Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: AoW: Planetfall - Fethedilmiş Dünyalar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
aow-planetfall-gelistirici-gunlugu.jpg
Age of Wonders: Planetfall'un bu geliştirici günlüğünde Invasions eklentisiyle oyuna eklenecek olan yeni gezegen modeli Fethedilmiş Dünyalardan bahsediyor.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/thr...s.1388439/ :Merhaba Kumandanlar! Bugün 26 Mayıs günü çıkacak olan Age of Wonders: Planetfall - Invasion ek paketine dahil edilecek olan yeni gezegen modeli olan Fethedilmiş Dünyaların ayrıntılarını paylaşacağım.

Fethedilmiş Dünyalar:
Müttefik kumandanlar takımı tek başına olan ve daha güçlü bir kumandanla yüzleşir. Müttefik kumandanların bu yüksek tempolu yeni oyun modunda bir şansa sahip olmaları için tüm güçlerini, kaynaklarını ve zekalarını birleştirmeleri gerekecek.

aow1.jpg

Kavramsallaştırma:
Bu genişleme paketinin yeni gezegen modeli için İstila Edilmiş Dünyalar (Revelations Paketi) ve Kabir Dünyaları (Deluxe Paketi) paketlerinde yaptığımız özgün görevlere göre daha özel bir şey yapmak istedik.

Fethedilmiş Dünyalar 4 ile 6 oyuncu arasında olan ve bir oyuncuya karşı çok oyuncu şeklinde rekabet edebilmelerini sağlayan bir oyun modu sunar. Tek başına olan kumandanın fazladan birlik ve koloniler ile başlaması müttefikler ile erken bir çatışma yaşanmasına sebep olur.

Fethedilmiş Dünya gezegen modeli hem tekli oyuncu modunda hem de çoklu oyuncu modunda kullanılabilir olacaktır. 

Oynanış:
Fethedilmiş Dünya modeli yeni bir gezegenle başlarken diğer gezegen modellerinin bulunduğu listede yer alacak. Sağ tarafta yer alan menü ise hangi tarafta oynamak istediğinizi seçmenize olanak sağlar.

aow2.png

Tek başına yap...

Tek başlayan kumandan karşılaştığı rakiplerin sayısı kadar koloni ile haritanın ortasında başlar.
aow3.png


Bu kumandanın kolonileri  vahşi yaşam ve  birçok yağmacıyla çevrelendiği için birliklerinin hızlıca işe koyulması gerekecek. 

Bu koloniler ayrıca özel bir Yardımcı Jeneratör ile başlayarak, ilave başlangıç ordularının bakım masraflarını karşılayacak fazladan kaynak sağlar. Bu yapı koloni büyümesine yardımcı olacak gıda ve üretim sağlarken ek olarak birimlerin modifiye edilebilmesi için kosmit kaynağını da sağlar.

aow4.png

ya da arkadaşlarını getir...

Müttefik kumandanlar her biri ortadaki kumandana eşit olacak uzaklıkta başlarlar. 

Takım oyuncuları birlikte kullanabilecekleri bir koza sahip olarak başlarlar. Her müttefik kumandan ilk üslerinde bir Yörüngesel Aktarıcı ile başlar.

aow5.png

Yörüngesel Aktarıcılar birlikleri imparatorluk içerisindeki bulunan veya başka bir müttefik kumandanda bulunan Yörüngesel Aktarıcıya taşıyabilir. Bu yapıları ortaklaşa saldırılar uygulamak için veya gerekli olduğunda takım arkadaşlarınızı savunmak için kullanın.

Bu aktarıcıların müttefik kumandanların karargahlarında bulunan yörüngesel aktarıcı bataryaları tarafından karşılanan bir bakım masrafları vardır. 

aow6.png


Oyuncuların ek aktarıcı inşa edebilmek için Yörüngesel Aktarıcı Geliştirmesi araştırması yapması gerektiğine dikkat edin.

Yörüngesel Aktarıcı Bataryaları Yardımcı Jeneratörlerde olduğu gibi başlangıç kolonilerinde kalacaktır. Bu durum bu kolonileri ele geçirmek için iyi bir hedef haline getirecektir.


Gezegen Kurulumu ve Kullanılabilir Ayarlar
Takım ve bir kumandanın fazla kaynaklarla başladığı göz önüne alındığında Fethedilmiş Dünya gezegeninde Hakimiyet, Puan ve Birleştirici zafer türleri elde edilemez. Ayrıca gelecek olan istila mekeniği de bu tür gezegenler için kullanılamaz olacaktır. 

Tek kumandan ve müttefik kumandanlar arasında mesafe adil olması gerektiğinden bu gezegen türü yanlızca orta büyüklükte kurulabilir.

aow7.png

Gezegen üzerinde güçlü vaziyette bir imparatorluk ve karşısında zayıflar tarafından oluşturulmuş bir takım. 26 Mayıs'ta Fethedilmiş Dünyalar herkes tarafından kullanılabilir olacak. Tarafınızı seçme zamanı.