Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rome II - Getae
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Total War: ROME II GetaeTürkçe Bilgi

Getae_256.png
GETAE
"Gurur, otonomi, çözümlenme"

Map_rom_getae.png

mon_64.png
Balkan Kabileleri
military_positive.png Paralı askerler %50 daha ucuz
army_negative.png Paralı askerler %50 daha az maaş alıyor

mon_64.png
Yaşlı Şefler
melee_positive.png Kendi bölgelerinde %20 saldırı gücü
public_order_positive.png Balkan kültürlerinden kamudüzeni bonusu



Getae tek bir kabile değil, çok sayıda farklı kabilenin birleşerek oluşturduğu bir konfederasyondur. Bu kabileler Danube nehrine kıyı bölgelerde yer alırlar. Bu kabileleri bölgedeki diğer kabilelerden ayıran en ana unsur kendilerine tanrı olarak gördükleri Gebeleizis ve Zalmoxis tanrılarıdır. Bu tanrılardan Gebeleizis yıldırım ve şimşek tanrısıyken Zalmoxis sonsuz yaşamı sembolize eder. Getae sert bir şekilde kendi tanrılarının dışındaki diğer tanrıların sahte tanrılar olduğunu düşünür. Her ne kadar kendi tanrılarından başka tanrı olmadığını düşünseler de kendi tanrılarıyla da araları pek iyi değildir, sık sık fırtınalı havalarda Gebeleizis'e meydan okuma adına gökyüzüne alevli oklar attıkları bilinmektedir.

Dac_Noble_Horsemen.pngDac_Noble_Spears.pngDac_Noble_Swords.pngDac_Falxmen.pngDac_Bowmen.pngDac_Heavy_Skirm.pngDac_Skirm.pngDac_Armoured_Spears.pngDac_Heavy_Spears.pngDac_Spear_Warriors.pngDac_Spears.pngDac_Tribesmen.pngDac_Bow_Horsemen.png

Getae ve Dacia'nın aynı halk olup olmadığı tarihte tartışma konusu olmuş hususlardan bir tanesidir. Tarihte Getae'den ilk olarak Yunanlar, milattan önce 7. yüzyılda bahsetmiştir. Yunanlar Getae kabilelerinin at kullanım yöntemlerine hayran kalmış, özellikle saldır-kaç yağmalama metodundan uzun uzun bahsetmişlerdir. Getae tarih sahnesine tam olarak şimdilerde zayıf bir konumda olan Odrysian Krallığına katılmasıyla girmiştir. 

Bölgedeki diğer kabileler gibi onlar da saldırgan Makedon Kralı, Büyük İskender'e yenik düşmüştür. İskender Perslere karşı saldırıya geçmeden önce Getae'ye karşı ilerleyip çok sayıda yerleşim yerini yakmıştır. İskender'in ölümünden sonra da Getae bölgedeki istikrarsızlıktan faydalanmıştır. Şimdilerde Getae zayıflamış komşularına saldırmak için gücünü toplamış durumda.

Bağımsızlığına düşkün olan Getae savaşçıları muharebelerde kendilerini göstermesini bilirler. Getae savaşçıları kendi kültürel geçmişiyle her zaman gurur duymuşlardır. Ancak Getae'nin geçmişi her zaman dostluk kaynağı değil, Getae'nin diğer göçebe halklarıyla uzun süredir yaşadığı sorunlar hala bu göçebe halklarla diplomatik ilişkilerini ciddi bir şekilde zedeleyen bir unsur.

700px-TWRII_Pirates_Getae.jpg