Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sizce En Yenilikçi TW Oyunu?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
The_Total_War_Series.png

Her oyun serisinin üyeleri birbirinden ufak ya da büyük farklılıklar barındırır. Özellikle on yıllara yayılan serilerde bu farkları görmek oldukça kolaydır. Total War oyunları da bunun bir örneği. Peki sizce hangi oyun serinin önceki oyunlarına nazaran çok daha büyük farklar taşıyordu? Getirdiği yenilikler ve mekanikler nelerdi?
Total War: Rome II iyi ya da kötü değişiklikleriyle ETW/NTW ikilisiyle gelecek oyunları birbirine bağlayan bir köprüydü. Şu anki TW oyunlarında bile hâlâ Total War: Rome II'nin getirdikleri temel alınıyor. Three Kingdoms biraz daha farklılaşıp kendi çizgisini çizmesine rağmen Rome II'ye yakın.
Rome total war ile warhammer arasında kaldım. Warhammer dedim ancak rome hakediyor diyebilirim. O kadar arada kaldım yani. :)
Rome 1 ve Rome 2 baya yenilik ile geldi. O ikisi arasında kalıp Rome1 seçtim.
Bence net bir biçimde Warhammer serisi.
Açıkçası Warhammer serileri oyuna bir sürü şey kattı. Three Kingdoms'ı bile lordlar gibi yönlerden biraz etkiledi. Ama bence seriyi en çok etkileyen oyun Shogun II'dir. Özellikle harita oynanışındaki yenilikleri oldukça önemli. Tabi Rome II'nin vilayet sistemi, Generalleri daha önemli kılması ve kuşatma savaşlarında düzgün bir şehir savaşı hissiyatı vermesi de yadırganamaz.
Rome 1'den öncesini oynamadım, o yüzden onun nasıl yenilikler getirdiği konusunda bir fikrim yok.
Warhammer serisi bazı yeniliklerle birlikte her ne kadar tek karakter bazlı ordu sistemine izin vermiş olsa da Rome 2 bariz bir şekilde modern Total War'ın temsilcisi. Rome 1'den Napoleon'a kadarki süreç zamanın getirdiği yenilikler olarak kabul etmek gerek. Yani yeni oyunda bir yenilik olması gerekir zaten. Ancak Rome 2 oyunun yapısını değiştirmiştir. Hem grafik olarak yenilenmiş hem haritada ve savaşlarda farklılıklar sunmuştur. Benim oyum Rome 2'den yana.
En hırslı Total War oyunu Empire'dır, en yenilikçisi ise muhtemelen Three Kingdoms.
Bence Rome Total War. Adamlar Roma üzerine total war yapmayı akıl etmiş bir kere, daha ilerisi yok.
Warhammer ile TK arasında kaldım. Sanırım TK daha yenilikçi ama gönlüm Warhammer'dan yana olduğu için Warhammer'a oy verdim.
Total War Warhammer'da gelen mekanikler diğer oyunları etkilemesinin yanı sıra diğer oyunlarda olmayışları ile eksiklik hissetiriyor. En çok oynanan total war oyunu olmasının ardında sadece fantastik evrene sahip olmasının etkisinin olduğunu düşünmüyorum. İçerisinde barındırdığı mekanikler ile oyuncuyu oyuna bağlıyor ve yeniden oynanış sunuyor.
Warhammer Serisi diğer oyunlara neler gelebileceğini gösterdi Warhammer TW'nin çağ açtığı bir oyundur.
Empire Total War'dan önce vilayet sistemi yoktu bundan sonra gelen değişiklikler o kadar da oynanışı etkilemiyor bence.
Mtw1 shoguna benziyor.
Mtw2 rome'a, sanırım en yenilikçi gelen bana rome ve empire idi.
Warhammer hiç oynamadım bana göre Attila. Göçebe ve yıkım mekanikleri benim için eşsizdi.