Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Total war başlayacağım
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Ben daha önce hiç total war oynamadım. Sadece Strateji oyunu olduğunu biliyorum, Hearts of Iron 4'den sıkıldım kolay gelmeye başladım yeni bir oyuna geçeceğim, Total War'a kolaymı başlanıyor zormu.
Oyundan oyuna değişse de total war serisi diğer paradox oyunlarının aksine genellikle diplomasi ve harita yönetiminde basit bir yapıya sahip. Savaş mekaniklerinin de keza kontrolü kolay. Yeni bir oyuncuya sorun çıkarabilecek tek şey sanırım oyunun ortalarında diplomasiyi beceremeyip bütün komşuları ile savaşa girmesi olacaktır. Ama çok hızlı ilerlemez ve komşularına biraz sevgi gösterirsen bu sıkıntıyı çekeceğini sanmıyorum.
(26-08-2020, 18:44)batohan123 : [ -> ]Ben daha önce hiç total war oynamadım. Sadece Strateji oyunu olduğunu biliyorum, Hearts of Iron 4'den sıkıldım kolay gelmeye başladım yeni bir oyuna geçeceğim, Total War'a kolaymı başlanıyor zormu.

Eğer Paradox oyunlarından sıkıldıysan Total War senin için yeni bir deneyim olabilir.Kanımca savaş mekanizması günümüz strateji oyunları arasında birinciliğe aday.

Eğer başlarsanız Total War Rome II Makedonya rehberim bulunmakta:https://forum.strategyturk.com/konu-total-war-rome-ii-makedonya-rehberi
Hangi total war oyununa başlayacağına göre değişir. Bana göre total war oyunları 3 döneme ayrılıyor
1.Rome total war öncesi oyunlar bunlar biraz eski kalabilir muhtemelen sarmaz eski paradox oyunlarina benziyor biraz görsel olarak.
2. Empire öncesi oyunlar en sevdiğim ve serinin şahlanış yaptığı dönem görsel olarak tatmin edici bana göre en iyi oyunlarin olduğu kısım
3. Empire sonrası oyunlar pek oynamadigim için sonraki oyunlar arasinda fark var mı ne kadar var bilmiyorum.
Empire 2. Ve 3. Tip oyunların geçiş dönemidir ikisine de benzer.
Bana sorarsan 2. Tip oyunlardan başla
Fantasy Seviyorsan Warhammer Total Warı kesin öneririm.