Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rome II - Selevkoslar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Total War: ROME II Selevkoslar Türkçe Bilgi

Seleucid_icon.png
SELEVKOSLAR
"Hoşgörü, farklılık, güç"

Seleucid_map.jpg

mon_64.png
Mirasçı Krallıklar
public_order_positive.png Düşman işgaline karşı -%50 direniş
diplomacy_negative.png Helenik ülkelere karşı diplomasi dezavantajı

mon_64.png
Selevkos Hanedanı
wealth_positive.png Tarım binalarından %20 fazladan gelir
army_positive.png Satraplıklardan fazladan ordu




Birçok doğu geleneğini zaman içerisinde kabul etmiş olsa da Selevkoslar Yunan koloniciliğinden gelme inşaa kabiliyetlerini asla geride bırakmadılar. Cataphractlar, okçu atlılar ve hatta savaş fillerinden oluşan birlikleri onlara savaş alanında büyük avantaj sağlar. Selevkos ordusunda Yunan kolonilerinden gelme mızraklı askerlerin yeri büyük önem taşır.

Senaryonun başlangıcında Selevkoslar hem komşu olarak Mısır gibi tehditkar bir ülkeye sahip hem de yönetimleri altında tuttukları Satraplıklar isyanın eşiğinde. Ancak nerede ne yapacağını bilen Selevkos Kralları işi tersine çevirebilir ve İskender'in İmparatorluğunu tekrardan kurabilir. Muzaffer Seleucus tarafından kurulan Selevkos İmparatorluğu, etkisini Batı Anadolu'dan Indus Nehrine kadar göstermiştir. Veraset Savaşları esnasında Selevkoslar Büyük İskender'in İmparatorluğu'nun doğu kısmını tamamiyle kontrolleri altına almayı başardıkları gibi Anadolu'da da varlık göstermişlerdir.

Gre_Agema_Cav.pngGre_Hellenic_Cataphracts.pngGre_Royal_Peltasts.pngGre_Scythed_Chariots.pngGre_Shield_Bearers.pngGre_Silver_Shield_Pike.pngInd_Armour_Elephants.pngEas_Hillmen.pngEas_Javelinmen.pngEas_Persian_Light_Archers.pngEas_Syrian_Heavy_Archers.pngGre_Thorax_Pike.pngAra_Camel_Spear.pngEas_Azat_Knights.png

Seleucus, Milattan Önce 301 yılında yapılan Ipsus Muharebesinde zafere ulaşmıştır. Bu muharebede kullandığı 500 savaş filini doğudaki Hint Maurya İmparatoru Chandgragupta ile yaptığı bir antlaşma sonucu Maurya'ya toprak verme karşılığında elde etmiş, bu 500 savaş fili Ipsus Muharebesinde savaşın kaderini değiştirmiştir. Seleucus'un hükümdarlığı altında bulunan topraklar her ne kadar doğu kültüründe olsalar da hızlıca Helenleşmeye başlamıştır.

Kimi zaman konum olarak sıkıntılı bir durumda olan Selevkoslar, artık genişlemek istiyor. Peki nereye? Mısır'a mı? Yoksa İskender'in İmparatorluğu'nun kurulduğu topraklar olan Yunanistan ve Makedonya mı? Sahip oldukları hoşgörü değerlerinden ötürü Selevkoslar köleliğe karşı bir tutum sergiliyorlar, çok kültürlü bir topluma sahip olan Selevkoslar bu hoşgörülü yapıları sebebiyle yabancı kültürün bulunduğu şehirlerde diğer ülkelere nazaran daha yüksek kamudüzenine sahipler. Savaşlarda Selevkoslar her türden seçeneğe sahip dolayısıyla çok farklı türde ordular ve donanmalar oluşturabilirler.

700px-TWRII_Faction_Seleucids.png
Oyunda en son oynadığım ve en kolay ülkelerden biri olduğuna kanaat getirdiğim faction. Ama bu eğlenceli değil anlamına gelmiyor. Birinci turdan başlayarak size savaş ilan eden herkesle hemen barış yapmaya çalışın (Mısır hariç) çoğunlukla kabul ediyorlar fazla şehriniz ve vasalınız olduğu için. Arabistan'daki ülke ile de para ve ticaret karşılığı barış yapın bir daha ilişmiyor. Mısır'la savaşmaya başlayana kadar klasik pike/spear ordunuzu kurun. Kıbrıs ve Mısır'ı işgal ettikten sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Sonra Ürdün'ü ve Libya'yı alabilirsiniz. Aynı anda Kuzeyden Anadoluyu ve Küçük Asya'yı işgal edebilirsiniz. Duruma göre Media'yı yıkıp onun topraklarını da ele geçirebilirsiniz, Charax (Kuveyt'teki şehir) her şehire +1-4 food veren town'a sahip. Kısacası her yeri işgal edebilirsiniz.

Her şey hızlı geliştiği için 4.tier ünitelerini neredeyse hiç kullanamadım, Filler hariç klasik Yunan ordusuydu (thorax-pike-archer-citizen cav.) bütün ordularım, Selevkosa özgü bir şey yoktu hemen hemen. Persian Archers var farklı olarak, kullanışlı bir birim, menzili normal okçuya göre daha geniş ve çabucak üretilebiliyor.
rome 1 olsa oyun başı en güçsüz ,eğer hayatta kalabilirseniz en güçlü millet derim. rome 2 de de benzer özellikleri yansıtsa da rome 1 e göre daha kolay bir millet. tek sıkıntı tüm satraplıklarınız bir süre sonra sizen ayrılacaktır. bu da sizi ekonomik olarak büyük sıkıntıya sokabilir. sonrasında yavaştan bir tarafı güvene alıp diğer tarafa yönelirseniz kısa sürede durumu toparlayabilirsiniz. oyunda kültürler çok etkili bir durum olduğu için helen devletler başta size fazla sıcaklık göstermese de sonrasında size yanaşacaktır.diğer kültürlerle dostluk kurmak hayli zor olacaktır. doğulular direk düşmanlar zaten. asla dost olmayı düşünmeyin.
Bu yorumlardan tüm ülke tanıtımlarına bekliyoruz :p