamanlı olarak Old World'de bir değişiklik olacak mı?
Yeşilderililer başta Waaagh! değişiklikleri olmak üzere bazı yenilikler edinecek. Waaagh! artık bir karakter yeteneği yerine ırk özelliği olacak. Muharebede Yeşilderili birimler Waaagh! barlarını doldurabilecekler, bar dolduğunda Waaagh! özelliği aktifleştirilebilecek, bunu yaptığınız vakit taarruza geçtiğinize emin olmalısınız. Bir muharebede birden fazla kere Waaagh! özelliğini aktifleştirebilirsiniz fakat her aktifleştirme bir sonraki özelliğin daha fazla puan istemesine sebep olacak.

Senaryo haritasında Waaagh!'ı maksimuma getirdiğinizde istila başlatabileceksiniz, bunun için bir bölgeyi hedef olarak seçmeniz yeterli, bir süre sonra Waaagh! birlikleri hedefi yerlebir etmeye çalışacak. Bunun başarısına göre aralarında Waaagh! puanı da olmak üzere çeşitli ödüller kazanacaksınız.

Bunların yanı sıra Yeşilderililerin Hurda özelliği muharebelerden ve yerleşimlerden parçalar toplama özelliğini yansıtmayı amaçlıyor. Bunlarla yeni teknolojiler açıp birliklerinizi geliştirebiliyorsunuz. Her Yeşilderili birimi farklı geliştirmeler alabileceği özel bir panele erişiyor:
  • Birim geliştirmek belli bir miktar Hurdaya mal oluyor.
  • Ordunuzdaki her birimi ayrı bir şekilde geliştirebiliyorsunuz.
  • Her birimin farklı geliştirme seçenekleri mevcut.
  • Birimin gücünü arttırmanız yeni özelliklerin açılmasını sağlıyor.
Bunların yanı sıra Yeşilderililere yeni karakter yetenekleri, birim geliştirmeleri, Badlands harita değişiklikleri ve Azhag için yeni başlangıç pozisyonu geliyor.

Eklentiyle birlikte herhangi bir ücretsiz içerik olacak mı?
The Warden & The Paunch eklentisiyle birlikte Ejderlerin Lordu Imrik'i oyuna ekleyen ücretsiz bir eklentimiz olacak, ona dair ayrıntılı bilgiyi önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

Buna ek olarak Total War Access üzerinden ücretsiz bir binek elde edebileceksiniz.
image0.png
Bahsedilen ücretsiz bineği almak için:

1-21 Mayıs 3PM BST’de https://dashboard.totalwar.com sayfasına gidin.

2-Anasayfadaki Catchweb Spidershrine ikonuna tıklayın.

3-Yönergeleri takip ederek Steam hesabınız ile oturum açın.

4-Eşyayı aldığınızda oyunda belirecektir.