Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Total War Oyunlarını Hangi Zorlukta Oynuyorsunuz?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
3dIG40vdGCk2g9loWbrxe6_2SwEKDN9vQndwAq1D...V0PiRFUkxw

Total War oyunlarını hangi zorlukta oynuyorsunuz? Neden?
Yanlış bilmiyorsam yüksek zorluk ayarları YZ'nın daha zeki hamleler yapmasını sağlamıyor, hile ile ordu spamlamasını sağlıyor. Normal orta zorlukta oynamayı tercih ediyorum ben.
genelde çok zor ama yeni yeni efsaneviye geçiş yapıyorum.
Zor - Normal arası. Oyuna göre değişiyor. Total War'da mekaniksel olarak zorlanmaktansa kendi kendime küçük meydan okumalar koymayı daha çok seviyorum.
Zor çünkü oyunu daha fazla zorlaştırdıkça yapay zeka gelişmiyor. Hile yapıyor. Etw de falan birim fiyatları artıyordu.
(20-07-2020, 00:08)Onur34 : [ -> ]Zor - Normal arası. Oyuna göre değişiyor. Total War'da mekaniksel olarak zorlanmaktansa kendi kendime küçük meydan okumalar koymayı daha çok seviyorum.

Buna katılıyorum. Özellikle de yeni Total War'larda zorluk arttıkça YZ büyük hileler alıyor ve oyuncu çok sayıda dezavantaja sahip oluyor. Bu durumda oyuncu kendi becerisiyle kazanmak yerine (beceri ve tecrübenin de etkisi olsa da) YZ'nin açıklarından faydalanmaya muhtaç oluyor. Bu da oyunun eğlencesini öldürüyor benim için. Bu yüzden yeni Total War'larda Zor seçerken eskilerde (Rome II öncesi) Çok Zor seçtiğim de oluyor. Ben de optimum taktikler uygulamak yerine RP yapmayı ve hedefler koyarak ilerlemeyi seviyorum.
Oynadığım oyuna ve millete göre değişiyor. Rome 2'de çok zor/efsanevi zorlukta göçebe türklerle başarı sağlamak çok zor hatta bana göre sabırlı değilseniz imkansız ama aynı zorlukta Partlarla başarı sağlamak son derece kolay. 4 turun sonunda tüm Part eyaleti almış ve kasamda +50k para tutmuştum.
Genelde normalde oynamayı tercih ediyorum.
her zaman normal mod oynarım. zorluk oyunu zorlaştırmıyor YZ ye deli gibi buff veriyor dolayısıyla bana keyif vermiyor oyun.
Genelde normal bazen de zorda oynuyorum ve efsanevi zorlukta oynayabilenleri de kıskanıyorum.
Kolayda dahi oynayamıyorum
Kampanya zorluğunu normal savaş zorluğunu very hardda oynuyorum