Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rome II - Arverni
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Total War: ROME II Arverni Türkçe Bilgi

Averni_ico.png
ARVERNI
"İnanç, gurur, güç"

Averni3.jpg

mon_64.png
Galya Kabileleri
melee_positive.png Atlı birimlere %20 saldırı bonusu
public_order_positive.png Komşu bir devlete açılan her savaş için +2 kamudüzeni

mon_64.png
Yaşlı Şefler
wealth_positive.png Endüstri binalarından %20 gelir
diplomacy_positive.png Tüm barbar kabilelerle diplomatik bonus


Soyları Kelt kabilelerine dayanan savaşçıl Arverni halkı merkezi Galya topraklarında bulunan en güçlü kabilelerden birini oluşturuyor. Basit barbar yağmacılardan çok daha fazlası olan Arverni halkı, Gergovia platosuna kurulmuş başkentleri Nemossos ve çevresinde komplike ve sofistike bir kültüre sahip. 

Arverni halkı krallar ve kabile şefleri tarafından yönetilirler, büyücülerine büyük saygı gösterirler. Sosyal anlamda prestij ve güç, her bireyin savaşçılık özelliklerine, liderlik kabiliyetine ve soyuna göre elde edilir.

Arnervi ordusu büyük oranda piyadelerden oluşmaktadır. Spear Noble ve Oathswornlardan oluşen elit savaşçılar inanılmaz derecede güçlü taarruz yapabilirler, aynı zamanda Arverni savaşçıları mızrak kullanımında ustadır. Arverni kabilelerinde erkekler savaşlarda kendilerini kanıtlar ve şampiyon ünvanı elde ederler, bu ünvan ile diğer Arverni savaşçılarını komuta etme yetkisi alırlar.

Cel_Noble_Horse.pngCel_Oathsworn.pngCel_Spear_Nobles.pngCel_Chosen_Sword.pngCel_Naked_Warriors.pngCel_Gallic_Hunters.pngCel_Skirm.pngCel_Heavy_Horse.pngCel_Light_Horse.pngCel_Tribesmen.png

Birçok hususta Arverni Kralları ve Şefleri söz sahibi olsa da gerçekte Arverni kültüründeki büyücülerin hem sosyal hem de politik anlamda savaş açma ve barış ilan etmeye kadar çok önemli yetkileri bulunuyordu. Animism ile Kelt dininin harmanlanmış bir hali olan bu din Galyadaki tüm kabileleri birleştirebilecek en önemli güç.

Birçoğunun durdurulamaz olarak tabir ettiği Galyalılar, milattan önce 390 yılında Roma'ya kadar inip Roma'yı yağmaladı. Ardından Egeye ilerleyen bu Galya kabileleri milattan önce 279 yılında Trakya, Makedonya, İlirya gibi topraklara kadar ulaşmasını başardı. İsterseniz denizi aşıp Britanya'ya çıkarak tüm Kelt kabilelerini tek bir Kralın otoritesi altında toplamaya çalışabilirsiniz, isterseniz güneye odaklanıp büyümekte olan Roma tehditine erkenden bir son verebilirsiniz.

Arverni halkı zanaatkarlıkta yeteneklidir, sanatçılarından ekstra gelir elde ederler ve aynı zamanda altın işlemedeki Galya tekniklerini bilirler. Savaş alanında atlı birimleri Galya geleneklerinden gelen birtakım avantajlara sahiptir, Krallarının savaşçılıktaki yetenekleri ve karizması onlara diğer barbar kabilelerine karşı ayrı bir diplomatik saygınlık kazandırır.

700px-Arverni_OathSworn.jpg
"...an t-ainm onóra, ar son na fola, Arverne thar, ainm an Ghaill, thar ceann an chine Cheiltigh...
çok sıkıntı hain bir ulke ve millet direk ezip yıkın bunları topraklarınıza katın ulkenizi bu en iyisi en iyi arnevi ölu arvernidir.