Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Eurovision 2021
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Görsel


65. Eurovision Şarkı Yarışması. Geçen sene iptal olmasının ardından tekrar Hollanda'da düzenlenecek. Yarı finaller 18 ve 20 Mayıs, büyük final ise 22 Mayıs'ta Rotterdam'da bulunan Rotterdam Ahoy'da gerçekleştirilecektir. 39 Ülkenin katılması beklenen yarışmaya Bulgaristan ve Ukrayna bir yıl aradan sonra geri dönecektir. Karadağ ve Macaristan yarışmadan çekilmiştir. Ayrıca Ermenistan, Karabağ savaşının ardından yaşanan durumlardan ötürü çekilmiş, Belarus ise şarkısının kuralları ihlal etmesinden ötürü diskalifiye edilmiştir.
Yarı Finallerdeki 39 Şarkı

Hırvatistan, İtalya, İzlanda, Belçika, Litvanya. İlk bakışta beğendiğim ve iyi sıralama yapacağını düşündüğüm şarkılar. Beş ülkeden üçünün şarkısını geçen sene de beğenmiştim, aynı üç ülkenin sanatçısı da geçen seneyle aynı. Rusya tekrar Little Big'i göndermeyerek hata yapmış diye düşünüyorum.
İlk yarı finalde performans olarak beğendiğim parçalar bunlar. Açıkçası Romanya'nın sahne performansı iyi olsa da şarkısını pek beğenmedim ve beklediğim şekilde finale de kalamadılar. Finale kalamamasına üzüldüğüm yegane katılımcı Hırvatistan oldu.



İkinci yarı finalde performans olarak beğendiğim parçalar bunlar. Polonya'nın finale kalamaması üzücü oldu.


Yarın büyük final var. Final katılımcıları sırasıyla şöyle:

Saat 22'de başlıyor.

Jüri oylarıyla her ne kadar İsviçre önde götürse de, halk oylarıyla kazanan İtalya oldu.
Daha izlemedim ama favorilerim arasındaydı İtalya. 2015 ve 2019'da 2. olduktan sonra artık kazanmayı hakketmişlerdi. Özellikle de genele uymayıp kendi dillerinde şarkı söylemeye devam ettikleri için.
Instagram'da bir haber sayfasında gördüm bu görseli. İngiltere'nin şarkısını dinlemedim ya da bir şey mi oldu bilmiyorum, sıfır bilgiye sahibim ancak İngiltere nasıl 0 almayı başarmış. Şarkı söyleyen insanlara ayıp olmasın diye birer puan verirdi insan.

Ekran_Alnts.PNG
Big 5; İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa, direkt finale kaldığından şarkıları leş olsa da yarışma şansı buluyorlar. Ben şahsen İngiltere'nin şarkısını beğenmemiştim ve ilk kez 0 puan da almıyorlar. İngiltere için gelenek sayılır.