Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Medieval II - Kingdoms Senaryo Anketi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
M2TW-K_logo.png
Medieval II : Kingdoms eklentisinde favori campaign'iniz hangisi? Neden?
Herkesin 1 oy hakkı vardır.
Britanya, çünkü İrlanda ile Britanya'yı özüne döndürebiliyorum (Y)
Hepsi birbirinden zevkli ve güzel. Ama Crusaders'ın tadı bir başka. Daha sonra ise Britannia gelir.
Britannia (harita, ortam, müzik vsr.)
Crusades tabi ki.

Britanya en kolayı kesinlikle. Amerika farklı bir hava katıyor. Denenmeli. Tötonlsr da orta derece.
En zayıfı Americas gibi gelmiştir bana hep, Britannia'nın kendisine has bir havası var, Teutonic sırf Töton Şövalyelerinin karizması, campaigndeki ülkelerin tarzı itibariyle öne çıkıyor ancak Crusades en sağlam temaya, konuya, ülkelere sahip senaryo.
Americas bence de en zayıfı. Crusades başta olmak üzere diğerleri güzel.
Tek britanyacı olmak üzdü. Hani “freedooom”du uleyn :D
Britanya da güzel hele malum hotseat çok zevkliydi :D (https://forum.strategyturk.com/konu-hs-m...eat-tur-rp)
Americas aslında iyi düşünülmüş. Farklı mekanikleri falan var. Ülkelerin abuk subuk olmasından kaynaklı olarak hakettiğini alamıyor bana kalırsa. Töton şövalyelerinin karizması yukarda bahsedilmiş, örneğin benimde steam profil resmimde tapınakçı kalkanı var. Kimse gidipte Azteklere sevgi beslemiyor, Türklerin de bulunduğu Crusades'in seviliyor olması normal gibi.
Britanya tek geçerim. Türkler var diye crusaders derdim ama nedense bana çok yavan geldi. Ama britanya çok grift çok karmaşık ve çok güzel olmuş.
Americas da sömürgeci devlet olarak sadece Ispanya olması çok kötü. Oyunda olan Ingiltere ve Fransa da oynanabilir olsa daha iyi olurdu. Ayrıca başlangıçta ispanya yerleşik değil de ingiliz ve fransızlar gibi horde şeklinde gelse ve oyuncu haritada istediği yere yerlesebilse çok daha iyi olurdu.
Müzikleri için Britannia.
Hem atmosferi hem de Haçlı Seferleri'ne ilgimden dolayı Crusades derim. Haçlılarla Tanrı yolunda savaşıp Müslümanları temizlemek, Müslümanlarla işgalci kafirleri topraklarından atmak çok eğlenceli. Bence de en zayıfı Americas. Kağıt üzerinde değişik dursa da, pratikte barutlu ve atlı İspanyollarla gariban yerliler oluyor. Aşırı tek taraflı gelişiyor olaylar. En azından (tarihsel olmasa da) yerlilere gemi yapma ve belirli koşullar altında gelişmiş silahlara ulaşma imkanı verebilirlermiş. Ne de olsa bu bir oyun, %100 tarihsel olmak zorunda değil. Yine de Americas da benzersiz olması açısından beğendiğim bir kampanyaydı.

Teutonic'i sevdim. Atmosferi güzel ama benim benim için ikinci sırada geliyor. Britannia da hoş fakat bölgeye özel bir ilgim olmadığı için üçüncü sırada geliyor. Yani: Crusades > Teutonic > Britannia > Americas
Americas yerine rönesans dönemi italya çok daha iyi olabilirdi.