Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Stellaris - İlk İletişimde Yapılan Değişiklikler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
diarystl.png

Stellaris geliştirici günlüklerinde bu hafta ilk iletişimde yapılan değişiklikler tanıtılıyor.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/thr...d.1444592/ :Herkese merhabalar, bu hafta sizlere ilk iletişimde yaptığımız değişikliklerden ve oyunun keşif alanında yaptığımız genel çalışmalardan bahsedeceğiz. Anlatacaklarımızın hepsi halen çalışma aşamasında ve bu çalışma sona erdiğinde oyunda karşılaşacaklarınızla farklılıklar içerebilir. Aynı şekilde arayüz de tamamen çalışma aşamasında, dolayısıyla ikonlara vesairelere çok da takılmayın.

Arkaplan
Keşif, Stellaris'in en önemli ve en iyi yönlerinden birisi. Hatta belki de benzer alandaki oyunlardan Stellaris'i farklı kılan alanlardan birisiydi. Geriye dönüp baktığımızda Stellaris'te keşfin fiziksel anlamda gerçekleştiğini ve gizemlerle dolu antik bir galaksinin bu yolla açığa çıkarıldığını görüyoruz. Galaksinin keşfi bizim için çok önemli bir alan ve bu alanda geliştirmeler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bu sebeple ilk iletişim ve diğer medeniyetlere dair bilgi edinimi konusunda bazı çalışmalarda bulunmak istiyoruz.

Bu geliştirici günlüğünde sizlere şu an üzerinde çalıştığımız bazı şeylerden bahsedeceğiz, böylelikle önümüzdeki güncellemeden neler bekleyebileceğinize dair kabaca fikir edinebileceksiniz.

İlk İletişim
Attığımız ilk adımlar ilk iletişimin işleyişiyle alakalı. Bir anda yaşanan bir olay olmaktansa, kademeli bir şekilde, oyuncuların çeşitli seçeneklere sahip olduğu bir sistem oluşturmak istiyoruz.

Bir başka uzaylı medeniyetiyle ilk karşılaştığınızda onlara nasıl yaklaşacağınıza dair bir politika belirleyebileceksiniz. İlk İletişim Protokolleri, yeni keşfedilmiş uzaylı medeniyetlerine olan yaklaşımınızı belirleyen yeni bir politika türü. Bu noktada her seçenek farklı türde bir diplomasiyi mümkün kılıyor.

1606378897174.png

Görsel
Görsel
Görsel


İlk İletişim Araştırması
Uzaylı bir medeniyetle iletişim kurmak için İlk İletişim Araştırmasına bir Temsilci atamanız gerekecek. Temsilci atadıktan sonra araştırma başlayacak ve oyundaki arkeoloji kazılarını anımsatan bir süreç yaşanacak. Arkeoloji sistemine benzer bir sistem yapmamızın sebebi bunun bir yandan kademeli bir ilerleyiş sunarken, bir yandan da oyuncuya çeşitli bilgiler sunmakta mükemmel bir sistem olması. Bu araştırmanın zorluğu hedefin size ne kadar dostça yaklaştığına ve onların sinyallerini çevirmekte ne kadar zorlandığınıza göre değişim gösterecek.

İlk İletişimle artık bir Temsilci kullandığı için, artık Toplum Araştırmanızı durdurmayacaklar ve yeterli Temsilciye sahip olduğunuz müddetçe eş zamanlı bir şekilde birden fazla ilk iletişim araştırması yapabileceksiniz.

(Temsilciler hala özelliklere ve seviyelere sahip değiller fakat bunun üzerinde tartışıyoruz)

1606378984315.png

1606378996597.png

Bu esnada karşılaşacağınız olaylar sizin ve iletişim kurmak istediğiniz imparatorluğun türüne bağlı olacak. Bu noktada izleyebileceğiniz dostça yollar ve pek de dostça olmayan yollar olabilir...

Saldırgan ilk iletişim politikasına sahip Zenofob imparatorluklar iletişim kurdukları ırktan birkaç kişi kaçırıp onları daha yakından incelemeye alabilecekler.

1606379015279.png

1606379025538.png

1606379035301.png

Bu esnada verdiğiniz kararlar mevzubahis medeniyetle ilişkilerinizde uzun vadeli etkilere sebep olabilir. Bu sebeple dikkatlice karar vermelisiniz. Belki de materyalist ve zenofob bir imparatorluk olarak sizin için esas olan bilimsel atılımlardır?

1606379046318.png

1606380527628.png

1606379071811.png

Bu haftalık bu kadar, önümüzdeki hafta sizlere aşağıda yer alan haritadaki gibi keşifler yapabilmenizi sağlayan bazı yeni mekanikleri tanıtacağız.

1606380042523.png
Çok boş bir olaydı ilk iletişim. Üstüne de biyoloji araştırmasını sekteye uğratıyordu. Güzel bir nokta yakalamışlar. Umarım oyuna katkısı olur.