Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: AOW3- Faydalı temel bilgiler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
331246189.jpg
1. En sevdiğiniz ırkı bulun. Yapılacak en iyi şey, hangisinin size en uygun olduğunu ve hangisiyle en olumlu duyguları yaşadığınızı bulmak için her biri ile birkaç senaryo üzerinden oynamaktır. Bu sayede hem İmparatorluk geliştirmede hem de savaştaki etkinliğinizi en üst düzeye çıkaracaksınız ve ayrıca oyundan daha çok keyif alacaksınız çünkü bildiğiniz ve beğendiğiniz bir karakter olarak oynamak çok daha iyi.

2. Aynı şekilde dediklerimiz oyun üzerindeki etkisi büyük olan sınıf için de geçerlidir, özellikle de lider için mevcut olan araştırma ve büyüler söz konusu olduğunda. Çeşitli ırk sınıfı kombinasyonları farklı bonuslar sağlar; Denemeleriniz sayesinde sizi yok edilemez kılacak bir kombinasyon bulabilirsiniz. Yaptığınız seçim, oyun tarzınıza göre tanımlanmalıdır, örn. Savunma oyununu tercih ediyorsanız, Theocrat iyi bir seçimdir; fakat Warlord veya Dreadnought, hücum oyuncuları için iyi bir seçenek.

3. Haritayı keşfedin - haritanın olabildiğince çoğunu, rakiplerinizden önce keşfetmeniz, daha fazla kaynak toplamanız ve bağımsız şehirleri yenmeniz gerekmektedir, bu sayede birimleriniz biraz deneyim kazanacak ve istenmeyen birimlerin yapılarını temizledikten sonra özgürce şehirlerinizin gelişmesine izin verilecektir.

4. Liderlerinize iyi bakın - çoğu durumda, onları kaybetmek geri alınamaz. Sonuçta bir liderin seviyesini yükseltmek ve onun için ekipman edinmek biraz zaman almaktadır. Haritada kendi başına dolaşmamasına dikkat edin, çünkü o zaman kolay bir hedef olacaktır.

5. Size çeşitli görevler verecek olan bağımsız şehirlerle de iyi ilişkiler sağlamalısınız. Bazılarını tamamladıktan sonra yeni birimler, altın, bazen bazı eşyalar alacaksınız ve bazı durumlarda o şehir size katılabilir. Karmanız için endişelenmezseniz, o şehre kolayca saldırabilirsiniz, ancak bu, karma kaybı ve savaştaki potansiyel kayıplara sebep olacaktır.

6. Dwellingleri(Ana ırk olmayanların meskeni) kontrol ederseniz, bundan belirli bir miktarda kazanç elde edebilirsiniz. Mevcut birimler oldukça pahalıdır, ancak yararlı beceriler ve iyi istatistiklerle öne çıkmaktadırlar.

7. Ordunuzun çeşitli olduğundan ve içinde birçok farklı birim bulunduğundan emin olmalısınız, farklı türde hasarlar vermek en iyi seçenek olacaktır. Bu durum, ordunuzun becerilerini savaşta sonuna kadar kullanmanıza olanak tanıyacak ve savaş alanında daha yüksek manevra kabiliyeti sağlayacaktır.

8. Turun bitiminden önce yapmak istediğiniz her şeyi yapmayı unutmayın - bu nedenle bir araştırma seçin, inşa etmek istediğiniz binaları veya eğitmek istediğiniz birimleri seçin. Ayrıca, birimler için mevcut olan hareket puanlarını kullanmayı ve bunları stratejik harita üzerinde taşımayı unutmamalısınız.

9. En azından belli bir seviyeye kadar, birimlerin becerileri, mevcut sınıfa bağlı araştırmalar ve büyüler hakkında bilgi edinmelisiniz. Böylece, belirli bir sınıfın ve ırkın bir temsilcisi ile savaşırken daha iyi taktikler ve ordu seçimi yapmanızı sağlayacaktır.

10. Oyunu sık sık kaydedin. Bu, dezavantajlı sonuçlar söz konusu olduğunda savaşlarınızı yeniden oynamanıza ve işler istediğiniz gibi gitmediği takdirde önemli anları farklı şekillerde yeniden oynamanıza olanak tanır.
331246204.jpg
İmparatorluğunuzun geleceği nasıl başladığınıza bağlıdır.
Oyuna başlangıç
İyi bir başlangıç, başarının yarısıdır. Başlangıçta, seçtiğiniz senaryo, ırk ve sınıf ne olursa olsun, üstünlük kazanmanıza yardımcı olacak birkaç şeyi bilmeniz gerekir. Aşağıdakiler, ilk turun başından beri bilmeniz gereken birkaç önemli şey.

1. Kahramanlarla birlikte savaşın. Oyunun başında ordunuza katılmak isteyen çeşitli kahramanlar olacak. Bu fırsatı yakalamak ve bu kahramanlara özel bir özen göstermek, onları uygun korumalarla sağlama almak ve ayrıca onları başlangıçta savaşlarda denemek, yapıları temizlemek ve Bağımsız şehirlere karşı mücadelelerde yükseltmelerine izin vermek iyi bir fikirdir. istatistiklerini biraz artırabilir ve bazı yararlı öğeler kazanır.

2. Hedefinizi seçin. En başından itibaren, o anda faydalı olacak daha iyi yükseltmeler sağlamalısınız. Hiçbir araştırma seçmezseniz araştırma puanlarının kaybolacağını unutmayın. İlk savaşlarda liderinizi kaybetmek oldukça kötü bir durumdur - zira lider yeniden doğana kadar araştırmadaki ilerleme de duracaktır. Ayrıca, büyü de yapamayacaksınız.

3. Mümkün olduğu kadar haritanın çoğunu keşfedin. Mümkün olan her yöne en iyi keşif birimlerini yöneltin. En iyi olanları çok sayıda hareket puanı ve çeşitli arazi türlerinde hareket etme maliyetini düşürme becerisine sahip olanlardır. Yakındaki maden yatakları, şehir için ücretsiz yükseltmeler ve araştırma puanları toplamanıza izin verecektir. Yakındaki şehirler ve düşmanların konumları hakkındaki bilgiler, yakında öngörülebilir gelecek için bir anahtar olacak.

4. Payitahtınızın etrafındaki alanları temizleyin. Burada kastedilen, her türlü rakibi ortaya çıkaran yapılardır. Böylece gelişmeniz sağlanacak, birimleriniz biraz deneyim kazanacak ve liderleriniz bazı ilginç eşyalar bulma ihtimali olacaktır.

5. Şehrinizin gelişmesini sağlayın ve savunmasını genişletin. Size daha iyi birimler sağlayacak üretim puanları ve kışlalar sağlayan binaları olabildiğince hızlı inşa etmeye çalışın. Ayrıca, bir düşman saldırısı durumunda bir miktar avantaj sağlayan ahşap bir duvar kullanışlı olacaktır.

6. Bağımsız şehirler ve Dwellings tarafından size verilen görevleri tamamlayın. Genellikle zor değildirler ve yalnızca rakibi yenmekten ibarettirler. Ödül olarak altın ve birimler alacaksınız. Hatta bazen o şehir size bile katılabilir. Bu, bağımsız bir şehri "satın almaktan" çok daha ucuz bir seçenektir ve oyunun başında endişelenmeniz gereken yegane şey altın kıtlığıdır.

7. Yıkılan şehri mümkün olduğu kadar hızlıca yeniden inşa etmeye çalışın. Bu harabeden yeni bir şehir kurmaktan çok daha iyi bir fikirdir. Bu seçenek olası değilse, çeşitli bonuslar sağlayan birçok yapının bulunduğu bir şehir bulmayı unutmayın.

8. Birimlerinizi eğitmeye başlayın. Her birimin oluşturulması biraz zaman alır. Ne kadar erken başlarsan, ordun o kadar erken güçlenir. Ayrıca, şehirlerin sürekli genişlemesini de aklınızda tutmalısınız. Eğer herhangi biriyle savaşta değilseniz, askere alma miktarını düşürebilirsiniz, ancak yine de sizi tatmin eden birim sayısına ulaşana kadar bunu sürdürmelisiniz. Barış asla uzun süreli değildir ve önünüze çıkan rakip nadiren dostane davranır. "Si vis pacem, para bellum" ifadesini daima aklınızda tutmalısınız.