Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: RTW Rehber Talebi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar bu forumda biraz araştırdım ama hiç rehber bulamadım, sizden ricam Selevkoslar hakkında rehber yapabilirmisiniz? Örneğin Selevkoslarla oynarken ben Partların atlı okçularına karşı hiçbirşey yapamıyorum
Daha önce hiç oynamadım. İnternetten baktığım kadarıyla düşman atlı okçularını kendi süvari birliklerin ile yakalayıp okçu birliklerin ile öldürmek olduğu yazıyor. Diğer türlü piyadelerini çok kolay öldürdüklerinden bahsediyorlar.
maalesef detaylı bir şekilde selekoslar ile oynamadım yada partlarla bu konuda yardımcı olamayacam
part okçularına karşı yapabileceğin şey greek cavalrylerle meydanda yakalayıp kesebilirsin. şehirde ise phalanx pikemenleri basmaya başladığında rahatlarsın. erken dönemde antioch ve asma bahcelerinin oldugu sehir önemli.. oralardan kısa sürede phalanx pikemen çıkartabilirsin. bir süre selevkoslarla savunmada kalıp hoplite militialarla savunman gerekebilir. bu süreçte şehirlerini büyütüp ekonomini düzeltmen tavsiye edilir.okçu filleri basmaya başladıgında karşında kimse duramaz artık.
20210202152121_1.jpg


kafanda canlanması açısından en son oynadığım oyundan bir kesit.  3 devletten savaş ilanı aldım . mısır armenia ve parthia..zaman içinde bu 5 e de çıkabilir. greeks ve pontus da gelebilir. amacımız resimde görülen orduyu yapabilmek. yani phalanx pikemen.. erken dönemde bu birimi geçebilecek doğulu kuvvet yok.  ermeniler hatraya geliyor ..hatra çok zayıf ve hızlıca gelişmesi gereken şehirlerimizden.. mısır ise antiocha ve damascusa saldırıyor.. damascus zayıf antioch ise kilit şehir.. oyun başında drek antiocha phalanx binasını inşa edelim.  partlar ise seleuciaya en sğlam birimleri ile cataphtact larla saldırıyor.. bu bölimde savunmadan kalmanız elzem.. cataprachtlara militia hopliteler en küçük zarar bile veremez ama pikemenler canlarına okur.. okçular için cavalry militia veya greek cavalry bulundurmak gerek.. partların catapractlarını kestikten sorna zayıflarlar.. hızlıca susayı ele geçirip partların direnişi kırılır.. sonrası çorap söküğü..susadan ve seleuciadan basılan birimlerle ermenistan ve partya rahatça püskürtülüp rahatlama sağlanır.. antiochda mısıra sağlam savaşlar yapılacaktır.. bu bağlamda phalanx ordusunu fulleyip antiochdan aşağı temizleye temizleye mısırı da 1 veya  ful orduyla püskürtebilirsin.. mısır partya ermenistan yıktıktan sonra zaten gerisi rutine bağlar..  hard-hard  ya da very hard very hard. ikisinde de işe yarar..
Hic kafa karistirmaya gerek yok. Yapilacak sey basit. Atli okcu spam.
seleucidde atlı okçu yok :))
Aynen İskitler ve Partlar dışında yok. Ermenilerde de vardı ama sanki.
(02-02-2021, 20:30)elefsar : [ -> ]Aynen İskitler ve Partlar dışında yok. Ermenilerde de vardı ama sanki.

mizrak atan olsa da yeter
Savunmada kalmak en kritik nokta. Oyun başında mısır ve pontus'la müttefik olup üç beş birşeyler koparmaya çalış. Etrafındaki herkes sana dalacak. Bu yüzden şehirlerde 3-5 mızraklı birlik biriktir (ilkte militia bas, şehir yükseltip kışla kurunca yeni çıkan mızraklıyı al). Savaşları kendin yaparsan rahat yenersin, ama öyle abartıp 10-15 mızrak basma 3-5 ideal.Ayrıca oyun başındaki köylü birimlerini nüfus lazım olan şehirlere götürüp disband et, bir işe yaramıyorlar. Partlar sadece atlarıyla gelebiliyor. Bu yüzden oraya dikkat, orda asker sayını hatırı sayılır seviyede tut. Hatraya merkezden mızrak yolla, üretmeye uğraşma, ama asker gönderme işine acele et. Çünkü en kısa sürede ermeniler dalacaklar. Bu yüzden militialar ideal, şehir yükseltilince sonraki çıkan askeri basabilirsin. Antakyada direk kışla kur, Kuruluncaya kadar atlı üret, ayrıca egedeki gemiyi antakyaya getir. kışla hazır olunca çıkan mızraklı birliklerden üret. Mısır sana savaş ilan edince ilk önce kıbrısı al sonra doğrudan mısır üzerine yürü. Antakyadan asker üretip takviye ederek mısırı yıkana kadar ilerle, ayrıca paralı asker almaktan çekinme. İlk hedefin mısırı yıkmak olsun. Diğer cephelerde savunmada kal. Biraz paran olunca halicarnasusu rüşvetle al. asker vs uğraşma. Daha pahalıya ve nüfus kaybına sebep olur. Mısırı yıkınca siwa ve cyrene şehirlerini alıp afrika sınırına watchtower kur. Siwa'yı savunma kalesi olarak inşa et. Sınırdan herhangi birisi (kartaca, numidia veya roma vs) gelecek olursa arkadaki 3 mısır şehrinden askerle hemen takviyeye başlarsın.

Mısırı yıkınca kafkaslara kadar topyekün fetihlere başlarsın artık. Kafkasın üstündeki şehri de alıp burayı savunma hattı olarak tutmanı tavsiye ederim. Anadoluyu vs alınca bölgedeki tek güç sensin artık. Bu zamana kadar arka planda sürekli asker bas. 5-6 orduyu rahat kurarsın. Tavsiyem city seciyesindeki şehirlerden çıkan askerleri basman olur. Her yerde retrain etme imkanın olur çünkü. Bu sayede askerler savaşa retarin edile edile full tecrübeye gelebilirler. Tavsiyem rodos girit ve moradan çıkarma yapman. Böylece tüm harikalar elinde olur. Buradan doğrudan balkanlar üzerinden ilerleyip dünya fethine başlayabilirsin. Tabi bu arada sürekli asker üretmeye devam etmen lazım. Bu noktaya kadar roma devletleri hayvan gibi oluyorlar çünkü. yedi tane orduyla balkanlara çıkıp sıkışıp kaldığımı bilirim.


hard/hard oyun zorluğu üzerine yazdım bu arada.
(02-02-2021, 15:46)jax61 : [ -> ]
Haritayı görmek duygulandırdı.