Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Total War: ROME II - Greek States
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
header.jpg?t=1447357880
Total War: Rome II - Greek States Türkçe Bilgi

TRAILER

Greek States Culture Pack, Total War: ROME II’ye Tek Kişilik ve Çokluoyuncu Sefer modlarında ve Özel ve Çokluoyuncu Savaşlarında kullanılabilecek yeni bir medeniyet ve üç yeni oynanabilir devlet eklemektedir. 

Greek States Culture Pack oyuna oynanabilir fraksiyonlar olarak diplomatik Atina, açıkgöz Epirus ve kuvvetli Sparta’yı eklemektedir. Bunların üçü de kültürel ve askeri zaferlere ulaşmanızı sağlayacak özel taktikler ve düşmanlarınızı savaşta ezmenizi sağlayacak ölümcül elit birimler sunmaktadır.

Bu Yunan Devletleri bazı ortak amaçlara, felsefelere ve genel diplomatik hedeflere sahiptir. Ancak bağımsızlıklarına düşkün bu devletler sivil ve askeri zorluklara birbirinden çok farklı biçimde yaklaşmakta, bu da genellikle hem birbirleriyle, hem de dünyanın geri kalanıyla çatışmalara girmelerine neden olmaktadır. 

Yeni Oynanabilir Devletler

ATİNA
Görsel

Atina, zengin Attica topraklarını kontrol etmektedir ve doğu Akdeniz’de filoları rakipleri tarafından hiç hafife alınmaz. Pers Savaşları sırasında Delfi’deki Kahin, Atinalılara şehrin ahşap surlarına bel bağlamalarını tavsiye etmiştir. O günden itibaren Atinalılar her zaman güçlü ve etkili bir donanmaya sahip olmuşlardır. Şimdi sayılarının paralı askerlerle artırılmasından dolayı yurttaşların karada da savaşmaları beklenmektedir.

Mimarisiyle, sanatıyla ve yazılı eserleriyle meşhur olan Atina, en çok da başarılarıyla ün yapmıştır. Şehrin koruyucusu Atena’ya ithaf edilmiş Partenon gibi binaları ve Aristofanes, Eflatun, Sokrates ve Sofokles’in çalışmalarını içeren kültürü, Atina kültürünün hemen hemen Yunan kültürünün genelini oluşturduğu sonucunu doğurmaktadır.

Askeri Birlikler :
. Thureos Hoplites (yakın dövüş piyadeleri)
Bu askerlerin giydiği keten göğüs zırhları zayıfmış gibi görünse de aslında hem son derece pratik, hem de son derece dayanıklıdır. Tüm piyadeler gibi bu zırhın içindeki askerler de hem becerikli, hem de sert savaşçılardır.
. Thorax Hoplites (yakın dövüş piyadeleri)
Bu ağır piyadeler zenginliğin ve statünün simgesi olan bronz göğüs zırhlarıyla dikkatleri üzerlerine çekerler. Mızraklar ve hoplon kalkanları kullanırlar ve falanj formasyonu ile düşmanlarını teslim olmaya zorlarlar.

EPİR
Görsel

Adriyatik kıyılarında konumlanmış Epirus, diğer Yunan güçleri gibi bir şehir devleti değildir. Buraların aksine Epirus nüfusu, küçük kasabalarda, köylerde ve ticaret limanlarında yaşarlar. Bu limanlar Akdeniz’de onlara Adriyatik genelinde ve buranın da ötesinde harika ticaret bağlantıları sağlar.

Epirus ordusu, süvarilerden, okçulardan, peltastlardan, falanjitlerden ve savaş fillerinden oluşan, İskender’in kuvvetlerinin yapısına benzer şekilde etkili ve dengeli bir ordudur. Epirliler ayrıca ihtiyaç duymaları halinde Yunan paralı askerlerini de orduya katarlar.

Askeri Birlikler :
. Agrianian Axemen (yakın dövüş piyadeleri)
Agrianiler’in Paeonia kabilesi vahşi savaşçılara sahiptir. Bunlar korkunç ölüm makineleri olmanın yanı sıra baltalarını zorlu arazilerde tırmanma kancası olarak da kullanabilirler. Zeki generaller bu savaşçıları saldırılarda kullanmama hatasına düşmez.
. Aspis Companion Cavalry (yakın dövüş süvarileri)
Bir kralın savaştaki refakatçileri soyluları ve değerli arkadaşlarıdır. Refakatçi olarak seçilmek, mızrağınızı kuşanıp lordunuz ve efendinizle yan yana savaşmak için at sürmek büyük bir onurdur.

SPARTA
lvnDaE.png

Yunanistan'daki diğer tüm şehirlere kıyasla Sparta, kimsenin uğruna savaşmadığında dahi istikrarlı bir savaş devletidir.

Her Spartalı tüm hayatını bir savaşçı olmak için eğitim görmeye harcayarak ya bir savaşçı hâline gelir ya da diğer Spartalıları eğitir. El yordamıyla yapılan iş, çiftçilik, ticaret ve sivil toplumla yapılan her şey, sıradan bir devlette orta sınıf sayılabilecek periokolar ya da boyun eğdirilen bir köle sınıfı olan helotlar için iştir.

 Zaman zaman Spartalılar, gençlerini öldürme mesleğinde talim etmek için helotlara savaş açar. Bu anlaşmanın amacı, mükemmel savaşçılardan oluşan bir kuvvet meydana getirmektir. Spartalılarla karşı karşıya gelenler genellikle gayelerine ulaştıklarını hissetmiştir. Grek-Pers Savaşı sırasında, yalnızca 300 Spartalıdan oluşan bir kuvvet Termopillerin karşısına çıkmış ve Pers İmparatorluğu'na meydan okumuştur; öldüklerinde hiçbir Spartalının hayal dahi edemeyeceği büyük bir zafere ve büyük bir şöhrete kavuşmuşlardır.

Askeri Birlikler :
. Heroes of Sparta (yakın dövüş piyadeleri)
Thermopylae’nin ruhunu içlerinde taşıyan Sparta Kahramanları mızrak ve kalkanlarını büyük bir gurur ve eşi olmayan bir ustalıkla taşırlar.

Yeni Kültürel Özellikler
Tüm Yunan Devletleri kendilerine veya müttefiklerine ait bir bölgeyi savunurken savaş bonusu kazanırlar, başkentleri tarafından üretilen para miktarına bonus kazanırlar ve sınırları içinde kültürel dönüşüm hızları daha fazladır.

Yeni Kültürel Amaçlar
Yunan Devletleri kendilerine has askeri, ekonomik ve kültürel zafer koşullarına sahiptir ve ayrıca Yunan tarihine dayanan çeşitli bonus amaçları da paylaşırlar. Ayrıca her fraksiyon kendine özgü olaylar ve ikilemlerle de başa çıkmak zorunda olacaktır.

Yeni Askeri Gelenekler
Yunan Devletlerinin hepsi de kendilerine has üst seviye askeri geleneklere sahiptir: Atina filoları Ege’nin Çocukları ismiyle onurlandırıldıklarında gemilerinin çarpışma yetenekleri güçlenir ve yağmalar sırasında daha fazla gelir elde etmeye başlarlar. Sparta orduları Leonidas’ın Denkleri unvanını aldıklarında yakın savaşlardaki savunma kabiliyetleri gelişir ve bakım masrafları azalır. Epirus orduları ise Molossus’un Tazıları ismiyle korku salmaya başladığında yüksek saldırı bonusları kazanır ve asayişle ilgili sorunları daha rahat çözebilirler. 

Diğer Birimler :
. Mercenary Veteran Hoplites (yakın dövüş piyadeleri)
Bir falanj mızraklarının parlak uçlarından, her basışta yerleri titreten düzgün adım yürüyüşlerine, hem görüntüsü, hem de sesiyle yüreklere korku salar. Bu kıdemli piyadeler en çok parayı verenin sözünden çıkmayacaktır.
. Polybolos Repeating Scorpion (kuşatma birimi)
En ağır zırhlı düşmanlarının bile işini kısa sürede bitirebilen bu mancınık normal Scorpion’ın menzilinden fedakarlık ederek çok daha hızlı atış yapabilmektedir.
. Tortoise Armoured Battering Ram (kuşatma birimi)
Bir yandan mürettebatına koruma sağlarken, diğer yandan yıkıcı bir çarpma gücüne sahip olan Tortoise akıllıca kullanıldığında hız ve açık alanda manevra dezavantajını hayli hayli kapatır.

RESİMLER :
Görsel

Görsel

Görsel

Görsel

Kişisel Yorum :
Bence alınmaya değer tek devletler paketi. Ön sipariş ile ücretsiz olarak verildi ancak oyunu sonradan alanlar için tavsiye ederim.