Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Total War steam indirimi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Selamlar, ben indirimlerde rome 2 aldım ve şu an attila yı da alıp almamak konusunda kararsızım oyun içerikler ve benzer temalardan dolayı, sizler ne tavsiye edersiniz? diğer tüm total war oyunları da indirimde şu an, var mı mutlak bir öneriniz kesin almalısın diye
Eğer Rome 2'yi sevdiysen Attila'da sana uygun olabilir. Ancak Rome 2 imparatorluk kurma üzerine kurulu iken Attila kurulmuş imparatorlukları yıkma üzerine kurulu bir oyun. Attila Rome 2'ye göre daha kaotik bir yapıya sahip. Fakat gayet büyük ve güzel modları da var. Sistemin kaldırırsa Warhammer 2'yi ve Three Kingdoms'ı öneririm.
fantastik bir evren olduğundan pek sevmiyorum warhammer, three kingdoms da dönem olarak bana uymuyor, diğer oyunlar arasında çok kararsızım ancakl
Hangi oyunlar arasında kaldığını bilirsem daha iyi yardımcı olabilirim.
Empire,Napoleon,Medieval ve Britannia. buradan en az 2 ya da 3 tanesini almak istiyorum
Rome II söylendiği gibi bir "imparatorluk kurma" oyunu. Attila ise mevcut olan imparatorluğunu korumaya çalıştığın veya tam tersi bir imparatorluğu çökertmeye çalıştığın bir oyun. Ben Attila'yı "Total War serisinin Battle Royale"i olarak adlandırıyorum. Total War oyunlarını oynayıp oynamama konusunda kıstas genellikle oyunun geçtiği dönemdir. Geçtiği döneme ilgiliysen oyun seni daha çok saracak, yakından tanıdığın ve tarihte yaptıklarına hâkim olduğun bir şahsiyetin yerine geçip tarihi yeniden şekillendirmek keyif verecektir.

Eğer kurulu bir imparatorluğu işgalci barbarlara karşı ayakta tutmak ya da tam tersi yenilmez olduğu düşünülen imparatorlukların şehirlerini zapt etmek sana keyif veriyorsa, Attila sana göre. Yok ufak bir şehir devletini bir dünya imparatorluğu hâline getirme fikri sana daha çok heyecan veriyorsa, Attila'nın bunu sunduğunu pek söyleyemem.

Empire diğer Total War oyunlarına göre devasa ölçeğiyle, keyifli deniz savaşlarıyla, sunduğu detaylı ticaret mekanikleriyle kalbimde yer edinen bir oyun. Buradaki en büyük kıstas ateşli silahlara ilgin olup olmadığı. Eğer "orduların karşı karşıya geçip 2 saat birbirlerine ateş etmesini" keyifli bulmuyorsan Empire'ı önermem. Ateşli silahları seviyorsan veya en azından ateşli silahlarla bir sorunun yoksa söyleyeyim, Empire'ın konu aldığı dönem çoğunlukla oyunlarda yansıtıldığını göremediğimiz bir periyot. Daha popüler olan Geç Orta Çağ ile Napolyon Dönemi arasında kalan bu periyodu ele alan en iyi oyunların başını Empire çekiyor. Kısacası döneme ilgin varsa Empire'ı mutlaka almalısın.

Napoleon ise Empire'ın kötü yanlarının törpülendiği ve bazı iyi geliştirmeler yapılan, adından anlaşılacağı üzere Napolyon döneminde geçen bir oyun. Yalnızca oynanış ve mekanik açısından bakarsak Napoleon Empire'dan daha üstün ama olay yukarıda da söylediğim gibi dönemin ilgini çekip çekmemesine varıyor.

Medieval II ise... gerçekten de serideki en iyi oyunlardan biri. Anlattığım tüm oyunlardan daha eski olmasına rağmen barındırdığı ufak detaylarla yeni Total War oyunlarının bile önüne geçebilen bir yapım. Mutlaka bir şans vermeni tavsiye ederim.
Attilanın optimizasyonu iyi değil kasabilir.