Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: Distant Worlds 2
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
header.jpg?t=1620373014

Distant Worlds 2, gerçek zamanlı 4X bir uzay strateji oyunudur.

Geliştirici: Code Force
Yayıncı: Slitherine Ltd.
Çıkış tarihi: 10 Mart 2022
Platformlar: Microsoft Windows

Distant Worlds 2 ile ilgili haberleri, ekran görüntülerinizi ve daha fazlasını bu konuda paylaşabilirsiniz.


Oyun RTS degil Stellaris, Endless Space vs gibi 4X space stratejisi
RTS≠Dune II ve benzeri oyunlar.


Çıkış tarihi 10 Mart 2022 olarak duyuruldu.
4 gozle bekliyoruz
On surumun gameplay videolari gelmeye basladi

https://youtu.be/wUmwxyfpUVU
İki haftaya çıkış yapacak
Early game oynanan bir video

Oyun çıkacak şimdi ama almayı düşünenler için şu üç şey önemli

Stellaris tarzı oyun seviyorsanız hoşunuza kesin gidecektir ama o oyun kadar sandbox gibi durmuyor oynayabileceğiniz ırk sayısı belirli 10 farklı tür içerisinden 50 farklı çeşit yok. Sandbox daha kısıtlı gibi yani.

Oyunun bilgisayarlarda nasıl performans göstereceğini biz daha bilmiyoruz.

Grafikler kötü gelebilir. Ekip iki kişi+ geçici elemanlardan oluşuyor çok uğraşmamışlar. Ayrıntılı bir şekilde çizilmiş 3D cgi modeller yerinede procedural rendering ile gezegenler yıldızlar öyle oluşturuluyor.
Oyuna iki buçuk saat girdim ilk izlenim olarak:

Oyun ui ve oynanış olarak hem çok kafa karıştırıcı gelebilir hem de çok kolay. Keşif ve İnşaa gemilerini otomasyonda bırakıyorsun zaten kendisi gidiyor. Danışman sağdan bir doğal kaynak bulunduğunda o sisteme bu maden üssünü inşaa edelim mi diyor sende maden yüzdesine göre değer mi değmez mi hiç çıkarılıyor mu diye bakıp ona göre evet veya hayır diyebiliyorsun. İstenirse danışman kapatılıp tüm yıldızlara tek tek bakıp gezegene tıklayarakta maden inşaa edilebilir ama böylesi daha kolay genel olarak. Tek tek bakıp mikroda yapılabilir ama. Filo kısmından saldırı, savunma, işgal, yağma,... filoları kurabiliyorsun. Filoların duruş modları da aynı bunları değiştirebiliyorsun. Filoların orada sağda mı ne bi yer var olası tehditleri araştır veya yok ete göndermek için bu otomasyondaki filoları. Keşif gemilerine sorun çıkaran uzay yaratıkları var. Oyuncu öncelik haline getirip durduğu yerde beklemesini engelleyebiliyor filoların ve tek tek yıldızlara tıklamana gerekte kalmıyor gibi. Earlyde manuelde kullanmak daha iyide yakıt menziline dikkat etmek lazım. Bi gezegenlerdeki yıldız üsleri bide uzay gemisi yakıtının çıkarıldığı maden üslerinde refuel edilebiliyorlar. Bulabildiğiniz tüm yakıt kaynaklarına maden üssü atmak lazım. Teknoloji kaynak felanda gerektiriyor ben otomasyonda bıraktım öyle devam ettim. Diplomasi var casuslar generaller felan var çok uğraşmadım onlarla. Teknoloji açınca gemi menzili silah gücü felan çok değişiyor büyük öneme sahip bunlar.

İlk bakışta ben ne yapıyorum ya denilebilir oyun çoğu şeyi kendi yapıyor gibi duruyor

- Filoların hareketini öncelik haline getirme veya manuel mikro etme
- Maden üssü inşaa kararı
- Koloni atma
- Gemiler gidebilecek mi diye yakıt menzilini kontrol etmek felan önemli
- Bilime de kendin bakabiliyorsun onlardan gelen parçalarla gemi dizaynına da. Geniş bir dizayn kataloğu var otomasyona da bırakabilirsin.
...

nz9umqo.jpg
Oyunda çok büyük optimizasyon problemleri yaşadım, öncelikle grafikler ve kaplama beklediğim kadar iyi gelmedi. Oyun onamaya başladığımda ilginç bir şekilde kasıyordu optimizasyon sorunlarıdır dedim devam ettim ama 7. dk'da oyun crash verdi. Sonra ayarlara girip incelediğimde oyunun default olarak gtx1650 ekran kartı yerine intel hd graphic kullandığını gördüm onu düzeltip çözünürlüğü 1920x1080'e ayarladım ama böyle yapınca oyunun kenarında olması gereken UI sekmeleri oyunun ortasına doğru kaydı ve bunları yapıp oynadıktan bir süre sonra oyun yine crash verdi kısacası beğenmedim ve bu problemlerden dolayı iade ettim.
Bende ilk açtığımda intelle açtı sonra windows grafiks kısmından rtx'i zorladım ve steam commondan data klasörüne giriş gamesettings/game start settings dosyalarını silip tekrar girdim 2k60fps sıkıntı yaşatmadı. İlk çöküşü de 4 saat sonra yaşadım ama 10 tane save var bakayım ne kadar önceye attı.
Ben sansliyim sanirim 4 5 saat oynadim bir kere oyun coktu. Onun disinda bug farketmedim. Bu arada oyun default halde gercekten de ekran kartini tanimiyor. Benim bilgisayar genel ayarlarda nvidia ile calismaya zorlandigi icin o sorunu farketmedim.

Teknik sorunlar çözülür. Gameplay onemli
(11-03-2022, 14:02)yafeshan : [ -> ]Ben sansliyim sanirim 4 5 saat oynadim bir kere oyun coktu. Onun disinda bug farketmedim. Bu arada oyun default halde gercekten de ekran kartini tanimiyor. Benim bilgisayar genel ayarlarda nvidia ile calismaya zorlandigi icin o sorunu farketmedim. 

Teknik sorunlar çözülür. Gameplay onemli

Ben danışmanın gösterdiği yere show me diyip bir şeye galaktik haritadan zoomlayınca çökmüştü birden yapamadı galiba. Daha öncesindede yaptım ama son yaptığımda gitti sende de mi öyle oldu ?
Performans sıkıntısı var. Galaksi dolmaya başladıkça sorunlarda başlıyor.
Yine 60fps alabiliyorum ama sistem-galaksi ekranları arasında durmadan geçiş yapınca drop oluyor. Bir hata felan oluşuyor sistemde heralde.
Savaş gemilere yaklaşınca 50ye düşüyor.
Sayfalar: 1 2